Grip Nasıl Geçer? Gribe İyi Gelen 10 Bitkisel ve Doğal Çözüm

Soğuk aylarda sürekli olarak yakalandığımız gripten kısa sürede nasıl kurtuluruz? İçeriğimizde gribi geçirecek bitkisel yöntemleri detaylıca inceledik.
Grip Nasıl Geçer? Gribe İyi Gelen 10 Bitkisel ve Doğal Çözüm

Grip bir enfeksiyon rahatsızlığıdır ve kış aylarında çok fazla görülmektedir. Grip belirtilerini hafifletmek ve hastalık sürecini kısaltmak için uygulanan ilaç tedavilerinin yanı sıra bazı doğal çözümlerde bulunmaktadır. Bitkisel tedaviler sayesinde bu hastalıktan kurtulmanız mümkün. 

Gribi geçirecek bitkisel yöntemler arasında kekik çayı, sarımsak kürü, karabiber kürü, bal ve limon kürü, elma sirkesi kürü, hardal kürü, zencefil kürü, tuzlu su kürü, ekinezya ve ıhlamur çayları bulunuyor. Bu bitkisel yöntemler sayesinde grip hastalığını kısa sürede atlatabilirsiniz.

Gribi Geçiren Doğal Yöntemler Listesi

SıraYöntemEtkisi
1Kekik ÇayıBağışıklık Sistemini Güçlendirir
2Sarımsak KürüGribin Etkilerini Hafifletir
3KarabiberSemptomları Azaltır
4Bal ve Limon KürüVirüsleri Öldürür
5Elma Sirkesi KürüBağışıklık Sistemini Destekler
6Hardal KürüGribin Etkilerini Hafifletir
7Zencefil KürüGribin Etkilerini Hafifletir
8Tuzlu Su Kürüİyileştirme Süresini Kısaltır
9Ekinezya ÇayıBağışıklık Sistemini Güçlendirir
10Ihlamur ÇayıGribin Etkilerini Hafifletir

İşte gribe iyi gelen doğal yöntemler...

1. Kekik Çayı

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Bağışıklık sistemini güçlendiren kekik çayı, özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen bitki çaylarından birisidir. Yemeklerden sonra siyah çay yerine tüketilen bu çay, grip veya çeşitli enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma kalkanı oluşturmaktadır.

Düzenli bir şekilde tüketildiği zaman mideye de iyi gelen kekik çayının balgam söktürücü etkisi bulunmaktadır. Bir su bardağı su kaynatın ve içerisine kekik ekleyerek demlemeye bırakın. 5 dakika demlendikten sonra süzün ve içerisine biraz bal ekleyerek için. Gün içerisinde birkaç kez bu çayı tüketebilirsiniz.

2. Sarımsak Kürü

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Sarımsak bitkisi yüzyıllardan beridir sağlık alanında kullanılmaktadır. Soğuk algınlığından ölümcül hastalıklara kadar yüzlerce rahatsızlığın önlenmesinde başrol oynayan sarımsak, bu rahatsızlıkları tedavi etmede de işimize yarıyor.

Sarımsak kürünü hazırlamak için 3 diş sarımsağa, biraz bala, 2 su bardağı suya, bir tutam acı bibere ve birkaç damla limon suyuna ihtiyacınız var. Sarımsakları soyun ve ezin. Üzerine su dökerek kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynadıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın. İçerisine acı biber ve limon suyu ekleyerek tüketin. Bu karışımı gün içerisinde bir kaç kez tüketebilirsiniz.

3. Karabiber

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre karabiber çayının antioksidan ve serbest radikalleri azalttığı kanıtlanmıştır. Bu sayede bitki çayı soğuk algınlığına iyi gelmekle beraber kısa süre içerisinde geçmesini sağlamaktadır. Soğuk algınlığının yanı sıra solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında rahatlama sağlayan karabiber çayını yapmak da oldukça kolaydır.

Karabiber çayını yapmak için gerekli malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber ve baldır. Bir su bardağı kaynatılmış suyun içerisine biraz karabiberi ve balı ekleyin. 15 dakika demlenmeye bırakın, daha sonra tüketin.

4. Bal ve Limon Kürü

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Gerçek bal, grip rahatsızlığı için oldukça etkili olup, virüsleri öldürme özelliği bulunmaktadır. Bu karışım boğaz ağrılarını yatıştırır ve bağışıklığı güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi sayesinde soğuk algınlığını kısa sürede yok eden bu kürü yavaş yavaş tüketebilirsiniz.

Gerekli malzemeler yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı baldır. Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak gün içerisinde yavaş yavaş tüketebilirsiniz.

5. Elma Sirkesi Kürü

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Elma sirkesi vitamin ve mineral bakımından zengin içeriğe sahip olması sayesinde bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı savaşmasına destek olan elma sirkesi, bu sayede gribinizin kısa süre içerisinde geçmesini sağlıyor.

Gerekli malzemeler 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 su bardağı sudur. Malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın ve 3 saatte bir tüketin. Kısa sürede etkisini gösterecektir.

6. Hardal Kürü

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Hardal, göğüs tıkanıklığına ve diğer grip etkilerine karşı kullanılmaktadır. Özellikle soğuk havalarda hardal tohumu soğul algınlığı ve gribe şifa kaynağı olmaktadır. Gribin yanı sıra birçok farklı etkiye de sahip olan hardalı kür şeklinde uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Gerekli malzemeler 3 yemek kaşığı hardal tohumu, birkaç damla su ve vazelindir. İlk önce bir kap içerisinde hardal tohumu ve suyu karıştırarak macun kıvamına getirin. Daha sonra göğüs bölümüne biraz vazelin sürün. Hemen arkasından hardal ile hazırlanan macunu göğüs bölgesine uygulayın. 15 veya 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

7. Zencefil Kürü

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Zencefil, anti inflamatuar özellikler içermektedir. Bu sayede grip gibi enfeksiyon hastalıklarının etkilerini azaltmaktadır. Sindirim ve solunum sistemine büyük faydaları olan zencefil, bal ile tüketildiği takdirde faydalarını en üst düzeye çıkartmaktadır. Öksürüğe, soğuk algınlığına, gribe ve türev hastalıklara iyi gelen zencefili düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz.

Gerekli malzemeler küçük bir parça zencefil, biraz bal, 1 su bardağı sudur. Bir tencerede bir su bardağı suyu kaynatın ve içerisine zencefil eklenir. 10 dakika demlendikten sonra süzün. Çay şeklinde tüketilmesi gereken bu karışımın içerisine sonradan bal da ekleyebilirsiniz.

8. Tuzlu Su Kürü

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Tuzlu su grip hastalıklarını iyileştiren ve hafifleten en önemli etkendir. Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karıştırın. Tuzun tamamı eridiği zaman burun kanallarına uygulayın. Bu sayede girip hastalığının iyileşme sürecine katkıda bulunabilirsiniz. Ek olarak tuzlu su ile boğazlarınıza gargara yaptığınız zaman enfeksiyonun etkilerini azaltabileceğinizi söyleyelim.

9. Ekinezya Çayı

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Kışın yaygın olarak görülen soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda insanların ilk tercihlerinden birisi de ekinezya çayıdır. Oldukça şifalı bir bitki olan ekinezya, vücudumuza sağladığı faydaları ile sürekli tüketilmesi gereken bir besindir. Çay şeklinde tüketmenizi önerdiğimiz ekinezya, grip ve nezleden kaynaklanan ağrıları geçirmekte birebirdir.

10. Ihlamur Çayı

gribe iyi gelen bitkisel çözümler

Gribe iyi gelen bitkilerden bir diğeri ise ıhlamurdur. Üşütmeden kaynaklanan öksürüğü yatıştırıcı ve tahrişi önleyici etkisi bulunan ıhlamuru çay şeklinde tüketmenizi öneriyoruz. Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini azaltmaya yardımcı olan ıhlamur, ateşi kesmek için terlemeyi başlatıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde eski sağlığınıza kavuşursunuz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Domuz Gribi Belirtileri ve TedavisiGribe İyi Gelen Meyveler ve Sebzeler
Kuş Gribi Nasıl Bulaşır?Gribe İyi Gelen Tedavi Yöntemleri
Grip Hakkında BilgilerGribe İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Grip nasıl geçer?

Gribi geçirmek için tavuk çorbası, portakal, greyfurt, paça çorbası, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, kekik çayı, adaçayı, okaliptüs çayı, bal, soğan ve sarımsağı beslenme programınıza eklemelisiniz. Bu besinler sayesinde gribi hızlı bir şekilde atlatabilirsiniz.

Ağır grip kaç günde geçer?

Ağır gripte şikayetler genellikle 7 gün sürse de iyileşme süresi 1-2 hafta arasındadır. İlk 2-3 gün oldukça zor geçen ağır gripte belirtiler hastanın günlük yaşamını etkileyecek noktaya ulaşabilir. Bu yüzden istirahat burada çok önemlidir. İyi bir istirahat ile ağır gribin etkilerini hızlı bir şekilde üzerinizden atabilirsiniz.

Grip en çabuk nasıl geçer?

Gribi en çabuk şekilde geçirmek için bol bol sıvı tüketmeli, vitamin ve mineral bakımından zengin besinleri tercih etmeli, bitki çaylarını tüketmeli ve yeşil yapraklı sebzeleri öğünlerinize eklemelisiniz. Bunları yaptığınız takdirde kısa süre içerisinde grip hastalığından kurtulabilirsiniz.

Grip nasıl önlenir?

Grip hastalığının size bulaşmasını engellemek için kalabalık ortamlardan uzak durmalı, maske kullanmalı, ellerinizi sık sık yıkamalı, sağlıklı bir şekilde beslenmeli, bol bol sıvı tüketmeli, yorgunluktan ve uykusuzluktan kaçınmalısınız. 

Grip ilaçsız kaç günde geçer?

İyi bir şekilde dinlenirseniz gribi 7-10 gün arasında geçirebilirsiniz. Ancak hastalıktan sonraki birkaç hafta boyunca üzerinizde yorgunluk hissedebilirsiniz. Bu sebeple bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için gribe iyi gelen besinleri hayatınızın bir parçanız yapmalısınız.

1 günde soğuk algınlığı nasıl geçer?

Grip hastalığını bir gün içerisinde geçirmek istiyorsanız iyi bir şekilde dinlenmeniz gerekiyor. Bol bol sıvı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besinleri tüketerek vücudunuzun direncini arttırmalısınız. Bu sayede kısa süre içerisinde soğuk algınlığını geçirebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum