Bülent Tüfenkci Kimdir? & Hakkında Bilgi

Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Bülent Tüfenkci, 1966 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğmuştur. Bu içeriğimizde Bülent Tüfenkçi hakkında merak ettiklerinizi derledik.
Bülent Tüfenkci Kimdir? & Hakkında Bilgi

Bülent Tüfenkci Biyografisi

1966 Malatya-Yeşilyurt doğumludur. 25. ve 26. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçilmiştir. 64. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev almıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

bulent-tufenkci-biyografisi.jpg


Bülent Tüfenkci’nin Eğitim ve Çalışma Hayatı

1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

bulent-tufenkci’nin-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


Bülent Tüfenkci’nin Siyasi Hayatı

2001 yılında AK Parti’nin Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı. Bülent Tüfenkci, 25. ve 26. Dönemlerde Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili olarak  meclise girmiştir.  24 Kasım 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atanmıştır. Bülent Tüfenkci, Davutoğlu'nun istifası üzerine Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde aynı görevine devam etmektedir. 

bulent-tufenkci’nin-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri - Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.