Anne Sütünü Arttırıcı Etkiye Sahip 6 İçecek Tarifli

Kaliteli anne sütü demek, bebeğinizin kaliteli beslenmesi demektir. Bu yüzden anne sütünü arttırıcı içecekler mutlaka tüketilmelidir.
Anne Sütünü Arttırıcı Etkiye Sahip 6 İçecek Tarifli

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

Anne sütünün arttırılmasında protein ve vitamin yönünden zengin içecekler önemli bir rol oynar. Süt, ayran ve kefir gibi içecekler, özellikle yatmadan önce tüketildiğinde süt salgısını arttırır.

Anne sütünü artıran kompostolar ise, ayva, elma ve kuru meyvelerin kullanılmasıyla hazırlanır ve şekersiz olarak daha etkilidir.

Biberiye, kimyon, rezene, tarçın, kekik, zencefil ve zerdeçal gibi anne sütünü artırıcı maddelerin kullanımıyla hazırlanan detoks içecekleri de gün boyunca tüketilebilir.

Yeşil yapraklı sebzeler, avokado ve ananas gibi içecekler de anne sütünü artıran vitaminleri içerir. Arpanın içerisindeki polisakkaritler prolaktin hormonunu arttırarak süt salgısını artırır. Bu nedenle arpanın malt halindeki içecekleri de süt üretimine katkıda bulunur.

Magnezyum kaynağı olan doğal maden suyu da önemli bir içecektir. Meyve dilimleri ve yoğurtla ya da ayran olarak tüketilebilir. Yaz döneminde serinleten ve besleyen smoothie hazırlanabilir ve sütün besin değeri artırılabilir.

Süt ve kefir gibi ürünler soğuk olarak tüketildiğinde süt üretimini arttırır, anne için sıvı desteği sağlar ve zarar vermez.

1. Sütlü İçecek

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

Sütlü içecekler yüksek miktarda protein içerdiği için annelerin sütünün artırılmasında büyük rol oynar. Bu yüzden kesinlikle içilmesi gerekir. Ayran, kefir, süt gibi içecekler tüketildiğinde anne sütü artacaktır. Bunun yanı sıra bir bardak sütün içerisine muz, çilek vb. sevilen meyveler atılarak karışım elde edilebilir.

2. Komposto

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

Kuru meyveler, elma ve ayva kullanılarak hazırlanan kompostolar özellikle şekersiz olarak tüketildiği zaman hem anne faydalıdır hem de sütün artmasını sağlayacaktır. Bu meyvelerin kompostosunu yapmak için küp küp doğrayın. Derin bir tencerenin içine dökün. İsteğe bağlı olarak şeker katın, suyu ilave edin. Orta ateşte ocağı yakın, kaynamaya bırakın. Kaynayan kompostonun altını kısıp 5 dakika pişirin.

3. Detoks İçeceği

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

Kekik, zencefil, zerdeçal, biberiye, kimyon, rezene ve tarçın gibi bitkiler kullanılarak oluşturulan detoks içeceği anne sütünü artırır. Bunun için yukarıdaki bitkileri demleme yöntemiyle çay yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bitkiler içerisinde olduğu sağlıklı bir su içebilirsiniz.

4. Sebze İçeceği

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

Yeşil yapraklı sebzeler, avokado, ananas gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan sebze içeceği anne sütünü artıran vitaminleri içerisinde barındırır. Her annenin mutlaka içmesi gereken bir içecek türüdür.

5. Maden Suyu

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

Anne için önemli bir içecek olan maden suyu, magnezyum kaynağıdır. Doğal maden suyunun yanında meyve dilimleri veya yoğurt tüketilebilir. Bu sayede bebeğinize vereceğiniz süt miktarı artar.

6. Kuru Kayısı ve İncir İçeceği

Anne Sütü Arttırıcı İçecek Tarifleri

İçeceği hazırlamak için yarım su bardağı koyu renk üzüm ve kuru kayısıyı alın. Yanına 4 adet kuru incir, keçi boynuzu, 1 adet ince doğranmış elma, son olarak 5 bardak suyu hazır hale getirin. Malzemelerin hepsini tek tek yıkayın ve tencereye koyun. Suyunu da ilave edin ve kaynamaya bırakın. Meyveler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Dışarıda bekletin. Oda sıcaklığına gelmesi gerekli. Soğuk içerseniz bebekte gaz oluşumu olur. İdeal ısı oda sıcaklığıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Anne Sütü Azlığının Sebebi Ne?Emziren Anneler Nasıl Beslenmelidir?
Anne Sütünü Arttıracak Yöntemler Nelerdir?Anne Sütünün Faydaları
Anne Sütü Neden Önemli?Anne Sütü Nasıl Sağılır?

Anne sütünü arttırmak için hangi içecekler kullanılabilir?

Anne sütünü arttırmak için süt, ayran, kefir, sebze içecekleri, detoks içecekleri, maden suyu ve smoothie gibi içecekler kullanılabilir.

Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan baharatlar nelerdir?

Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan baharatlar biberiye, kimyon, rezene, tarçın, kekik, zencefil ve zerdeçal gibi maddelerdir.

Anne sütünü arttıran içeceklerin hazırlanmasında meyvelerin kullanımı önemlidir mi?

Evet, ayva, elma ve kuru meyveler gibi meyvelerin hazırlanan komposto şeklinde kullanımı anne sütünü arttırmaya yardımcı olabilir.

Sütlü içeceklerin süt salgısını arttırması nasıl olur?

Sütlü içeceklerin süt salgısını arttırması içerdiği yüksek protein ve vitaminler sayesinde mümkündür. Özellikle yatmadan önce içilen sütlü içecekler süt salgısını arttırır.

Maden suyu anne sütünü arttırmak için neden önemlidir?

Maden suyu anne sütünü arttırmak için önemlidir çünkü magnezyum kaynağıdır ve prolaktin hormonunu arttırarak anne sütünün salgılanmasını destekler.

Anne sütünü arttırıcı içeceklerin soğuk tüketilmesi zararlı mıdır?

Hayır, anne sütünü arttırıcı içeceklerin soğuk tüketilmesi anne sütüne zarar vermez, aksine anneye sıvı desteği sağlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum