En Güzel 8 Mavi Yolculuk Rotası

Masmavi bir yolculuğa ne dersiniz. Maviyi sevenler, huzuru mavi renk ile bulanlar için muhteşem bir derleme yaptık. İşte gidebileceğiniz en güzel mavi tur yolculukları...
En Güzel 8 Mavi Yolculuk Rotası

Temiz bir hava alıp, kendinizi masmavi denize bırakmak istediğinizi biliyoruz. Öyle her yerin mavisi sizi açmaz. El değmemiş, huzuru bulabileceğiniz, muhteşem mavisi olan koylarda tatil yapmaya ne dersiniz?  Deniz, kumsal, bol güneş ve yemyeşil bir mavi yolculuğa ihtiyacınız olduğunu düşünerek sizler için muhteşem bir mavi yolculuk tatili yapabileceğiniz yerleri bir araya getirdik. Bu tatil yerlerinde güne masmavi bir deniz ve oksijen dolu bir havayı soluyarak başlayacaksınız. İşte, birbirinden güzel tatil yapabileceğiniz yerler.

 

Orak Adası Bodrum

orak adası

Aslında burası bir ada değil. Uydudan bakıldığı zaman ada gibi görünmesinden dolayı buraya Orak Adası denmiştir. Mavi tur yapanlar için vazgeçilmez bir yer olan Orak Adası’nı halen keşfetmemişseniz sizler için önerilerimiz başında geliyor. Bu ada da koy dalış severleri keyifli bir dalış yapabilir, Bodrum’un en güzel koyuna sahip bu yerde yüzmenin tadına doyamayacaksınız. Bodrum ile arasında yaklaşık olarak 16 km olup tekne ile bir buçuk saat yolculuktan sonra bu koya ulaşacaksınız. Muhteşem manzarası olan bu koy mavi yolculuk için idealdir.


Çökertme Koyu Milas

cokertme-koyu-001.jpg

Tercih edilen turizm rotalarının başında geliyor. Her yıl en çok turisti kendine çekmeyi başarabilen bu koyun çevresinde bulunan balık restoranları muhteşem. Çökertme’de, tertemiz havayı soluyup, mis gibi denizin tadını çıkartıp sonrasında oldukça lezzetli balığa ne dersiniz? Eminim ki bu olanaklar sizin buraya gelip güzel bir tatil geçirmeniz için yetelidir. Çökertme, Muğla’ya 79 km, Milas’a ise 50 km uzaklıkta yer alıp, Ören tatil beldesine 17 km’lik bir mesafede yer alıyor.


Akyaka/ Gökova

gokova.jpg

Yeşil ve mavinin birbirine karıştığı, nefis bir ahenk sağladığı muhteşem ötesi bir yer. Huzurun, doğanın, mutluluğun ve denizin sesini duyabileceğiniz Akaya Koyu, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Gökova bir tarafıyla Azmak Nehri’ni kucaklarken, diğer tarafıyla da Gökova körfezine selam veriyor.


Çatı Koyu/ Datça

cati-koyu.jpg

Yarımadanın kuzeydoğusunda yer alan muazzam bir güzellikteki korunaklı bir koydur. Çatı Koyu’nun çevresini yemyeşil çam ormanları kapatmış, masmavi bir deniz ve muhteşem bir ahengi olan koy sizlerde hayranlık uyandıracak. Korunaklı olan bu koy bir liman görevi üstenmektedir. Özellikle rüzgarlı havalarda tekneler için oldukça güvenilecek bir sığınaktır. Gökova Körfezine bakan Marmaris Karayoluna 1,5 km uzaklıkya yer alıyor


Kovanlık Plajı/ Aktur/ Datça

kovanlik-koyu.jpg

Sonsuz bir mavi istiyorsanız doğanın içindeki olan bu cennet harikası, sizlerin içini açacaktır. Her köşesinde huzur, sessiz, doğayla iç içe olan ve dinlenmek isteyenlerin gelebileceği muhteşem yer.


Kelebekler Vadisi/ Fethiye

kelebek-vadisi.jpg

Mavi tur yapmak isteyenlerin vazgeçilmez durağı olan Kelebek vadisi, olağanüstü bir doğaya sahip. Fethiye’nin Ölüdeniz sınırları içinde yer alan Kelebek Vadisi, güzelliğ, enginliği ve muhteşem deniziyle sizleri kendine aşık edecek. Buraya gelenler bir daha gelmek için gün sayıyormuş. Mutluluğa yelken açmak, trekking yapmak istiyorsanız Fethiye Kelebek Vadisine gelin.

Kelebek Vadisi her yıl 1 Mart- 1 Kasım tarihleri arasında hizmet vermektedir. Bunun tarihler dışında gelenler burada konaklayamayacaklardır. Kelebek Vadisi, Fethiye’ye 55 km uzaklıkta kalıyor. Buraya gelmek istiyorsanız  Fethiye’ye 55 km uzaklığında olan Dalaman Havaalanı’nı veya  200 km uzaklıktaki Antalya Havaalanını kullanabilirsiniz.


Kızkumu/ Marmaris

kizkumu.jpg

Doğal güzellikleri ve koyları ile ünlü olan Marmaris’in cennet köşelerinde biri olan Kızkumu, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akımına uğruyor. Masmavi görünümüyle, yemyeşil doğasıyla sizlerin ağzını açıkta bırakacak derecede güzelliğe sahip olan bu koyda ömrünüzde bir kez de olsa tatilinizi geçirmelisiniz. Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Orhaniye beldesinde yer alıyor.  Marmaris’e 30 km uzaklıkta yer alan Kızkumu, 600 metre uzunluğunda eşi benzeri olmayan bir doğal oluşumdur.


Dirsek Bükü/  Marmaris

dirsekbuku.jpg

Kollarını sizlere açmış,  gelen geçen tüm tekneleri kucaklayacak kadar geniş olan bu koy, muhteşem bir görüntüye sahiptir. Dirsek Bükü koyu yeşilliklerin pek olmadığı, uçsuz bucaksız maviliğe sahiptir. Bu koya geldiğiniz zaman mavilikler içinde kaybolacaksınız. Maviliğe yolculuk için ideal bir tatil yeri.

NeOldu.Com/ Kader Basayoğul

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.