Jamaika'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Orta Amerika'nın küçük ülkelerinden Jamaika, doğal güzellikleri ile bilinmektedir. Ülkede önemli plajlar, mağaralar, dağlar ve şelaleler bulunmaktadır. Jamaika'nın gezilip görülmeye değer yerlerini sizler için araştırdık.
Jamaika'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Jamaika, Orta Amerika'da Karayipler'in olduğu bölgede yer almaktadır. Küba'nın güney kesiminde bulunan ülkenin arazisi genel olarak dağlardan oluşur. Yaklaşık 2.800.000 nüfusun yaşadığı ülkenin yüzölçümü ise tam 10.990 kilometrekaredir. Ülke nüfusunun yarısına yakını başkent Kingston'da yaşar. Kristof Kolomb'un 1494'te keşfettiği Jamaika Adası doğal güzellikleriyle meşhurdur. Jamaika tatilinde ülkenin gezilecek-görülecek, tarihi ve turistik yerlerini sizler için listeledik. İşte, Jamaika gezi rehberiniz...

 

Dunn Nehri Şelaleleri

dunn-nehri-selaleleri.jpg

Ülkenin Ocho Rios kentinde bulunan tam 55 metre yüksekten akan şahane bir şelaledir. Karayiplerin en ünlü şelalerinden biri olan doğa harikası bölge, her yıl yüz binlerce turist çekmektedir. Şelale üzerinde gerçekleştirilen teraslama çalışmaları ile suyun akışı kademeli bir şekilde gerçekleşmeye başlamış ve daha mükemmel bir görüntü oluşmuştur. Dunn Nehri'nin ülkeye armağan ettiği bu tabii güzellik, Jamaika'nın turistik yerleirnden birine dönüşmüştür.

 

Blue Mountains (Mavi Dağlar)

blue-mountains.jpg

Jamaika'da bulunan uzun bir dağ sırasıdır. Zirvesi 2.256 metreyi bulan dağın bir bölümü, Jamaika hükümeti tarafından 1992 yılında Blue Mountain John Crow Dağı Milli Parkı adıyla koruma altına alınmıştır. Mavi Dağlar bitki örtüsü bakımından zengin olup yaklaşık 500 bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en büyük ikinci kelebek popülasyonu durumundaki bölge, yakın geçmişte UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Jamaika'nın en değerli tatil yerlerinden birine çevrilen alan, benzersiz manzaralarıyla misafirlerini büyülüyor.

 

Green Grotto Mağaraları

green-grotto-magaralari.jpg

Jamaika'nın kuzey kıyısında bulunan bu mağaralar ülkenin önemli turistik cazibe alanlarından birine dönüşmüştür. Önceleri Runaway Bay Mağaraları, Hopewell Mağaraları, Discovery Bay Mağaraları gibi birçok farklı isimle anılmıştır. 1.525 metre uzunluğundaki mağaranın derinliği ortalama 12 metredir. Mağarada yapılan arkeolojik araştırmalar sonucunda Kızılderelilere ait çömlek parçaları bulunmuştur. Jamaika'nın gezilecek noktalarından biri olan mağaranın istenilen her noktasına yürüyüş platformları ve kayıklar sayesinde kolayca erişilebilmektedir.

 

Mayfield Şelaleleri

mayfield-selaleleri.jpg

Mayfield Nehri üzerindeki 21 geniş aralıklı küçük çağlayanlardan meydana gelen şelaleler topluluğudur. Gür bitki örtüsünün koynunda akan mükemmel şelalaler, etraftaki asma köprülerden izlenebilmektedir. İnsanların zaman zaman serinlediği bu doğa harikası alan, Jamaika'nın önemli tatil yerlerinden biridir. Westmoreland yerleşim alanı yakınlarındaki Mayfield Şelaleleri mutlaka keşfedilmelidir.

 

Bob Marley Müzesi

bob-marley-muzesi.jpg

Jamaika'nın dünyaca ünlü reggae sanatçısı Bob Marley'e adanan bir müzedir. Başkent Kingston'da yer alan bu tarihi ev müzesi, Bob Marley'in fotoğraflarına, resimlerine, plaklarına ve müzik aletlerine ev sahipliği yapmaktadır. Umut Yolu adlı Cadde üzerinde bulunan müzenin girişi Bob Marley resimleri ile doludur. Müze reggae müzik türüne ilgi duyan ve Bob Marley'e hayranlık besleyen tatilcilerin Jamaika'daki ilk rotalarından biridir.

 

James Bond Plajı

james-bond-plaji.jpg

Jamaika'nın kuzey kıyısında Ocho Rios merkezinden 16 km uzaklıkta bulunan küçük bir yarımada üzerine kurulan turistik bir plajdır. Üç tarafı berrak sularla çevrili olan şahane plaj, su sporu merkezleri, barlar, restoranlar ve çeşitli konaklama mekanlarına sahiptir. Çimenlik bir alanda uluslararası sanatçıların katılımıyla konser hizmetinin de sunulduğu James Bond Plajı, caz ve reggae sanatçılarının da maharetlerini sergiledikleri alanlardandır. Güneş, deniz, kum ve müzik eşliğinde eğlenmek isteyenler için Jamaika tatilinin en uygun adresi bu plajdır.

 

Büyülü Bahçe (The Enchanted Gardens)

buyulu-bahce-001.jpg

Burası Jamaika'nın önemli merkezlerinden Ocho Rios'a çok yakın mesafede bulunan muhteşem bir tesistir. Yaklaşık 20 dönümlük araziye kurulan Büyülü Bahçe, bir doğal nehire ve tam 14 şelaleye sahiptir. Bölgeye has bitkilerle çevrili olan bahçe ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa yürüyüşü keyfi sunuyor. Mükemmel bir gölet, deniz suyunda oluşturulan bir akvaryum ve egzotik kuş türlerini barındıran bir kafese sahip olan Büyülü Bahçe, Jamaika seyahatinizde dinlenerek rahat bir nefes alabileceğiniz en ideal noktalardandır.

 

Jamaika Ulusal Galerisi

jamaika-ulusal-galerisi.jpg

Başkent Kingston'da bulunan Jamaikalı sanatçıların eserlerinin sergilendiği bir sanat galerisidir. Kingston Alışveriş Merkezi ve Kingston Limanı yakınında yer alan Jamaika Ulusal Sanat Galerisi yüzlerce heykel, baskı, resim, dizayn, fotoğraf gibi çalışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Son yıllarda uluslararası sanat adamlarının eserlerinin de sunulduğu galeri sanatseverlerin başkent Kingston'daki uğrak mekanlarından birine dönüşmüştür.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.