Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hayatı Hakkında 10 Bilgi!

AK Parti kurucu üyesi aynı zamanda Dışişleri bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Bu yazımızda Mevlüt Çavuşoğlu hakkında bilgileri araştırdık ve derledik. İşte Mevlüt Çavuşoğlu hakkında bilgiler;
Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hayatı Hakkında 10 Bilgi!

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgiler

24 Haziran 2018 seçimleri sonrasında Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen AK Parti kurucu üyesi Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Bu içeriğimizde Mevlüt Çavuşoğlu'nun hayatı hakkında tüm merak edilenleri araştırdık ve derledik. İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun hayatı hakkında bilgiler;


1. Mevlüt Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır. Ayrıca orta düzeyde Rusça, Almanca, Japonca, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi


2. Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 tarihinde Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı olan Türkler köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi'nin adı Fatma Babasının adı Osman'dır.

Mevlüt Çavuşoğlu Hayatı


3. Özel H. Emin Paşa Lisesi'ni birinci olarak bitiren Mevlüt Çavuşoğlu, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin uluslararası ilişkiler bölümünü bitirmiştir.

Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir


4. Üniversite eğitimini tamamlayan Mevlüt Çavuşoğlu, burs sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Long Island Üniversitesine girmiştir. 1991 yılında "Ekonomi" alanında master derecesi almayı başarmış ve üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi


5. Mevlüt Çavuşoğlu, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde "Avrupa Birliği Uzmanlığı'nı" tamamlamıştır. Daha sonra Avrupa Birliği bursu sayesinde Londra Ekonomi Okulu'nda "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" üzerine doktora yapmıştır.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi


6. Mevlüt Çavuşoğlu 1995 yılında Çevre Bakanlığı'nda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı için çalışmıştır.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi


7. 22 ve 23. Dönemde Antalya Ak Parti Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu 23. Dönemde Denetim Komisyonu Üyeliği, AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgiler


8. Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62. T.C Hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev almaya başlayan Mevlüt Çavuşoğlu hala görevini yürütmektedir.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi


9. Ayrıca Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi


10. 7 Nisan 2014 tarihinde Mevlüt Çavuşoğlu'na AKPM Onursal Başkanı ünvanı verilmiştir.

Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında Bilgi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.