Domates Turşusu Tarifi

Tek başına yenilmesinin yanı sıra özellikle birçok yemeğin yanına konularak yenilen Domates Turşusu, verdiği vitamin ve tat ile sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden bir tanesidir.
Domates Turşusu Tarifi

Domates Turşusu Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 Kilo yeşil domates
  • 8 – 10 adet nohut
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 5 – 6 adet kereviz yaprağı
  • 2 adet limon
  • 2 kaşık dolusu şeker
  • Kıvamında tuzlu su


Domates Turşusu Nasıl Yapılır?

Yapımı aşamasında sizi çok zorlamayacak ve kısa sürede fazlaca yapabileceğiniz bir yiyecek olan Domates Turşusu lezzetini, yemeklerinize katmak ya da sofranızda bulundurmak istiyorsanız haberimizde yer alan tarifi dikkatlice okuyunuz.

Domates Turşusu ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Domates turşusu yapımına başladığımızda ilk olarak domateslerinizin saplarını koparın ve su altında iyice yıkandıktan sonra kalın bir iğne veya ince bir çivi ile birkaç yerinden delin.
  2. Turşular kavanozuna yerleştirilirken, kabın dibine bir tülbentle sarılmış biraz ekmek içi veya ekşi ekmek mayası ile 8 – 10 adet nohut konur.
  3. Domateslerin aralarına birazcık kereviz yaprağı, bir baş dişlere ayrılmış ve soyulmuş sarımsak, 5-6 tane de halkalar halinde doğranmış limon dilimi ile iki yemek kaşığı dolusu toz şeker koyun.
  4. Malzemelerin baskısını yaptıktan sonra domatesleri kıvamında olan tuzlu suyun içine koyun. Bir gece boyunca bu kavanoz kendi haline bırakılır.
  5. Bir sonraki gün tuzlu suda azalma olur. Bunu fark ettiğinizde tuzlu suyu tamamen doldurun ve kap ağzına kadar dolduktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
  6. Sonra sıcaklığı 25 derece olan bir yerde olmaya bırakın.
  7. Bir süre böyle beklettikten sonra tadına bakın ve olduğunu anladığınızda kullanmaya başlayın.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.