E-Devlet Transkript Alma Nasıl Yapılır? 2024 Resimli Anlatım

E-devlet transkript alma işlemini sizler için resimli olarak bu içeriğimizde derledik. İşte tüm detaylarıyla e-devlet transkript alma...
E-Devlet Transkript Alma Nasıl Yapılır? 2024 Resimli Anlatım

E-Devlet Üzerinden Transkript Belgesi Alma

Milyonlarca öğrencinin ve mezunun merak ettiği soruların başında "Transkript nasıl alınır?" gelmektedir. Peki, transkript nedir? Transkript internet üzerinden alınabilir mi? Transkript e-devletten nasıl alınır?

İşte, e-devlet transkript alma işlemi ile ilgili tüm detaylar…

Tüm bu işlemler için öncelikle e-devlet hesabına ihtiyacınız bulunmaktadır. E-devlet şifresinin nasıl alındığını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Transkript Nedir?

Transkript, öğrencinin kendisine ait kayıt bilgilerinin her yarıyıla göre alınan ve alınmaya devam eden derslerini ve bu derslerinin başarı durumunu içermektedir. Aynı zamanda okuduğu dönem boyunca aldığı dersleri ve AKTS bilgilerini de bu belge içerisinde bulabilmektedir.

Transkript belgesi, not ortalamaları ile beraber gerçekleştirilmiş ise eski staj durumlarını da içerisinde barındırmaktadır.

NOT: Transkript belgesinin "not döküm" halinde olan örneğini sadece okuduğunuz okulun öğrenci işlerinden halledebilirsiniz. Bu belgeyi de ya kişinin kendisi alabilir ya da verilen dilekçe sayesinde belirtilen ikinci bir kişi alabilir.

Transkript Nasıl Alınır?

Transkript belgesi almak artık çok kolay. Peki, transkript belgesi nereden alınır? Transkript belgesi e-devlet üzerinden alınabilir mi?

Birçok işlemin kolayca halledilebildiği e-devlet sistemi üzerinden, transkript alma işlemini de gerçekleştirilebilmektedir. Ancak bu alım işlemi mezuniyet belgesi alma niteliğinde gerçekleştirilmektedir. Direkt olarak alınabilecek transkript belgesi için ya kişinin kendi başvurusu gerekmektedir ya da belgeyi alacak kişiye önceden yetki verilmesi gerekmektedir.

NOT: Üniversitenin belirli bölümlerinden mezun olanlar, resmi belge niteliğinde istenen transkript yerine mezuniyet belgesini yükleyebilirler ya da gerekli yerlere verebilirler...

NOT: Açıköğretim Okuyanlar için; Açıköğretim Bürolarına Gitmeden başvurularda istenen transkript belgesini yerine mezuniyet belgesini kullanabilirler.

Not döküm halinde olan transkript belgeleri üniversitelerin öğrenci işleri bölümlerinden başvurularak gerçekleştirilmektedir.

Adım Adım E-Devlet Transkript Alma;

e-Devlet üzerinden transkript belgesi alma (mezuniyet belgesi alma) işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak sisteme giriş yapılması gerekmektedir.

e-devlet giriş için BURAYA TIKLAYINIZ!

1. Karşınıza gelen ekranda, T.C Kimlik No ve şifre bilgilerini girerek kendi e-devlet sayfanıza giriş yapın.

Edevlet transkript alma

2. Yönlendirildiğiniz sayfanın orta bölümünde arama çubuğu yer almaktadır. Transkript için bu kısma "Transkript Belgesi Sorgulama" yazın ve karşınıza gelen başlığa tıklayın.

Edevlet transkript alma

3. Gelen Ekranda üniversite bilgileriniz yer alacaktır. Bilgilerinizin sağında bulunan "Belge Oluştur" kısmına tıkladığınızda transkript belgeniz oluşacaktır.

Edevlet transkript alma

4. Belge oluştur dedikten sonra yeni sayfa döküm olarak çıkacaktır. Bu belgeyi dilerseniz direkt olarak çıktı makinesinden alabilir ya da resimde belirtilen yere tıklayıp bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Edevlet transkript alma

NOT: "Üniversiteden mezun olduktan sonra transkript nasıl alınır" sorusu konu hakkında en çok sorulan soruların başında gelmektedir. “Transkript alma” işlemini gerçekleştirmek için sadece öğrenci olmanıza gerek yok. Mezun olduktan sonra da transkript alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen transkript belgesi işlemi ile ilgili sıkıntı yaşamanız durumunda, yorum bölümünden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
95 Yorum