Dünya Mutfaklarının Zayıflatan ve Lezzetli 10 Salatası

İnsanlar salatayı ne kadar diyet menüsü olarak görse de gerçek öğünlerin vazgeçilmezidir. Peki dünyadaki en lezzeti salatalar nelerdir? İşte cevabı;
Dünya Mutfaklarının Zayıflatan ve Lezzetli 10 Salatası

En Güzel Salata Çeşitleri

İnsanlar salataları sadece diyet yemeği olarak görüyor. Ancak salatalar maruldan ve birkaç krutondan daha ilginç olabilir. Aşçılar salataların ne kadar taze ve lezzetli olabileceğini gösteren çeşitli salatalar çıkardılar. İşte lezzetli salata çeşitleri...

1. Cobb Salatası 

En Güzel Salata Çeşit

Cobb salatasının malzemelerini bol koyuyorlar. Bazıları Robert Howard Cobb'un sahibi olduğu Hollywood Brown Derby restoranında yapıldığını söylüyor. Cobb Salatası, tavuk, pastırma, avokado, yumurta ve peynir ile doldurulmuştur. 

2. Larb 

En Güzel Salata Çeşit

Lao'nun yemekleri nelerden yapıldığını merak ediyorsanız, sadece et-kıyma diye düşünenler için söylüyoruz. Yemekleri sadece et-kıyma olarak yapılmıyor. Mesela salatada etten daha fazlası var. Salataya tavuk veya domuz kanını eklemek gelenekseldir.

3. İsrail Salatası

En Güzel Salata Çeşit

Bu salata garnitür olarak veya sandviç olarak servis edilmektedir. İsrail'in en ünlü yemeği olarak biliniyor. İnce bir şekilde doğanmış domatesler, salatalıklar, soğan, kırmızı biber, maydanoz zeytinyağı ve limon ile kaplandıktan sonra karıştırılır, servis edilir. Bu ferahlatıcı salata ana yemek veya garnitür olarak servis edilir.

4. Meksika Kara Fasulye Salatası

En Güzel Salata Çeşit

Bu çok yönlü salata kendi kendine servis edilebilir. Avokado, mısır, siyah fasulye, domates ve soğandan oluşan basit bir karışımla yapılmaktadır. Çok lezzetli ve sıcak olan bu salata diyet yapılacak günlerde de hem tok tutuyor hem de kilo vermenize yardımcı oluyor.

5. Waldorf Salatası

En Güzel Salata Çeşit

Burada yer alan diğer salatalardan çok farklı olan Waldorf Salatası, New York'taki Waldorf otelin imza yemeklerinin çoğunu yaratan Oscar Tschirky tarafından icat edilmiştir. İlk olarak waldorf salatasında marul yıkanır ve doğranır, kereviz sapları doğranıp marula karıştırılır. Üzerine mayonez, üzüm, elma dilimi, ceviz, tuz, limon, hardal ekleyip harmanlanır.

6. Gado-Gado

En Güzel Salata Çeşit

Patates, çalı fasulyesi, fasulye filizi, ıspanak, chayote, acı kabak, mısır ve lahana, tofu, tempeh ve sert haşlanmış yumurta içeren, hepsi tamamen fıstık sosu ile kaplanmış Endonezya yemeğidir.  Hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak bu sağlıklı salatanın aynı zamanda eşsiz bir lezzeti vardır.

7. Giyinmiş Ringa Balığı Salatası

En Güzel Salata Çeşit

Rus salatası olan Giyinmiş Ringa Balığı Salatası, genel olarak yeni yıl kutlamalarında servis edilmektedir. Mayonezle kaplanmış rendelenmiş haşlanmış pancar kökü yemeğe mor renk verir. Genellikle rendelenmiş haşlanmış yumurta ile süslenmiştir. 

8. Nicoise Salatası

En Güzel Salata Çeşit

Bu bir Fransız salatasıdır ancak Amerikan koçanı salatasına çok benzemektedir. Ton balığı, yeşil fasulye ve patates yerine tavuk, domuz pastırması ve avokado kullanılmaktadır. Haşlanmış fasulyeler, siyah zeytin ve diğer salata malzemeleri kapta karıştırılır. Sos için sarımsak, sirke ve zeytinyağı eklenir.

9. Tabbouleh

En Güzel Salata Çeşit

İsrail yemeği olan Tabbouleh, o kadar popüler ve o kadar seviliyor ki dünyada yaygınlaştı. Bu meşhur yemek 2009 yılında Kuzey İsrail'deki bir ilkokul tarafından icat edildi. Satalığı yapmak için ilk olarak bulgur yıkanır, maydanozlar ayıklanır ve doğranır. Daha sonrasında soğan, doğranıp bulgura ilave edilir. Bulgur şişince yağ, limon ve tuz ayarlanıp servis edilir.

10. Fiambre

En Güzel Salata Çeşit

Çeşitli malzemelerden oluşan bu salata, ölüler gününü kutlamak için mezarlıklara götürülmüştür. Bu faaliyet gelenek haline getirilmiştir. Bu salatanın içinde sosis, soğuk etler, turşulardan mısır, soğan, pancar, pacaya çiçeği, peynir, zeytin ve tavuk bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kış Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır? FaydalarıSporcu Diyet Programları
Dukan Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?İşveç Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Değişik salata çeşitleri nelerdir?

Dünya üzerinde yüzlerce salata çeşidi vardır. Bu salata çeşitlerinden en sevilenleri ise köz biberli soslu patates salatası, kızarmış patates salatası, yeşil mercimek salatası, yoğurtlu erişte salatası, beyaz lahana salatası, kızartılmış patates salatası ve doyurucu kaşık salatasıdır.

Misafire hangi salata yapılır?

Misafire yapılabilecek son derece şık ve güzel gözüken salatalar arasında; yoğurtlu kereviz salatası, yoğurtlu arpa şehriye salatası, üç renkli brokoli salatası, tavuklu arpa şehriye salatası, renkli şehriye salatası, patates çanağında havuç salatası, portakal dilimlerinde kereviz salatası, taze patates salatası yer alır.

Lezzetli bir salata nasıl yapılır?

Eğer lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle buluşturmalısınız. Önceden hazırlamış olduğunuz salatayı, sosunu koymadan önce ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edin. Yiyeceğiniz zaman çıkarın ve sosunu dökün. Afiyet olsun.

Salata yemek insanı zayıflatır mı?

Salata yoğunluğu sebzeden oluşan bir öğün olduğu için kalorisi oldukça düşüktür. Açlık hissiyatı salata ile birlikte bastırılabilir. Bunun sonucunda da kilo vermeniz kaçınılmaz olacaktır. Eğer açlık hissinizi salatayla bastırabiliyorsanız, mutlaka zayıflarsınız.

Her gün salata yersek ne olur?

Her gün sadece salata yemek, yüksek lif almanıza, sindirim ve şeker hastalıklarını önlemenize, hızlıca kilo vermenize, kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza, sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır.

Salata yiyerek haftada kaç kilo verilir?

Beslenme uzmanlarının önerdiği salatalar oldukça düşük kalorilerden oluştuğu için yağ yakımı hızlanır, ödemlerin atılması kolaylaştırılır. Bu sayede 2 haftalık bir süreçte ortalama 5 kilo vermeniz mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.