AliExpress Nedir ve Nasıl Kullanılır? İşte Merak Edilenler!

Alışveriş dünyasında size rehberlik edecek Aliexpress hakkında tüm merak edilenleri cevapladık...
AliExpress Nedir ve Nasıl Kullanılır? İşte Merak Edilenler!

AliExpress, Amazon ve eBay gibi diğer benzer sitelerden çok daha ucuz fiyatlara ürünleri satın almak için kurulmuş popüler bir çevrimiçi alışveriş sitesidir. 2010 yılında kurulan site, e-ticaret ve hesaplamaya odaklanan Çinli alışveriş devi AliBaba'ya aittir.  

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

İlk bakışta Alibaba Group bünyesinde Çinli firmaların yabancılara satış yapması için kurulan Aliexpress.com,  sonrasında dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri haline gelmiştir. Temel olarak tek çatı altında binlerce tüccarı bir araya getiren Aliexpress, milyonlarca ürünü içerisinde bulunduran çevrimiçi bir pazardır.

AliExpress Nedir?/Nasıl Kullanılır?

AliExpress Nedir

AliExpress'i kullanmak için ilk olarak resmi AliExpress web sitesine giriş yaparak sağ üst köşede yer alan "Kaydol" bağlantısı üzerinden ücretsiz bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hızlıca üye olmak için buraya tıklayınız. Kayıt formuna e-posta adresinizi girerek veya Facebook, Google ve VK hesabınızla giriş yaparak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. 

İlk hesap oluşturma işleminden sonra AliExpress adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, uyruğunuzu ve kadın modası, cep telefonu modelleri, takı ve aksesuar gibi ilginizi çeken çeşitli alışveriş kategorileri arasında seçim yapmanızı istemektedir. Üyelik işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılara sorulan diğer sorular arasında medeni haliniz, çocuklarınızın doğum günü, hangi sektörde çalıştığınız, ortalama maaşınız, aylık çevrimiçi alışverişlere ne kadar harcadığınız ve kullandığınız diğer çevrimiçi mağazalar yer almaktadır.

Profilinizi oluşturduktan sonra, Aliexpress'e göz atabilir, sitenin en üstünde yer alan arama çubuğunu kullanarak aradığınız ürüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünleri "Şimdi Satın Al" butonuna tıklayarak doğrudan satın alabileceğiniz gibi "Sepete Ekle" bağlantısına tıklayarak alışverişinize devam edebilirsiniz. AliExpress'ten güvenli bir alışveriş yapmak için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimize muhakkak göz atmanızı öneririz.

AliExpress'ten beğendiğiniz ürünleri satın almak son derece kolay ve pratik bir işlemdir. Yapacağınız işlemler n11, morhipo, gittigidiyor veya hepsiburada gibi e-mağaza platformunda olduğu gibi gerçekleştirilmektedir. Beğendiğiniz ürünler öncelikle alışveriş sepetinize eklenir. Sonrasında siparişi verme kararı aldığınızda ödeme sağlanır. Ödemenin kabul edilmesiyle beraberinde e-posta gönderilir. Sonrasında ürünlerinizin hazırlanma, kargolama ve teslimat süresi başlatılır. Aliexpress'ten ürün satın almak için bu bağlantıya tıklayarak Aliexpress Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz. 


AliExpress gümrük vergisi ne kadar?

Türkiye'ye oranla son derece ucuz fiyatlara ürün satışı sunmakta olan Aliexpress.com diğer yurt dışı bağlantılı e-ticaret alışverişlerinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vergi kanunlarına tabi tutulmaktadır. Türk vatandaşlar Aliexpress üzerinden satın aldığı ürünler için 16 TL gümrük sunum ücreti ve 1 TL damga vergisi ödemesi zorunludur. Öte yandan değişiklikler kapsamında AliExpress üzerinden sipariş edilen ürünlerin toplam bedeli için %30 gümrük vergisi ödeme zorunluluğu getirilmiştir.

AliExpress'te hangi ürünleri alabilirim?

Aliexpress, bir kullanıcının ihtiyacı olabilecek hemen hemen her şeyi satışa sunmaktadır. Müşterilerin aradığı ürün çeşidini hesaplı fiyata satın alma olanağı sağlamakta olan site, 40'ın üzerinden kategori seçeneğine sahiptir. Türk vatandaşlar milyonlarca ürün arasında istediğini alabilme şansına sahip olsa da Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kimyasallar, ilaçlar, uyuşturucu maddeler, patlama özelliği olan maddeler, toprak ve gübre, tarihi eser, kumar makinesi, uyuşturucu madde, benzin ve Kuran-ı Kerim almak yasaktır.

Aliexpress.com'da satın alabileceğiniz ürün kategorileri arasında; kadın giyim, erkek kıyafeti, cep telefonu ve telekomünikasyon ürünleri, bilgisayar ve ofis, tüketici elektroniği, takı ve aksesuar, ev ve bahçe, bagaj ve çanta, ayakkabı, anne ve çocuk, spor ve eğlence, güzellik ve sağlık, saatler, oyuncak ve hobi ürünleri, düğün ve etkinlikler, yenilik ve özel kullanım, otomobil ve motosiklet, mobilya, ışıklar ve aydınlatma, ofis ve okul malzemeleri, ev aletleri, ev dekorasyonu, güvenlik koruma, iç çamaşırı ve pijama, postiş ve peruklar, aletler yer almaktadır. Belirtilen kategori seçenekleri içerisinde yüzlerce farklı kategori ve milyonlarca ürün seçeneği yer almaktadır.

Aliexpress neden çok ucuz?

Aliexpress, Amazon'dan farklı olarak içerisinde barındırdığı mağazaların çoğunu Çin'den seçmektedir. Çin merkezli üreticiler tarafından doğrudan satışa sunulan ürünler, alıcıya yalnızca kargo aracılığıyla ulaştırılmaktadır. Aracı firmaları ortadan kaldıran bu sistem, düşük maliyetli ürün yelpazesini genişletmektedir. Aynı zamanda Aliexpress üzerinden satın alacağınız ürünlerin kargo işlemleri ücretsiz ya da çok ucuz fiyata tarafınıza ulaştırılmaktadır. 

AliExpress'i kimler kullanabilir?

Aliexpress, uluslararası piyasada hizmet vermekte olan çok uluslu e-ticaret sitesidir. Dünyadaki tüm büyük bölgelerden kullanıcılara açık olan site, alternatif dil seçenekleriyle kolay bir alışveriş imkanı sunmaktadır. iOS ve Android uygulamaları sayesinde alışverişleri daha güvenilir ve kolay hale getiren platform, Türk kullanıcılar için kurulmuş Aliexpress Türkiye web sitesine sahiptir. Aynı zamanda kullanıcılar site içerisinde yer alan Aliexpress indirim fırsatlarından da yararlanma hakkına sahiptir.

AliExpress ödeme yöntemleri neler?

AliExpress kullanıcılarına 14 farklı ödeme seçeneğiyle güvenli bir alışveriş fırsatı sunmaktadır. Site içerisinde yer alan ödeme yöntemleri arasında Türk vatandaşların kullanabileceği ödeme yöntemleri arasında; Western Union, Visa, Web Money, Master Card, Qiwi yer almaktadır. Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen Aliexpress ödeme seçeneği ise kredi kartı olarak bilinmektedir. 

AliExpress güvenilir mi?

AliExpress, satın almak istediğiniz ürünleri yurt içindeki fiyatlara göre daha ucuz bir fiyata satın almanız için güvenilir bir mağaza olarak kabul edilmektedir. AliExpress, ticaret ve medyaya odaklanan büyük bir şirket olan Alibaba Group'un bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda site müşterilerine hasar görmüş, geç kalmış ve hiç gelmemiş ürünler için tam para iade garantisi vermektedir. 

AliExpress kargo takip nasıl yapılır?

Alışveriş sepetinizde yer alan her bir ürün için farklı taşıma yöntemi seçebilirsiniz. AliExpress kullanıcılarına çoğu durumda ücretsiz kargo imkanı sunmaktadır ancak müşterilerin isteğine göre çeşitli kurye hizmetlerinden yararlanma olanağı da tanımaktadır. Özellikle ürünlerin daha hızlı gönderilmesini isteyen kullanıcıların tercih ettiği DHL, EMS, Fedex IE,... gibi kargo şirketleri, ürün bedelinin bir kaç katı kadar taşıma ücreti alabilmektedir. Aliexpress ürünlerinizin ücretsiz olarak kargolanması durumunda Çin Post Air Mail tarafından teslimat sağlanmaktadır. 

AliExpress alıcı koruması nedir?

Birçok kullanıcı Çinli tüccarların ve Çin malı ürünlerin güvenilir olmadığını düşünmektedir. Bilinenin aksine Aliexpress.com, tüm kullanıcılarının alışveriş işlemleri için alıcı koruması sistemine sahiptir. Bu sistem kapsamında her müşteri güvensiz mağaza ve satıcılardan korunmaktadır. Aliexpress üzerinden gerçekleştirdiğiniz alışverişlerinizde uygulanan satıcı koruması;

  • Sipariş verdiğiniz ürün ya da ürünlerin satıcının belirttiği sürede ulaşmaması,
  • Aldığınız ürünlerin açıklandığı gibi olmaması,
  • Orjinal olarak garanti edilen ürünün sahte olması.

Yukarıda belirttiğimiz durumlardan herhangi birinin başınıza gelmesi durumunda AliExpress web sitesi üzerinden anlaşmazlık açarak para iadesi talep edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum