Charlie Chaplin'in İlginç Hayat Hikayesi

Konuşmadan insanları güldürmeyi başarabilen nadir insanlardan biri olan Charlie Chaplin aslında kimdir biliyor musunuz? Charlie Chaplin hayat hikayesi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğiniz bu içeriğimiz sizler için derledik.
Charlie Chaplin'in İlginç Hayat Hikayesi

Charlie Chaplin'in Hayat Hikayesi

16 Nisan 1889 yılında Londra'da dünyaya gelen Charlie Chaplin bir zamanlar İngiltere'de istenmeyen adamdı! Fakat yıllar sonra bir anda oscar ödüllü bir yıldız haline geldi. Sessizliği sayesinde ilgi çekmeyi başaran Charile Chaplin, insanları güldürmek ve eğlendirmek konusunda oldukça başarılıydı. 

charlie-chaplin-001.gif


Charlie Chaplin'in Çocukluğu

1889 yılında İngiltere'nin Londra eyaletinde dünyaya gelen Charlie Chaplin yoksul bir ailenin çocuğuydu. Charlie Chaplin'in annesinin adı Hannah Harriet Pedlingham Hill, babasının adı ise Charles Chaplin'di. Annesi ve babası da profesyonel sanatçılardı. Küçük yaşta olan Charlie Chaplin'in annesi ve babası güzel bir evlilik yaşamıyordu. Bu nedenle ayrılmışlardı.

charlie-chaplinin-cocuklugu.jpg


Charlie Chaplin'in Annesi Hastalandı

Oldukça zor bir hayatın içinde kendini bulan Charlie Chaplin annesinin hastalanmasıyla adeta çöküntü yaşadı. Kliniğe yatırılan annesi Charlie'ya bakamaz haldeydi bu nedenle babasının yanına gönderilen Charlie Chaplin'i çeşitli zorluklar yaşıyordu.

charlie-chaplinin-annesi-hastalandi.jpg


Alkolik Babası Onu Terk Etti

Annesinin hastalanmasının ardından babasının yanına gönderilen Charlie Chaplin'in bir yıkılışı da babası yüzünden oldu. Charlie Chaplin oldukça zor bir çocukluk dönemi geçiriyordu. Babası tarafından sürekli şiddet gören Chaplin henüz 12 yaşındayken alkolik babası tarafından terk edildi. 1901 yılında alkol komasına giren babası hayatını kaybetti. Charlie hayatında yaşadığı olaylar yüzünden genel olarak hiç mutlu değildi. Belki de kendi mutlu olamadığı için başka insanları güldürmek onun asıl hedefi haline gelmişti.

charlie-chaplin.Jpeg


Charlie ve Üvey Kardeşi Sydney'in Zorlu Hayatı

Zorlu hayat koşulları yüzünden sadece bir dönem okula gidebilen Charlie Chaplin üvey kardeşi ile bir başına kalmıştı. Okula gidemeyen kardeşler anne ve babasının izinden gidip tiyatro çalışmalarına başladı. Yetenekli Charlie henüz 9 yaşındayken ilk sahne deneyimini yaşadı. 14 yaşında ise önemli bir oyunda rol alan Charlie kendisini oldukça geliştirmeyi başarmıştı. Karnını doyurmak için düzenlenen Sherlock Holmes topluluğuna katılarak çeşitli turnelere çıkmaya başladı.

chealie-chaplin-sydney.jpg


Charlie Chaplin Sinemaya Doğru

Gün geçtikçe kendisini daha da geliştirmeyi başaran Charlie Chaplin çıktığı turnelerin ardından 1914 yılında Henry Lehrman'ın yönetmenliğini yaptığı "Making a Living" adlı sinema filminde rol aldı. Artık herkes tarafından sevilen biri haline gelmeyi başaran Charlie Chaplin tam 1 sene içerisinde 35 sinema filmi çekmeyi başardı.

charlie-chaplin-sinema.jpg


Charlie Chaplin'in Yapım Şirketi

Yaptığı işte başarıdan başarıya koşan Charlie Chaplin 1918 yılında kendisine ait bir film şirketi kurdu. Sessiz filmler çekmekte ısrarcı olan Charlie, ün kazanmaya devam etti. Çeşitli söylemlerle karalanmaya çalışılan Charlie Chaplin bütün bu söylenenlere katlanamayarak ülkesini terk edip İsviçre'ye taşındı.

charlie-chaplin-yapim-sirketi.jpg


Charlie Chaplin'in En İyi Filmleri

Zorlu bir hayatının ardından tekrardan dünyaya gelmişcesine çalışan Charlie Chaplin, emeklerinin karşılığını zamanla almayı başardı. En iyi filmler onundu!Önemli başarıla imza atan Charlie Chaplin, filmleriyle dünya basınına konu oldu. İşte Charlie Chaplin'in en iyi filmleri;

  • A Countess From Hong Kong (Hong Kong’lu Hostes) (1967)
  • A King in New York (New York’ta Bir Kral) (1967)
  • Monsieur Verdoux (Mösyö Verdoux) (1947)
  • The Great Dictator (Büyük Diktatör) (1940)
  • Modern Times (Modern Zamanlar) (1936)

charlie-chaplin-en-iyi-filmleri.jpg


Charlie Chaplin Hayata Gözlerini Yumdu

Charlie Chaplin'in İsviçreye taşınmasının ardından 25 aralık 1977 yılında uyurken hayatını kaybetti. Herkesi şaşkınlığa çeviren bu ölümün ardından çeşitli törenler düzenlendi. Hayatı boyunca insanları güldürmeyi başaran Charlie Chaplin bu defa onları ağlatmayı başarmıştı...

charlie-chaplin-hayata-gozlerini-yumdu.jpg


Önerilen İçerik; Charlie Chaplin Filmlerinde Neden Sessizdi?

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum