Demir Eksikliğinin Zararları

Günümüzde sıkça yaşanan demir eksikliği sorunu hastalıklara yol açmaktadır. Özellikle çocuklar ve kadınlar demir eksikliğinden aşırı etkilenmektedir. Demir eksikliği dikkate alınmalıdır.
Demir Eksikliğinin Zararları

Demir eksikliği ülkemizde sıkça görülmektedir. Demir vücudumuz için önemlidir. Demir vücut tarafından üretilmediği için demir içeren besinlerle karşılanmaktadır. Demir eksikliği yaşayan kişilerde birçok hastalık görülmektedir. Çocuklarda demir eksikliğine dikkat edilmelidir. Çocuklarda yaşanan demir eksikliği çocuğun zekasını olumsuz etkileyerek birçok soruna sebep olur. İştahsızlık, hafıza sorunu, zeka düzeyinde gerilik ve motivasyon düşüklüğü gibi sorunlara yol açmaktadır. Büyüme evresindeki çocuklarda demir eksikliğine karşı önlem alınmalıdır.

demir-eksikliginin-zararlari-001.jpg

Aynı şekilde anne adayları ve hamilelerde de görülen demir eksikliği risk taşımaktadır. Kadınlar genellikle hamilelik döneminde daha çok demir eksikliği yaşamaktadırlar. Bu yüzden hamile kadınlar demir içeren besinler tüketmeye özen göstermeli, beslenmelerine dikkat etmelidirler. Anne adayının hamilelik döneminde yaşadığı demir eksikliği anneyi olumsuz etkileyerek sağlık sorunları yaşamasına sebep olmaktadır. Anne karnındaki bebeğin gelişimini için de demir eksikliği bir sorundur. İlerideki yaşlarda bebeğin zekasını olumsuz etkileyebilir. Demir eksikliği cilt hastalıklarına da sebep olmaktadır.

demir-eksikliginin-zararlari.jpg

Ciltte solma, kızarıklık gibi görüntüye sebep olur. İştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, huzursuzluk ve hatta neredeyse depresyona dahi neden olmaktadır. Bu yüzden demir eksikliği dikkate alınmalıdır. Demir eksikliği olan kişiler doktora başvurmalı ve doktor tarafından verilen tavsiyelere uyulmalıdır. Demir içeren besinler ve vitaminler tüketerek demir eksikliği giderilmelidir.

demir-eksikliginin-zararlari.jpeg

 

Şeyma TOKUR / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.