En İyi Kedi Kumu Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Yüksek emiş hızına sahip, koku emici, %100 organik ve mükemmel topaklanan ekonomik uzun ömürlü en iyi kedi kumu markaları ve çeşitleri listesi.
En İyi Kedi Kumu Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

En iyi kedi kumu hangisi? Kedi sahiplerinin de bildiği gibi bu küçük dostlarımızın tuvalet ihtiyacını gidermek için köpek dostlarımıza nazaran dışarı çıkartmak veya dolaştırılmak pek mümkün olmuyor. Ancak, bir köpeğe göre çok daha kolay bakıma sahip kediler, genellikle ciddi bakım gerektirmeyen evcil hayvanlar olarak biliniyor.

Tüm bunların yanı sıra kedilerin son derece titiz ve temiz hayvanlar olduğunu, kendilerini tımar etmek için her gün saatlerce vakit harcadıklarını ve dışkılarını kedi kumuna yaptıklarını göz ardı edemeyiz.

Bu durum evcil hayvan sahibi olarak işlerimizi kolaylaştırırken tek yapmamız gereken doğru kedi kumu seçimi, beraberinde haftada birkaç kez temizlemenizi ve gerektiğinde değiştirilmesi...

En iyi kedi kumu nasıl anlaşılır? Kedi kumu, kedi sağlığının korunması başta olmak üzere kedinizin tuvalet ihtiyacını gidermesi için birbirinden farklı yapıya ve içeriğe bağlı olarak birçok farklı çeşitle karşımıza çıkıyor.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Kedi Kumu Tavsiyeleri

Marka/ÜrünEmiş Gücüİnceleme
Sanicat Selection Hızlı TopaklananYüksekEditör Tercihi
Paticat Marsilya Sabunlu TopaklaşanOrtaEditör Tercihi
Sandy Topaklaşan DoğalOrtaEditör Tercihi
Proline Lavanta Kokulu BentonitYüksekEditör Tercihi
Topaklanan BentonitOrtaEditör Tercihi
Perlinette KristalOrtaEditör Tercihi
Vancat İnce TaneliYüksekEditör Tercihi
Ever Clean Spring GardenYüksekEditör Tercihi
Proline Silica Cat LitterYüksekEditör Tercihi
Çam Pelet Pine Pellet Cat LitterOrtaEditör Tercihi

Kedi sahiplerinin sıklıkla kafasını karıştıran en iyi kedi kumu sorusunu bu yazımda cevapladım. Küçük dostunuzun sağlıklı ve mutlu bir geleceğe sahip olması için en ucuz fiyata kaliteli kedi kumu öneri listemizde yer alıyor. Sağlıklı ve uzun ömürlü kedi kumu tavsiye seçenekleri için okumaya devam edin:)

En iyi kedi kumu tavsiyeleri:

1. Sanicat Selection Hızlı Topaklanan

En İyi Kedi Kumu Sanicat Selection Hızlı Topaklanan

En iyi kedi kumu listemizin ilk sırasında yer alan Sanicat, kediniz için piyasada bulabileceğiniz en hesaplı ve en kaliteli kedi kumu seçeneklerinden biri. Halk arasında doğal sodyum bentoniti olarak bilinen Wyoming bentonit granürlerinden oluşan bu ürün, kedinizin dışkılamasından doğan tüm kötü kokuları ve sıvıları emme konusunda son derece etkilidir. Hemen her yaşta kedi türleri için uygun kullanıma sahip Sanicat Selection Hızlı Topaklanan Kedi Kumu, kaka veya idrarla temasa girdiğinde anında sertleşerek kedinize temiz ve hijyenik bir tuvalet imkanı sunmaktadır.

Öte yandan kedilerde rahatlık hissi uyandıran hoş bir pudra kokusuna sahip bu ürün, toz oluşturmayan granül yapısı sayesinde kedinizin patilerini büyük bir hassasiyetle korumaktadır. Fiyat ve performans bakımından her kedi sahibine denemesini önerdiğim Sanicat Selection Hızlı Topaklanan Kedi Kumu, daha uzun süre kullanıma uygun yapısıyla cebinizi rahatlatacak!

2. Paticat Marsilya Sabunlu Topaklaşan

En İyi Kedi Kumu Paticat Marsilya Sabunlu Topaklaşan

Kediniz için tercih edebileceğiniz bir diğer Paticat ürünü ise Marsilya Sabunlu Topaklaşan Kedi Kumu olacaktır. Kalın granüllü bentonitten oluşan bu ürün, toz miktarını azaltarak evinizin daha temiz ve hijyenik kalmasına yardımcı olmaktadır. %100 doğal granüllerden üretilen Paticat Kalın Kedi Kumu, Marsilya sabun kokusuyla kedinizin tuvalet işlemlerinden mutlu ayrılmasına olanak sağlamaktadır.

Peki ya temizliği kolay mı? diyeceksiniz.. Paticat Sabunlu Topaklaşan Kedi Kumu, inanılmaz emme gücü ve hoş kokusu sayesinde temizlenmesi son derece kolay bir ürün diyebilirim. Başlı başına bentonitten üretilen bu ürün, sıvı atığı emerek katı atıklar haline getirmektedir. Böylece hem kötü kokuları hapsedeceği gibi kumu temizlemenizde kolaylaşacaktır.

3. Sandy Topaklaşan Doğal

En İyi Kedi Kumu Sandy Topaklaşan Doğal

Yavru kediler için hangi kedi kumu? Sandy Topaklaşan Doğal Kedi Kumu, ikinci maddede belirttiğim ürünle hemen hemen aynı özellikleri taşımaktadır. Paticat Marsilya Sabunlu Topaklaşan Kalın Kedi Kumundan farklı olarak ince taneli yapıya sahip olan bu ürün, yüksek emiş gücü sayesinde maksimum hijyen sağlamaktadır.

Tıpkı kalın taneli gibi %100 doğal granüllü bentonitten üretilen bu kedi kumu, topaklaşma özelliği sayesinde son derece kolay bir temizlik imkanı sağlamaktadır. Özellikle hassas patiye sahip yavru kediler için tercih edilen Sandy topaklanan doğal kedi kumu, doğal yapısı sayesinde kötü kokuları içerisine hapsederek kedinizin mutlu bir tuvalet yapmasına yardımcı olmaktadır.

4. Proline Lavanta Kokulu Bentonit

En İyi Kedi Kumu Proline Lavanta Kokulu Bentonit

Proline firmasının en son ürettiği kedi kumu seçenekleri arasında yer alan Lavanta Kokulu Bentonit Kedi Kumu, %100 doğal beyaz bentonitten üretilmiştir. Son derece üstün koku alma özelliğine sahip bu ürün, şehvetli lavanta kokusu sayesinde tüm kötü kokuları içerisine hapsetmektedir.

Öte yandan kedim için son zamanlarda en sık tercih ettiğim bu ürün, diğer kedi kumlarına nazaran 4 kata kadar daha fazla su absorbe etme kapasitesine sahip diyebilirim. Peki ya bu ne anlama geliyor? Hemen açıklayayım. Seçeceğiniz kedi kumunun absorbe etme kapasitesi ne kadar yüksek olursa, hem koku ve dışkı tutulumu daha fazla olacağı gibi hem de uzun ömürlü kullanım imkanı sağlayacaktır.

5. Topaklanan Bentonit

En İyi Kedi Kumu Topaklanan Bentonit

Kedi maması çeşitleriyle de tanıdığımı Reflex kedi kumu, yüksek kalitede yapısı ve ucuz fiyat seçenekleriyle kedi sahiplerinin en çok tercih ettiği kedi kumu seçenekleri arasında yer alıyor. Öncelikle topaklanan kedi kumu: idrar ve dışkıların daha kolay temizlenmesine yardımcı olacağı gibi kedi kumunun tamamen değiştirilmesi yerine uzun ömürlü kullanım imkanı sağlamaktadır.

Reflex Topaklanan Bentonit Kedi Kumu, kalın taneli yapısı ve %100 doğal granüllerden elde edilmiş bentonit madeni ile son derece sağlıklı ve hesaplı kullanım imkanı sunmaktadır. Fiyat ve performans bakımından sektörün en iyi kedi kumu seçenekleri arasında yer alan bu ürün, kalın taneli yapısı sayesinde ortamdaki sıvıyı hızla emerek bakteri üremesini durdurmaktadır.

6. Perlinette Kristal

En İyi Kedi Kumu Perlinette Kristal

Kediniz için kristal kedi kumu kullanmak istiyorsanız kesinlikle Perlinette markasına ait kristal yavru kedi kumu tercih etmenizi öneririm. Son derece kaliteli olan bu ürün, yüksek emiş gücü sayesinde kedinizin dışkısını kısa süre içerisinde hapsedebiliyor. Özellikle sık idrara çıkan kediler için tercih edilen Perlinette kristal kedi kumu, toksikasyona neden olmayan kristal tanecikli yapısıyla son derece sağlıklı ve kolay kullanıma sahip.

Genellikle kristal kedi kumu çeşitlerinin hem insanlar hem de hayvanlar için alerjik reaksiyonlar gösterdiği biliniyor ancak Perlinette kristal kedi kumu alerjik reaksiyonlara karşı hassas yapısı sayesinde bu sorunu ortadan kaldırmayı başarmış. Kokuları kolay nötralize edebilme özelliği sayesinde bakteri üremesinin önüne geçen bu ürün, yüksek derecede absorbe edebilen şeffaf renkli taneciklerden meydana gelmektedir.

7. Vancat İnce Taneli

En İyi Kedi Kumu Vancat İnce Taneli

Tıpkı Perlinette kristal yavru kedi kumunda olduğu gibi Vancat kedi kumu ince taneli yapısı sayesinde yavru kediler için uygun kullanıma sahip. Diğer kaliteli kedi kumu seçeneklerinde olduğu gibi absorbe miktarı son derece yüksek olan bu ürün, ortamdaki nem ve sıvıyı hissetmesi durumunda yüksek emiş gücüyle beraberinde pudra kokusunu ön plana çıkartmaktadır.

Öte yandan kedi sahiplerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kolay temizlik, Vancat ince taneli kedi kumu için son derece basit olacaktır. Listemizde yer alan ucuz kedi kumu seçeneklerinde olduğu gibi bakteri ve mikropların çoğalmasına karşın özel bir formüle sahip Vancat kedi kumu, dışkı ve idrarla temasa girmesinin ardından hızla sertleşerek kedinizin patilerinin sağlıklı kalmasına ve evinize mikrop yayılmasına engel olmaktadır.

8. Ever Clean Spring Garden

En İyi Kedi Kumu Ever Clean Spring Garden

Kokuya karşı duyarlı olan kediler ve sahipleri için üretilmiş Ever Clean Spring Garden, herhangi bir ek koku olmadan en güçlü kötü kokuları dahi yok etme özelliğine sahiptir. Doğal minerallerden ve saf killerden elde edilen bu karışım, sıvı atıkların kum kabının dibine ulaşmasını önleyerek yüksek emiş gücüne sahiptir.

Öte yandan maksimum topaklaşma gücü sayesinde hem idrar hem kakayı kolayca hapsedebilen Ever Clean Spring Garden Kedi Kumu, kedi sahiplerine kolay bir temizlik imkanı sunmaktadır. Diğer Ever Clean kedi kumu çeşitlerine göz atmak için buraya tıklayın.

9. Proline Silica Cat Litter

En İyi Kedi Kumu Proline Silica Cat Litter

En ucuz fiyata kaliteli kedi kumu seçenekleri listemizde 9.sırada yer alan Proline Slika Kedi Kumu, dışkılamadan sonra meydana gelen en güçlü kokuları dahi yok etme özelliğine sahiptir. Maksimum topaklanma gücü sayesinde idrar ve kakayı kolayca kapatan bu ürün, kediler için formilize edilmiş yapısı sayesinde mutlu bir tuvalet imkanı sunmaktadır.

Öte yandan nem ile temas etmesi halinde yayılmaya başlayan ferah kokusu, evinizin içerisinde oluşabilecek tüm kötü kokuları yok etmektedir. Ayrıca Proline Slika uzun ömürlü kullanımı sayesinde sık sık kum değişikliği yapmanızın önüne geçecektir.

10. Çam Pelet Pine Pellet Cat Litter

En İyi Kedi Kumu Çam Pelet Pine Pellet Cat Litter

Yavru kediler için daha doğal kedi kumu isteyen ebeveynlerin tercihi çam peletti kedi kumu, tıpkı kalın taneli yapısında olduğu gibi ortamdaki sıvıyı ve nemi hızlı bir şekilde emerek bakteri çoğalmasını engellemektedir. Daha çok narin ayaklara sahip yavru kediler için sıklıkla tercih edilen bu ürün, içerisinde yer alan doğal maddeler sayesinde toz etkisini en aza indirgemektedir. Peki ya kedi kumu seçeneklerinde toz çok önemli mi? diyeceksiniz.

Elbette ki.. Toz miktarı yüksek olan kedi kumu çeşitlerinde hem siz hem de kediniz ciddi oranda zarar görmektedir. İdrar esnasında kedinizin toz yutması veya toz soluması, uzun süreçte farklı hastalıkların meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Tüm bunları dikkate alarak üretilen Çam Pelet kedi kumu, kedinizin tuvalet ihtiyacını giderirken toz yutmasını ve solumasını ortadan kaldırmaktadır. Öte yandan doğal tanecikleri sayesinde kötü kokuları ortadan kaldıran bu ürün, kedinizin mutlu bir tuvalet ihtiyacı gerçekleştirmesine yardımcı olacaktır.

KEDİ KUMU ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Koku Kontrolü: Kokusuz veya kokulu kedi kumu seçenekleri bulunmaktadır. Kedinizin ve ev sakinlerinin hassasiyetine bağlı olarak uygun olanı seçmelisiniz.
  • Topaklanma Özelliği: Topaklanan kedi kumu, kedinin idrarını hızla topaklar halinde yapmasına ve bu topakların kolayca temizlenmesine olanak tanır. Bu, kumun temizliğini kolaylaştırabilir.
  • Toz Seviyesi: Tozsuz veya düşük tozlu kumlar, hem kedinizin solunum sağlığı hem de ev içindeki toz miktarını azaltmak açısından önemlidir.
  • Absorpsiyon Kapasitesi: Kedi kumunun idrarı hızla emme kapasitesi önemlidir. Yüksek absorpsiyon kapasitesine sahip kumlar, koku kontrolüne ve temizlik kolaylığına katkıda bulunabilir.
  • Malzeme Türü: Kil, çöp, taneli veya kristal gibi farklı kedi kumu türleri vardır. Kedinizin tercihine ve alışkanlıklarına bağlı olarak uygun olanı seçmelisiniz.
  • Çevre Dostu Seçenekler: Geri dönüştürülebilir, doğal veya çevre dostu kedi kumu seçenekleri düşünülebilir. Bazı kumlar biyolojik olarak parçalanabilir veya geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmış olabilir.
  • Kum Kutusu Tipi: Bazı kedi kumları belirli kum kutusu tipleriyle daha iyi çalışabilir. Örneğin, topaklanan kumu tercih ediyorsanız, bu tip kum için uygun bir kum kutusu seçmelisiniz.
  • Bütçe: Farklı marka ve türlerde kedi kumları farklı fiyat aralıklarına sahip olabilir. Bütçenize uygun olanı seçmek önemlidir, ancak kaliteyi de göz önünde bulundurmalısınız.
  • Kedinin Tepkisi: Kediniz belirli bir kum türünü seviyorsa ve bu kumla iyi başa çıkıyorsa, aynı türü devam ettirmek genellikle iyidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum