Dünyanın En İyi Sahilleri - Kendinizi Cennette Hissedeceğiniz 10 Sahil Bölgesi

Yaz aylarının gelmesiyle beraber birçok insan sahil bölgelerine akın etmektedir. Peki, dünyadaki en iyi sahile sahip olan bölgeler hangileridir? İşte, herkesin en az bir kez görmesi gereken dünyanın en iyi sahil bölgeleri…
Dünyanın En İyi Sahilleri - Kendinizi Cennette Hissedeceğiniz 10 Sahil Bölgesi

Özellikle yaz aylarında deniz turizmi oldukça artmaktadır. Milyonlarca kişi dünyanın çeşitli bölgelerinde deniz ve güneşten en iyi faydalanacakları ve güzel bir tatil geçirecekleri sahil bölgelerine akın etmektedir. Her yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda ise dünyanın en iyi sahil bölgeleri listelenerek yayınlanmaktadır. Yapılan değerlendirmelere göre ilk ona giren sahil bölgeleri şu şekilde sıralanmaktadır:

1. Linapacan Adası

en iyi sahil bölgeleri

Filipinler'de Gezilecek Yerler arasında bulunan Linapacan adasının suları dünyanın en temiz suyu olarak seçilmiştir. Ada beyaz kumlara ve onu çevreleyen kristal sulara sahiptir. Muhteşem bir doğaya da sahip olan adada yapılabilen aktiviteler arasında şnorkelli yüzme, dalış ve su altı fotoğrafçılığı yer almaktadır. Linapacan adası, huzurunun tadını çıkarmak isteyenler için en ideal sığınaktır. özellikle su altı yaşamın bakir görünümü de adaya gelen misafirleri büyülemektedir.


2. Bora Bora

en iyi sahil bölgeleri

Dünya'nın En Temiz Suyuna Sahip Yerler arasında bulunan ve Güney Pasifik'teki en ünlü ada olan Bora Bora, Fransız Polinezyası’nın önde gelen turizm merkezlerindendir. Ada, dünyadaki herkesin en az bir kez görmesi gereken nadir güzelliklere sahiptir. Muhteşem bir sahil ve türkuaz renkte sulara sahip olan adadaki su üstünde bulunan bungalov evler de muhteşem bir konaklama imkanı sunmaktadır. Adada su bir yaşam biçimi olduğu için, popüler lagün gezileri arasında şnorkelli yüzme, dalış, seyir, balık tutma, kürek sörfü, uçurtma sörfü, Jet Skiing ve köpek balığı besleme gibi sayısız faaliyet yapılabilmektedir.


3. Maldivler

en iyi sahil bölgeleri

Hint Okyanusu'nda bulunan ve uçsuz bucaksız masmavi bir deniz ve bembeyaz ince kuma sahip olan Maldivler, ziyaret eden turist sayısı ile liste başlarında yer alıyor. Ülkeye ait olan 86 adet ada sırf turistler için otel ada olarak tasarlanmış ve donatılmıştır. Buralarda su ile ilgili her türlü aktiviteler fazlası ile yapılabilmektedir.


4. El Nido

en iyi sahil bölgeleri

El Nido, dünyanın en iyi adalarından olarak kabul edilen Filipinlerin Palawan adasında bulunan ve muhteşem sahillere sahip bir kasaba. Kumsalın olağanüstü güzelliğinin yanı sıra muhteşem bir deniz ve resifler bulunuyor. Ada, özellikle su altı fotoğrafçılığı için çok sayıda misafir ağırlamaktadır.


5. Reduit Sahili

en iyi sahil bölgeleri

Karayipler’de ki St. Lucia adasının ve dünyanın ünlü sahillerinden olan Reduit, muhteşem deniz ve kumsalının yanı sıra, sörf tutkunlarının ilk uğrak yerlerindendir.


6. Treasure Sahili

en iyi sahil bölgeleri

Jamaika'da Gezilecek Yerler arasında bulunan ve 15 km civarında pürüzsüz beyaz kumsalı ve tertemiz denizi ile ünlü olan Treasure sahili, nadir bulunan deniz canlıları ile de çok sayıda turisti cezbediyor.


7. Tikehau Adası

en iyi sahil bölgeleri

Pembe renkli kumsalları, turkuaz ve tertemiz denizi ile özellikle yabancı turistlerin gözdesi olan Tikehau Adası, konuklarını denizin üstünde bulunan evlerde ağırlıyor.


8. Palm Beach

en iyi sahil bölgeleri

Karayip denizinde bulunan Aruba adasının sahili olan Palm Beach'e gelindiğinde olağanüstü güzel bir kumsal ve mavinin her tonunu barındıran bir denizle karşılaşılmaktadır.


9. Whitehaven Sahili

en iyi sahil bölgeleri

Avustralya'nın en uzun ve en güzel sahili olan Whitehaven, ormanla kumsalın iç içe olduğu muhteşem bir görünüme sahip. Plaj yaklaşık 18 km uzunluğunda ve yürüyenlerin ayak izleri haricinde bembeyaz kumsalda en ufak bir taş bile yok. Denizi ise her türlü aktivite için ideal imkanlar sunmakta.


10. Ölü Deniz

en iyi sahil bölgeleri

Ülkemizin Ege bölgesinde bulunan Fethiye'ye bağlı olan Ölü deniz 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı olarak seçilmiştir. Bakir koyları ve doğal güzellikleri ile her yıl yüz binlerce turist ağırlayan bölge, sakin ve tertemiz suları ile de tercih edilmektedir.

Bu sahil hakkında herkesin bilmediği efsaneleri öğrenmek için "Fethiye Ölüdeniz Efsanesi" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Önerilen İçerik: Akdeniz'de Aşık Olacağınız 10 Kıyı Kasabası

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.