Dikkat..! Meyve Suları Hastalık Saçıyor

Özellikle sıcaklarda tüketimi çoğalan meyve suları sağlımızı büyük ölçüde tehdit ediyor. Raf ömrü uzatılan kimyasal içerikli bu içecekleri tüketirken bir daha düşünmeliyiz.
Dikkat..! Meyve Suları Hastalık Saçıyor

Doğadan gelen lezzet olarak aktarılan ve organik olduğu söylenen meyve suları söylenildiği gibi sağlıklı değil aksine oldukça zararlı bir hal almış durumda.

Meyve Suları Hakkında Düşündürücü Gerçekler 

Çocuklarımıza sağlıklı diye zorla içirdiğimiz meyve suları aslında tüketimi sonrasında birçok hastalığı bereberinde getiriyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde sağlıklı olduğunu sandığımız meyve sularında bol katkı maddesi, früktoz ve bir takım kimyasalların olduğu saptandı. Früktoz, kan şekerini hızlıca yükseltebilen, pankreas ve böbrekleri yoran bir maddedir. Çeşitli kimyasallar ile birleştirilen bu madde içeceğe ilgili mevye tadını vermekte yardımcı da olmaktadır. İşte bu bileşke kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır.

Araştırmalar Gerçeği Su Yüzüne Çıkarıyor

Bilim adamlarının 2.200 kişi üzerinde yaptığı yemek yeme alışanları değerlendirilmiş ve ortaya çok farklı sonuçlar çıkmıştır. Elma, lahana ve brokoli suyunu taze sıkıp tüketenler de tümör oluşumları yavaşlamış iken hazır meyve suyu tüketiminde bulunanlar da tümör oluşumu hızlı bir ivme gösterdiği saptanmıştır. Buna göre 3 bardaktan fazla mevye suyu tüketiminde bulunan kimseler de bağırsak, rektum ve miğde kanserine yakalanma olasılığının yükseldiği görülmüştür.

Tüm bu bilgilere rağmen uzmanlar uyarıyor, gazlı ve kolalı içeceklerdense meyve suyu tüketiminde bulunmak daha az zararlıdır. Ayrıca meyve sularında güvenilir markaların kullanımı bu riskleri aza indirgemektedir.

Tabiki herkes bilmelidir ki taze sıkılmış ve mevsim meyvelerinden oluşan meyve suları hemen tüketildiğinde çok daha faydalı olmaktadır.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.