Ardahan' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ardahan' ın gezilip görülmesi gereken yerlerini haberimizde bulabilirsiniz.
Ardahan' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ardahan kendine has doğası, kültürü, atmosferi ile görülmeye ve keşfedilmeye değer şehirlerimizden bir tanesidir. Ardahan' da gezilip görülmesi gereken ve bir günde bitirilemeyecek kadar çok tarihi mekan ve doğal güzellikler bulunmakta. Biz sizler için mutlaka görülmesi gereken yerleri listeledik;
 

Ardahan Kalesi

Kale Selçuklular döneminde yapılmıştır. Ardahan kalesi rumeli hisarına benzerliğiyle dikkat çeker. Ardahan kalesi görülmeye değer mimari yapıda olup çok sayıda turistin Ardahan' da ziyaret ettiği yerlerin başında gelir.
 

ardahan-kalesi.jpg
 

Çıldır Gölü

Ardahan merkezden 45 kmm uzaklıkta bulunan göl çok çeşitli bitki ve balığa sahiptir. Balık açısından çok zengin olan bu göl hem geçim kaynağı için kullanılıyor, hem de turizm için Ardahan' ın önemli doğal güzelliklerindendir.
 

cildir-golu.jpg
 

Şeytan Kalesi

Ardahan' ın Çıldır ilçesinde bulunmaktadır. Kalenin Urartu dönemine ait olduğu bilinmektedir. Ardahan' da gezilip görülmesi gereken bir diğer önemli noktadır.
 

seytan-kalesi.jpg
 

Atatürk Silueti

Damal ilçesinde karadağın eteklerinde belli zamanlarda ortaya çıkan Atatürk silueti gerçekten görülmeye değerdir. Bu muhteşem ana tanıklık etmek isterseniz 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında Ardahan' da olup gözünüz, kulağınız karadağda olsun.
 

ataturk-silueti.jpg
 

Yalnızçam Yaylası

Ardahan' ın birbirinden güzel, eşsiz doğaya sahip yaylaları mevcut. Bunlardan en güzeli ve kış sporu için ideal olan yalnızçam yaylası. Yayla ayrıca önemli turizm noktalarından biridir.
 

yalnizcam-yaylasi.jpg
 

Aktaş Gölü

Bu gölün de çok değişik bir özelliği var. Gölün içerisinde bulunan tam 12 adacık sürekli hareket halindedir. Aktaş gölünü de görmek isterseniz Gürcistan ve Ardahan sınırı arasına gitmeniz gereklidir. Kışın gölün buz tuttuğu da görülür.
 

aktas-golu.jpg
 

Övündü Mağaraları

Ardahan' ın Çıldır ilçesinde bulunan mağaralar, Övündü köyüne bağlıdır. Adını da yine köyün isminden almıştır. İki ana mağaradan oluşur. Değişik oluşumlarıyla mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır.
 

ovundu-magaralari.jpg
 

Hamşioğlu Rasim Bey Konağı

Konağın ne zaman yapıldığı tam bilinmese de 1911 yılında restore edildiği bilinir. Önemli tarihi mekanlardan biri olarak bilinir. Ardahan' da bulunur. Bu konağı da gidip mutlaka görmelisiniz.
 

hamsioglu-rasim-bey-konagi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.