Akdeniz'de Aşık Olacağınız 10 Kıyı Kasabası

Akdeniz’e gittiğiniz zaman bu birbirinden güzel kasabalarda tatil geçirebilir, hatta kendinize orada bir ev satın alabilirsiniz. İşte, sizleri doğayla ve denizle kavuşturan birbirinden güzel sahil kasabaları;
Akdeniz'de Aşık Olacağınız 10 Kıyı Kasabası

Doğasıyla, deniziyle ve parıldayan güneşiyle ilk görüşte aşık olacağınız birbirinden güzel Akdeniz sahil kasabalarını sizlerle paylaşacağız. Bu sahil kasabalara gittiğiniz zaman aşık olup oraya yerleşme gibi bir düşünceye kapılacaksınız. Bir daha gittiğiniz zaman bu kez geri dönmemek için orada kalacaksınız. Çoğu insanlar tatil amaçlı gittikleri bu sahil kasabalarında yazlık ya da yıl boyunca oturabilecekleri bir ev alıyorlar. Emekli olduysanız artık doğanın içinde yaşamak istiyorsanız; derlemiş olduğumuz bu sahil kasabaları tam sizlere göre. Aynı zamanda bu bayram tatilinde de nefes almak istiyorsanız haydi maviliklere açılma zamanı.

Gün Olur Başımızı Alıp, Maviliklere Gidelim;

Orhan Veli’nin de bir şiirinde söylediği gibi;

Gün olur, alır başıma giderim,

Denizden yeni çıkmış ağların kokusuna

Şu ada senin bu ada benim

Yelkovan kuşları peşi sıra.

Gün olur başıma kadar mavi;

Gün olur başıma kadar güneş;

Gün olur, deli gibi…

Üçağız / Antalya

üçağız

Üçağız, Türkiye’nin tatil ve turizm denilince akla gelen ilk merkezlerinden biri olan Antalya’nın Demre ilçesinde yer almaktadır. Tarihi bir yapısı olan bu güzel sahil kasabası; tarihin, yeşilin ve muazzam bir mavinin eşsiz güzelliği ile harmanlanmış bir kasabamızdır. Gelip gördüğünüz zaman sizde muhteşem bir etki yaratacaktır.


Kekova/ Antalya

kekova

Şirin bir Akdeniz kasabasıdır. Tarihin buram buram koktuğu, sır dolu, mavisiyle sizleri büyüleyecek. Kekova, Antalya’nın Demre ilçesine bağlı Üçağız’ın merkezinde yer alıyor. Çok sayıda antik kent ve koyu barındıran bölgeyi kapsıyor. Bu bölgenin adı kıyıya paralel olan Kekova Adası’ndan geliyor. Bir cennet harikası olan bu yer sadece deniziyle değil bütün güzellikleriyle görülmeye değerdir.


Side/ Antalya

side

Bir diğer muhteşem yerimiz Side, Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlıdır. Antik bu şehir içinde bulunan tarihi dokularla sizleri 21. yüzyılın tarihine götürecektir. Tarihi yapılardan zevk alan kişinin buraya aşık olmaması beklenemez. Kendinizi tarihi sayfaların içinde bulduğunuz bu mistik kokan belde sizlere farklı bakış açıları kazandıracaktır.


Arsuz/ Hatay

arsuz

Arsuz, Hatay’ın bozulmamış sahil kasabalarından biridir. Doğanın bir parçası olan bu kasaba, her şeyin en doğalını yiyebileceğiniz, stresten arınmış, mutluluk veren güzel bir yerdir. Geldiğiniz zaman kendinizi biraz yeşil, çokça mavi hissedeceksiniz.


Finike/ Antalya

finike antalya

Portakalın anavatanı olan bu güzel kasabamız Antalya’ya bağlıdır. Sokaklarında portakal ağaçlarının olduğu, portakal kokusuyla tarihi kokuların iç içe karıştığı muhteşem bir atmosfer oluşturduğu kıyı kasabalarımızda biridir. Üç tarafı dağlarla çevrili olan Fineke, sessiz sakin, Akdeniz ikliminin hakim olduğu kıyı kasabalarımızdandır.


Anamur/ Mersin

anamur

Anamur, Mersin’e bağlı muzuyla ün kazanmış bir yerleşkemizdir. Muz ağaçlarının egzotik görüntülerinin ve tarihin izlerini taşıyan bu muhteşem yeri bırakıp geri dönmek istemeyeceksiniz. Tertemiz havası, berrak denizi ve olağanüstü tabiatıyla Toroslara merhaba diyeceksiniz. Akdeniz kıyılarında yerleşebileceğiniz en uygun yerlerden biridir.


Yumurtalık/ Adana

yumurtalık

Adana’da sakin olduğu kadar hareketli olan bir balıkçılık kasabasıdır. Limanlarıyla ünlü bu beldemizin kıyıları oldukça ün kazanmıştır. Ortaçağa kadar uzanan tarih kalıntıların saklı olduğu Yumurtalık, deniz, kum, güneşin eşsiz uyumunun iç içe geçtiği bir kıyı kasabamızdır.


Tisan/ Mersin

tisan

Aphrodisias Antik Kenti olarak bilinen Tisan, hem bir yarımada hem de bir adadan oluşuyor. Yarımadaya bağlanan yerde sırt sırta vermiş incecik kumlu iki koy, koyun hemen birinin önünde duran iki muhteşem bir manzaraya sahip bir adadır burası. İnsanların huzur bulduğu, yaşlanmadığı yerlerden biri olan Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bir kıyı kasabasıdır.


Taşucu/ Mersin

taşucu

Holmi şehrinden Silifke’nin başkentliğini yaptığı Selevkos İmparatorluğu’na Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyet’ine uzanan bir tarihe şahit olan Taşucu, yılın 300 gününü güneşli geçirmektedir. İnsana hayat veren güneşiyle sizlere muhteşem bir hava sunuyor. Kıbrıs’a açılan bir kapı olan Taşucu, mavinin ve yeşilin iç içe geçtiği yerdir.


Karataş / Adana

karataş

Muhteşem kumsalıyla Türkiye’nin en uzun plajları arasında yer alıyor. Deniz ve tarihin iç içe geçtiği Adana’nın Karataş aynı zamanda küçük bir balıkçı kasabasıdır. Levrek, çupra, kefal, havyar, jumbo ve karidesin yetiştiği en lezzetli bölgedir. Eğer yolunuz buralara düşerse mutlaka birbirinden güzel lezzetleri tatmadan dönmeyin.

 

NeOldu.com / Kader Basayoğul

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum