Ardahan' ın Meşhur Lezzetleri

Ardahan' ın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri bulunmakta..
Ardahan' ın Meşhur Lezzetleri

Ardahan' da yemek kültürü olarak daha çok et ve hayvansal ürünler tercih edilmektedir. Geniş bir yemek yelpazesi vardır. Çok lezzetli yöresel yemekleri bulunur. Bunlar nelermiş birlikte görelim;
 

Etli Mantı

Ardahan' ın en meşhur yemeğidir. Çok lezzetlidir. Ardahan' da etli mantıyı tatmanızı tavsiye ederiz. Bildiğimiz mantı şeklinde yapılır. El lezzeti çok önemlidir.
 

etli-manti.jpg
 

Feselli

Feselli Ardahan' a özgü yöresel bir lezzettir. Feselli de hamur işi tarzı bir yemektir. Biraz zahmetli ama çok lezzetlidir. Ardahan' a giderseniz fesellisini mutlaka yemelisiniz.
 

feselli.jpg
 

Katmer

Başka yörelerde de katmere rastlayabiliyoruz ama katmer Ardahan' da sıkça yapılan çok lezzetli bir meşhur lezzettir. Yine bir hamur işi yemeğidir. Ardahan' da bayramlarda, ramazanlarda sıkça yapılır.
 

katmer-001.jpg
 

Kesme Aşı

İçerisinde hamur işi olan, çorba tarzında ama sulu bir yemektir. Yine Ardahan' da ramazanlar özellikle olmazsa olmazdır. Çok besleyici ve lezzetlidir.
 

kesme-asi.jpg
 

Gevrek

Gevrek simit tarzı Ardahan' ın kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Ardahan' da her yerde gevreğe rastlayabilirsiniz. Yanında çay ve peynir de olduğu zaman tadına doyum olmaz.
 

gevrek.jpg


Pişi

Pişi yine hamur işi olup kahvaltılarda, çayın yanında olmazsa olmaz bir lezzettir. Pişi için un, su, tuz ve maya yeterlidir. Pişi Ardahan' da çok sevilen ve sıkça yapılan bir meşhur lezzettir.
 

pisi.JPG
 

Ayran Çorbası

Ayran çorbası çok farklı yörelerde farklı farklı şekillerde yapılan genel olarak çok meşhur bir lezzettir. Ardahan usulü ayran çorbası ise sıcak sıcak servis edilir. Lezzetine doyum olmaz.
 

ayran-corbasi-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum