AliExpress Alışveriş Yorumları: Şikayet ve Öneriler 2024

Dünyanın en popüler online alışveriş sitesi Aliexpress hakkında müşteriler tarafından yapılan yorumları bir araya getirdik.
AliExpress Alışveriş Yorumları: Şikayet ve Öneriler 2024

Çin merkezli AliExpress, bağımsız ve küçük işletmelerin ürünlerini uluslararası müşteri kitlesine satmalarına olanak tanıyan popüler bir e-ticaret sitesidir. Alibaba Group bünyesinde hizmet vermekte olan AliExpress.com, kullanıcılarına milyonlarca ürün seçeneği arasında elektronikten modaya, takıdan giyime, aksesuardan spor malzemelerine ve hatta dekorasyon malzemeleri dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Aliexpress alışveriş sitesinin birbirinden farklı ürünlerine göz atmak için buraya tıklayınız.

AliExpress Alışveriş Yorumları

AliExpress Alışveriş Yorumları

Milyonlarca aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler e-ticaret platformları arasında yer alan Aliexpress hakkında olumlu ve olumsuz müşteri yorumlarını inceledik. Çinli alışveriş sitesi üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda kullanıcıların %90'nın Aliexpress alışveriş işlemlerinden olumlu sonuç aldığını gördük. İşte sosyal medya platformları, form siteleri ve  şikayet sayfalarında yer alan Aliexpress alışveriş yorumları;

Doğa Kılıç

İnternet üzerinden dünyanın diğer bir ucuna ürün gönderen ve yaptığınız tüm alışverişleri garanti altına alan ender siteler arasında yer alıyor. AliExpress'e puanım hep tam!

Pandadam

Kullanımı, ara yüzü ve kategorileri oldukça basit ve anlaşılır. Hele Türkiye Aliexpress çıktı çıkalı dil bozukluklarını da ortadan kaldırdılar. Gerçekten çok yararlı bir site ne ararsan var hemde bedevadan biraz pahalıya! :)

SuSevia22

Ah birde siparişler bu kadar uzun sürmese. Beklerken gına geliyor bana bu yüzden Aliexpress'e kızıyorum. Satın aldığım ürünlerin elime ulaşması 2 ayımı aldı böyle sorumsuzluk olur mu? 

Berk Çalt

Aliexpress'in kullanıcılarına sunduğu kargo hizmeti bir yana siparişlerimde ücretsiz kargo seçeneğinden faydalanması bir yana. Gerçekten hayretle bakıyorum ve taktir ediyorum. 

Gaye Öztürk

Aliexpress alışveriş işlemlerimin hiç birinde ne sorun ne de dolandırıcı bir satıcıya denk gelmedim. Her zaman mağaza satıcılarının puan, yorum ve geri bildirimlerini kontrol etmenizi öneririm. Böylelikle oluşabilecek tüm sorunların önüne geçebilirsiniz.

skatheist

Aliexpress üzerinden geçtiğimiz ay bir adet ürüns atın aldım. Ürünüm ücretsiz kargo sistemiyle gönderilmesine rağmen 10 günde tarafıma ulaştı. Şimdilik sitenin bende ki puanı %100:D

Ali Tomruk

Dünyanın öbür ucundan sipariş gönderiyorlar ve kargo ödemesi almıyorlar. Bu mükemmel bir avantaj. Online alışveriş siteleri arasında Aliexpress her konuda bir adım önde!
Türkiye'de bir çok yerde gördüğüm ve almak istediğim ürünleri Aliexpress'te rahatlıkla bulabiliyorum. Hemde aynısını! Güzel olan ise burada gördüğüm ve fiyatından dolayı alamadığım her şeyi Aliexpress'ten alabiliyor olmam:) Teşekkürler Jack Ma!

İstanbulotoyedekparça34

Site içerisinde yer alan araba aksesuarları ve oto yedek parça ürünlerini en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz site diyebilirim. Aklınıza gelebilecek hemen her marka mevcut. Şanzımandan kornaya, cam filminde modifiye malzemelerine hatta havalı kornalara kadar Aliexpress'te her şey satılıyor. 

Kevser T.

Aliexpress'ten ürün satın alma deneyimi çok heyecan verici. Adeta merakla beklediğim güzel mi güzel hobi oyuncaklarım her ne kadar 1 ayda elime ulaşmış olsa da her biri göründüğü gibi çıktı. Ayrıca aynı ürün Türkiye'de 3 katı fiyata satılıyor:)

Rabu

Sipariş onayımın yapılmasının ardından alıcı koruması başlıyor. Çinli mağazalar'dan satın aldığım ürünlerde olası bir sorun yaşamam durumunda Aliexpress %100 para iade garantisi dahi veriyor. Bence harika bir sistem.

X.X.X.I

Aliexpress'te çok fazla ürün çeşidi var. Bazen bir şey almak isterken 10 şey alıp çıktığımı fark ediyorum ancak hiç biri gereksiz ve boş malzemeler değil. Ev eşyalarından bahçe malzemelerine, giyimden oto yedek parçaya kadar ihtiyacınız olan her şey satılıyor.

estalus

inanılmaz derece ucuz ürünlerin; ıvır zıvırların, gerekli şeylerin bulunduğu güzel site. ebay dan daha güzel geldi gözüme nedense. paypal da var ürün gelmesse gitti paracıklarım korkusuda yok.

Berna Karaduman

Hızlı teslimat yöntemiyle ufak meblada kargo ödemesi yaparak siparişim çok hızlı elime ulaştı. Kesinlikle belirli bir kaliteye ulaşmış ender alışveriş platformlarından bir tanesi. (eBay, Amazon ve Alibaba dahil)

Ebru Kökten

Siparişler ayrı bir özenle gönderiliyor. Ben İstanbul'Dan ürün alıyorum, kargom Ankara'ya gelene kadar haşat oluyor. Adamlar elin Çin'inden kargo gönderiyor, kutuda çizik yok. Bu gerçekten büyük bir iş ahlakı. Taktir ediyorum ve her daim müşterinizim. 

Tavukdoner

Aliexpress personel ekibi her daim müşterinin yanında. Çinli satıcılara büyük bir istihdam sağlıyor olsalar dahi yaptığınız alışverişlerde oluşabilecek en ufak bir sıkıntıda sizin tarafınızı tutuyorlar. Bu son derece önemli. En azından muhattabın ve destekçin firmanın kendisi oluyor. 

Telefonkolik

Cep telefonu konusunda son derece başarılı bir platform. Aliexpress'ten satın aldığım 11 Pro Max'im geçtiğimiz günlerde geldi. Şimdi sıra vergisini ödemekte:D

Sinyalyok

Aliexpress'ten çok komik bir fiyata saat satın aldım. Açıkcası gelecek olan üründen pek de beklentim yoktu. Saat elime ulaştığında gördüğüm tek şey adamların görsellerde sunduğu ürünün aynısını hatta çok daha kalitelisini göndermişler. Gerçekten Çin malı Çin malı diyoruz da adamlar yapıyor abi.

maxhoper

Aldığım ürünleri son derece hızlı postalayan dürüst satıcıların olduğu site. ancak escrow sistemi bir garip. satıcı tracking koduyla ürünü gönderdiğini siteye girerese escrow alıcı için yedi gün sonra ürünü geri gönderme özelliğini aktive ediyor. 30 gün içerisinde de ürünün kabul edilmesi veya geri gönderilmesi için bir zaman sayacı başlatıyor. benim anlayamadığım nokta da burada. satıcı kötü niyetli olsun ve sahte racking koduyla siteye ürün gönderdiğine dair bilgileri girsin. sayaç alıcı tarafından işlemeye başlıyor. ancak o ürün hiç bir zaman gelmeyecek. alıcı 30 gün sonra ya o gelmen ürünün ücretini karşı tarafa aktaracak ya da gelmeyen ürünü geri göndermeye çalışacak bu da mümkün olmadığı için satıcı eğer ürün göndermez ise ve gönderdiğine dair sahte bilgiler girerse alıcı dolandırılmış olacak. escrowdan aldığım bu. özetle sakat bir sistem. neyse ki ben dürüst bir satıcıya denk geldim. sitenin koruma sistemi tamamen satıcılardan yana çalışıyor. zaten site de çin yapımı satıcılar da çinde.

Koray Canaman

Kasım ayında satın aldığım iPhone silikon kılıflardan iki tanesinin rengi istediğimden farklı gönderildi. Durumu derhal Aliexpress satıcısına bildirdim. Mağaza yetkilisi gönderilen telefon kaplarının bende kalmasını ve tüm siparişimi yeniden tarafıma göndereceklerini ilk siparişimin de onlardan bana bir armağan olduğunu söylediler. Bu kadar ince düşünen esnaflar kalmış mıydı yahu?:) 

Evhanimi32

Tüm kışlıkları resmen Aliexpress'ten dizdim. Mont, kaban, hırka kazak, şapka hepsine 320 TL ödemişim. Buradan almaya kalsam sadece monta vericem 500 TL. Gerçekten iyi kullanılar için mükemmel bir alışveriş sitesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum