Parlak ve Kabarık Tüyler İçin 2024'ün En İyi 5 Kedi Maması

Kedilerde cilt sağlığını koruyan, parlak ve kabarık tüylere sahip olmasına yardımcı olan veterinerlerin tercihi en iyi kedi maması markaları incelemesi
Parlak ve Kabarık Tüyler İçin 2024'ün En İyi 5 Kedi Maması

Kediniz parlak ve kabarık görünümü yerine kirli ve pul pul mu duruyor? Bu durumda küçük dostunuzun cilt rahatsızlığı olabilir. Cilt hastalıkları ve tüy problemlerinin temel sebepleri enfeksiyonlar, hormonal dengesizlikler, parazitler, gıda intoleransları, dermatit ve alerjilerden kaynaklanmaktadır.

İdeal olarak kedilerin kürkü yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir ancak olası bir cilt hastalığı durumunda tüylerde dökülme, kızarıklık, kötü cilt kokusu, tüy kaybı, deride pul pul lekeler, sivilceler ve kırmızılıklar, artan tırmalama, yalama veya kaşıntı istekleri ortaya çıkabilir. 

Deri ve tüy hassasiyeti olan kedilerin daha sağlıklı bir görünüme ve bedene sahip olması için yüksek kaliteli sindirilebilir proteinler, karbonhidratlar, yağlar, mineraller ve vitaminler içeren aynı zamanda enerji ihtiyaçlarını karşılamak için uygun sayıda kalori sağlayan dengeli beslenme ihtiyacı vardır.

Bu yazımda uzunca bir süredir kedi sahibi olarak siz değerli hayvansever dostlarım için cilt hastalıklarına bağlı olarak deri ve tüy hassasiyeti olan kediler için özel olarak üretilmiş en iyi kedi mamalarını araştırdım.

Deri ve Tüy Hassasiyeti İçin En İyi Kedi Maması Listesi

SıraModelYaş Grubuneoldu Puanı
1La Vital Sensitive AdultYetişkin10/10
2Royal Canin Hair SkinYetişkin10/9.9
3Pro Plan DelicateYetişkin10/9.8
4N&D Ocean Ringa Yetişkin10/9.8
5Hills Sensitive SkinYetişkin10/9.8
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada
Fiyatlarını Gör

Deri ve Tüy Hassasiyeti İçin En İyi Kedi Maması Tavsiyesi

İşte cilt sorunu olan kediler için en iyi deri ve tüy hassasiyeti kedi maması: 

1. LaVital 

deri-ve-tuy-hassasiyeti-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

La Vital Sensitive Adult Salmon Formu, sindirim ve deri hassasiyeti olan yetişkin (1 yaş üstü) kediler için özel bir förmüle sahiptir.

Bu özel formül, Omega yağ asitleri ve bitkisel yağlar aracılığıyla kedinizi  tüy dökülmesi, deride kepeklenme gibi problemlerden koruyarak deri ve tüy sağlığını destekler. Tüm bunların yanında bağırsak florasının dengesinin korunmasına yardımcı olarak sindirim sistemini de güçlendirir.

2. Royal Canin 

deri-ve-tuy-hassasiyeti-kedi-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Hair & Skin Deri ve Tüy Sağlığı İçin Kedi Maması, cilt problemi yaşayan kediler için özel olarak üretilmiştir. Sağlıklı bir deri ve parlak tüy oluşumunu destekleyen maddelere sahip Royal Canin kedi maması, sağlıklı tüy büyümesi ve cilt yenilemesi sağlamaya yardımcı olan spesifik amino asitler ile yüksek kalitede proteinler içermektedir.

İçeriğinde ki Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sayesinde cilt ve kürk sağlının korunmasına yardımcı olmaktadır. Royal Canin deri ve tüy sağlığı için kedi mamasının düzenli olarak kullanılması durumunda 21. günün ardından kürk parlaklığındaki iyileşmeler klinik olarak kanıtlanmıştır. 

3. Pro Plan 

deri-ve-tuy-hassasiyeti-kedi-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Kedi Maması, hassas cilde sahip kediler için özel olarak üretilmiş bir formüle sahiptir. Yüksek protein kaynağına sahip olan bu ürün, doğal prebiyotik lifleri sayesinde sindirim sağlığının gelişmesine yardımcı olmaktadır.

Yapay renkler veya tatlar olmadan üretilen Purina Pro Plan Hassas Cilt kedi maması, omega-6 yağ asitleri ve çinko değerleri ile kedilerde sağlıklı bir kat oluşumuna yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanında bağışıklık sistemi sağlığı için antioksidanlar içeren kedi maması, pirinç ve yulaf unu gibi sindirim kolay besinlere sahiptir. 

4. N&D Ocean 

deri-ve-tuy-hassasiyeti-kedi-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Ocean Ringa Balıklı ve Balkabaklı Tahılsız Kedi Maması, oğru miktarda protein, yağ, sınırlı karbonhidrat ve gelişmiş uzun ömürlü vitamin ve minerallere sahip en iyi malzemelerden üretilmiştir.

Doğal ve Lezzetli Tahılsız formüller % 70 hayvansal içeriklerden (pişirme öncesi ağırlık) ve% 30 sebze, meyve, vitamin ve minerallerden oluşur. Nd kedi maması  tahıl veya gluten olmadan formüle edilmiştir ve bu nedenle alerjiler veya hassasiyetlerle ilgilenen evcil hayvan ebeveynleri için harika bir seçim olacaktır.

5. Hills 

deri-ve-tuy-hassasiyeti-kedi-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Sensitive Skin Deri Tüy ve Sindirim Hassasiyeti İçin Kedi Maması, bir yaş ve üzeri hassas mideye ve deriye sahip olan yetişkin kediler için özel olarak üretilmiştir. Beslenmenin sindirim sistemi ve deri sağlığı üzerindeki etkilerini yakından inceleyen firma, E vitamini, Omega 6 yağ asitleri ve diğer besin maddelerinin deri sağlının korunmasında ve gelişmesinde yardımcı olduğunu söylemektedir.

Bu kapsamda üretilen Hills deri ve sindirim hassasiyeti kedi maması, yararlı bağırsak bakterilerini besleyen ve 1 yaş üzeri kedilerin mikrobiyomunu destekleyen prebiyortik lifler içermektedir. Aynı zamanda sağlıklı bir sindirim sağlamak için sindirimi kolay besinler ve liflerden üretilmiş özel bir forma sahiptir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedilerde cilt kabuklanmaları neden olur?

Pireler, akarlar ve bitler, kedinizdeki kabukların açık ara en yaygın nedenidir. Kedinizin böcek ısırıklarına alerjisi olup olmadığına bakılmaksızın, pire ve diğer kan emici haşereler, evcil hayvanınızı ısırdıktan sonra kabuklanmaya ve kanamaya neden olabilir. Kedinizde kabuklanma fark ederseniz, kedinizde herhangi bir parazit türü olup olmadığını hemen kontrol ettirmekiçin veterinere başvurmayı ihmal etmeyin.

Kedilerde cilt iltihaplanması (dermatit) nasıl anlaşılır?

Kedilerde cilt iltihaplanması özellikle cildin katlı bölgelerinde rastlanmaktadır. Kedilerde dermatitten en çok etkilenen bölgeler arasında: alt omurga, kuyruk altı, yüz, kulaklar, boyun ve göbek yer almaktadır. Şiddetli vakalarda döküntü, püstül veya sivilce benzeri lezyonlar meydana gelebilir.

Kedilerde tüy kaybı neden olur?

Kedilerde en yaygın görülen cilt problemlerinin bir sonucu olarak meydana gelen tüy kaybı, çoğu zaman vücudun belirli bölgelerinde meydana gelen kel yamalar şeklinde kendini gösterir. Budurum birçok farklı cilt sorununun bir sonucu olarak meydana gelebileceği gibi beslenme problemlerinden de kaynaklanabilir.

Kediler neden tüy döker?

Kedilerde tüy dökülmesinin en yaygın nedenleri arasında; aşırı proteinli besinler, vitamin ve mineral bakımından düşük gıdalar, dengesiz yağ asitleri, kalitesiz beslenme veya cilt problemleri yer almaktadır. 

Kedilerde alopesi nedir?

Alopesi, saç folikülü seviyesinde saçın incelmesi veya tamamen dökülmesi anlamına gelmektedir. Alopesi, alerjiler, enfeksiyonlar, parazit istilaları, beslenme bozuklukları, endokrin hastalığı ve hatta bazı kanserler gibi hemen hemen her kedi derisi hastalığının bir sonucu olarak meydana gelebilir.

Kedilerde kaşıntı neden olur?

Veteriner hekimlerin pruritus dediği kaşıntı , cilt tahrişi, beyne sinyal gönderen ve kaşıntı hissine neden olan inflamatuar moleküller oluşturduğunda ortaya çıkar. Birçok evcil hayvan ebeveyni, kaşıntıyı en aza indirmek için kedilerinin mamasını değiştirse de, gıda alerjileri , her beş kaşıntılı kedi vakasından yalnızca birini oluşturur. Bu yüzden doğru teşhis için veterinere gitmek en iyisidir. Öte yandan belirli tipte bakteriyel ve fungal enfeksiyonlar, otoimmün hastalıklar, metabolik bozukluklar ve endokrin hastalıkları kedilerde kaşıntıya neden olabilir. 

Kedilerde miliyer dermatit nedir?

Miliyer dermatit, kedi derisinin yüzeyinde çok sayıda küçük yumruların görüldüğü yaygın bir kedi derisi hastalığıdır. Hastalıktan ziyade bir semptom olarak kabul edilen bu duruma sebep olan etkenler arasında; pire ısırıkları, bakteriyel enfeksiyonlar, saçkıran enfeksiyonları , diğer parazit istilaları, otoimmün hastalıklar ve bazı kanserler yer almaktadır. 

Gıda alerjisi kedilerde kaşıntıya neden olur mu?

Evet. Sırt, baş ve boyundaki kaşıntı, gıda alerjisine işaret edebilir. Kedi mamasındaki protein veya karbonhidrat türleri alerjiyi tetikleyebileceğinden, eliminasyon süreci spesifik nedeni belirlemek için etkili yöntemdir. Kedilerde çok özel protein ihtiyaçları olduğundan ve yanlış beslenme durumunda ciddi hastalıklara neden olabileceğinden eliminasyon diyetlerinin dikkatli yapılması çok önemlidir.

Kedilerde apse belirtisi nelerdir?

Cilt yüzeyinde apse meydana gelen kedilerde görülen en yaygın belirtiler arasında halsizlik iştahsızlık, sessizlik, huysuzluk yer almaktadır.

Yaralanan kedi enfeksyion kapar mı?

Kedi kavgaları sonucu oluşan kesikler ve sıyrıklar, etkilenen bölgeyi kaşınarak ve kaşınarak tahriş ettiğinden, kediniz için cilt sorunlarına neden olabilir. Keskin pençeleri cildi keserek bakterilerin girmesi için açık bir yara oluşturabilir. Herhangi bir şişlik ve irin dolu apse fark ederseniz, bu bölgeyi temiz tutarak en yakın veterinere gitmeniz önerilmektedir. 

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum