Filipinler'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Filipinler Asya'nın güneydoğusunda yer alan ve irili ufaklı turistik adalardan oluşan turistik bir ülkedir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yerleri ile de tatilcilerin dikkatini çeken Filipinler'in gezip görmeniz gereken yerleri yazımızda...
Filipinler'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güneydoğu Asya'da bulunan Filipinler, Büyük Okyanus'un batısında kalmaktadır. Büyük ve küçük olmak üzere binlerce adadan meydana gelen Filipinler'in başkenti Manila'dır. Çin, Vietnam ve Tayvan ile sınır komşusu olan ülkenin nüfusu 110 milyon civarında olup yüzölçümü ise tam 342.353 kilometrekaredir. Nüfusu Filipinler'i Asya'nın en kalabalık 8. Dünya'nın ise 12. ülkesi yapmaktadır. Sırasıyla Çin, İspanya, Amerika ve Japonya gibi ülkelerin sömürgesi haline gelen Filipinler'de yerleşik hayatın MÖ 4000'li yıllarda başladığına dair buluntulara rastlanmıştır. Doğal alanları, tarihi ve turistik yerleri ile tatilcilerin dikkatini çeken Filipinler'in gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

 

Boracay

boracay.jpg

Başkent Manila'nın 315 km güneyinde bulunan ve 10.32 kilometrekarelik alanı kapsayan Visayas Takımadaları'na bağlı bir adadır. Ada, Filipin Turizm Otoritesi ve Aklan eyalet hükümeti tarafından yönetilmektedir. Beyaz kumlu plajları, mükemmel doğasıyla yalnızca Filipinler'in değil, tüm dünyanın en turistik yerlerinden biridir. Sunduğu tatil imkanları ile ödüller alan Boracay, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist çekmektedir.

 

Çikolata Tepeleri

cikolata-tepeleri.jpg

Ülkenin önemli merkezlerinden Bohol bölgesinde yer alan tepeciklerden oluşan tepelerdir. Bu tepeler genellikle çayırlarla örtülüdür. Sıcak mevsimde ise tepeler kahverengi renge bürünürler. Bu görünüm bölgenin 'Çikolata Tepeleri' ismiyle anılmasına neden olmuştur. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunan coğrafi oluşumlar birer koniyi andırmaktadır. Sıradışı görüntüler oluşturan bu coğrafi oluşumlar Filipinler'in en turistik yerlerinden biridir.

 

Mactan Adası

mactan-adasi.jpg

Cebu Adası'na birkaç kilometre mesafede bulunan yoğun nüfuslu bir adadır. Marcelo Fernan Köprüsü ve Mactan-Mandaue Köprüsü ile Cebu Adası'na bağlanan bölgede yaklaşık 450 bin kişi yaşamaktadır. Tatil köyleri ve plajları ile tanınan dalış, jet ski, yelken gibi aktivitelerin yoğun olarak yapıldığı ada, Filipinler'in görülmesi gereken yerlerindendir.

 

San Agustin Kilisesi

san-agustin-kilisesi.jpg

Manila Intramuros tarihi duvarları ile kaplı şehrin içinde bulunan mükemmel bir ibadethanedir. Mimar Juan Macias tarafından tasarlanan manevi yapı, 1586 ve 1607 yılları arasında inşa edilerek hizmete açılmıştır. Barok mimari tarzıyla oluşturulan kutsal yapı, Filipinler'in tarihi yerlerinden biridir. Roma Katolik kilisesi olarak himet veren kilise günümüzde de ibadete açıktır. 1976 yılında Filipinler Hükümeti tarafından Ulusal Tarihi Anıt ilan edilmiştir. İspanyol sömürge döneminde inşa edilen dört Filipin kilisesinden biri olan San Agustin Kilisesi 'Barok Kiliseler' adıyla kolektif halinde 1993 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.

 

Banaue Rice Terraces

banaue-rice-terraces.jpg

Filipinler'in Luzon Adası'nda, İfuago kenti yakınlarında bulunan ve bölgedeki yerli halkın ataları tarafından dağların içine oyulmuş 2000 yıllık terasların oluşturduğu benzersiz yapılardır. 'Dünya'nın Sekizinci Harikası' olarak adlandırılan teraslar, deniz seviyesinden yaklaşık 1500 metre yüksekliktedir. İlk kez görenlerde basamak izlenimi uyandıran Banaue Rice Terraces, Filipinler'in en değerli doğal güzelliklerindendir.

 

Mayon Volcano

mayon-volcano.jpg

Ülkenin Luzon Adası'ndaki Albay ilinde bulunan aktif bir stratovolkandır. Zirvesi 2.463 metre yüksekliğe sahip olan Mayon Volcano düzgün bir koniyi andırması sebebiyle zaman zaman 'mükemmel koni' adıyla da anılmaktadır. Filipinler'in simgesi haline gelen bu harika volkan dağı, 1938 yılında çevresiyle beraber ulusal park ilan edilmiştir. Ülkenin ilk milli parkı olma unvanını elde eden Mayon Volcano, daha sonra tabiat parkı olarak belirlenmiştir. 2000 yılından itibaren Mayon Volkanı Tabiat Parkı olarak adlandırılan bölge, Filipinler'in görülecek yerlerindendir.

 

Ayala Müzesi

ayala-muzesi.jpg

Filipinler'in kültür, sanat ve tarihi üzerine yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılan etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği 6 katlı müzedir. Ayala Vakfı tarafından çalıştırılan müze, 1967 yılında kurulmuştur. Heykel, takı, tablo, resim gibi birçok sanat eserine ev sahipliği yapan Ayala Müzesi'nde çağdaş çalışmalar ağırlıktadır. Yerel çalışmalarla yanaşı uluslararası eserlerin de sunulduğu kurum mutlaka ziyaret edilmelidir.

 

Rizal Park

rizal-park.jpg

Filipinler'in başkenti Manila'nın Intramuros eski şehir bölgesinde bulunan tarihi bir kent parktır. Asya'nın en büyük kentsel parklarından biri olarak bilinen bölge, 1820 yılında kurulmuş olup tam 58 hektarlık alanı kapsamaktadır. Parkın içerisinde bulunan ve ülkenin en değerli heykellerinden biri olan Rizal Anıtı bronz ve granitten yapılmıştır. Peyzajlı alanları, yürüyüş ve bisiklet yollar ile ülkenin en muhteşem dinlenme alanlarından biri olan Rizal Park, Filipinler seyahatinizdeki ilk duraklarınızdan biri olmalıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.