Biber Turşusu Tarifi

Yemeklerinizin yanlarında vazgeçilmez yiyeceklerden bir tanesi olan Biber Turşusu, acılığıyla meşhur olsa da yemeklerinizi lezzetlendirme de ve tatlandırma da harika bir yere sahiptir.
Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 4 – 5 kilo sivri biber
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 10 defneyaprağı
  • 2 limon
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 baş soğan
  • 10 gram hardal tohumu
  • 1 kaşık karabiber


Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Yapımı 1-2 gün alan biber turşusunu yemeklerinizin yanında sizde meze olarak kullanmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey sizin için hazırladığımız biber turşusu tarifini okumak.

 

Biber Turşusu ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Biber turşunu yapmaya başladığımızda ilk olarak körpe ve sivri yeşilbiberleri, akan su altında iyice yıkayın. Büyük bir baş sarımsakları dişlere ayırın, soyun ve bıçakla ikiye bölün. Bir baş soğan soyun ve halka halka doğrayın.
  2. Daha sonrasında iki limonu dilim dilim kesin ve iki yemek kaşığı dolusu toz şeker, on gram hardal tohumu, bir kaşık karabiber çekirdek halde olarak hepsi ikiye bölünmüş defne yaprakları ile birlikte biberleri turşu kavanozuna koyarken, dikkatlice ve güzelce aralara yerleştirin.
  3. Ardından, turşunun üzerine konacak ve yarı yarıya karıştırılmış belli bir kıvamda bulunan tuzlu suyu hazırlanmasını tarifimizde yer alan başlangıçtaki gibi yapın.
  4. Hazırlanan bu su, kavanozdaki biberleri üzerine dökün. Sirkeyle karışık suyun bir miktarı da ayrılarak saklayın.
  5. Daha sonra bir gece bekletilen ve biberler tarafından emilerek azalan turşunun suyu ayrılan su ile tamamlayarak kavanozu ağzına kadar doldurun. Sonra kavanozdaki biberlerin porselen bir tabakla üzeri bastırın. Daha sonra ağzını sıkıca kapatın.
  6. Bir süre tadına bakın ve eğer kıvama gelmişse artık sofranıza koymaya başlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.