Airbnb Güvenilir mi? Rezervasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Airbnb, ev sahiplerinin mülklerini kısa süreliğine gezginlere kiralamalarına yardımcı olan bir çeşit alan sağlama, konaklama ve hizmet üzerine kurulu e-ticaret platformudur. Milyonlarca insanın tercihi Airbnb konaklamaları güvenilir mi?
Airbnb Güvenilir mi? Rezervasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Airbnb, evlerini kiraya vermek isteyen mal sahipleriyle o bölgede konaklama arayan insanları buluşturan bir çeşit konaklama ve hizmet üzerine kurulu e-ticaret platformudur.

Airbnb Güvenilir mi

Airbnb, insanların mülklerini veya odalarını misafirlerine kiralamasına izin veren çevrimiçi konaklama sitesidir. Kullanıcıların her rezervasyon işleminden komisyon almakta olan site, ev sahiplerinden %3, misafirlerden %6 ile %12 arasında komisyon almaktadır. Peki ya Airbnb güvenli mi? San Francisco merkezli konaklama sitesi Airbnb'nin güvenliği hakkında merak edilenleri araştırdık. Dünyanın en popüler konaklama ve seyahat sitesi Airbnb Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.


Airbnb Güvenili mi?

Airbnb Güvenilir mi

Airbnb konaklamalarınızı tıpkı bir otel rezervasyonunda olduğu gibi güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Topluluk yapısını koruma altına almayı hedefleyen Airbnb, hem ev sahiplerini hem de kötü itibar kazanan konukları hızlıca ayıklamaktadır. Bunun beraberinde mülklerini yanlış tanıtan veya size kötü davranan ev  sahiplerine birçok farklı yaptırım uygulaması bulunmaktadır.

Şüphesiz Airbnb seyahat endüstrisinde son 10 yılda yapılabilecek en büyük başarıya imza attı. Seyahatlerinizde uygun fiyata kaliteli konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Airbnb sitesi üzerinden güvenli bir konaklama hizmeti almanın yollarını açıkladık. Airbnb'den konaklamalarınızı güvende tutmanın yolları;

  • Airbnb'de hem mülk sahiplerinin hemde konaklamak isteyen misafirların e-posta adresi, telefon numarası, mülkün fotoğrafları, sosyal medya hesabı hatta devlet tarafından vatandaşlara verilen kimlik kartı fotoğrafı bilgileri bulunmaktadır. Konaklamalarınızı daha güvenli hale getirmek için olabildiğince fazla bilgiye sahip mülk sahiplerini tercih edebilirsiniz.
  • Airbnb, hem mülk sahiplerinin hem de konaklayan misafirlerin bu deneyimini derecelendirmesine ve yorum yapmasına izin vermektedir. Konaklama işlemi tamamlandıktan sonra açılan bu sistem sayesinde Airbnb deneyiminiz hakkında yorumlarda bulunabilirsiniz. Öte yandan mülk sahibinin de misafiri hakkında yorum yapmasına izin veren sistem, hem misafirin hem de mülk sahibinin diğer insanlardan referans almasına izin vermektedir.
  • Airbnb dahili e-posta sistemini kullanarak tüm konaklamalarınızı güvence altına alabilirsiniz. Airbnb'nin bu sistemi sayesinde daha önce konaklama yapan misafirlerden fikir alarak rezervasyon yaptırıp yaptırmamanız konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda doğrudan mülk sahibiyle iletişime geçerek ev kuralları ve detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Airbnb Nasıl Çalışır?

Airbnb Güvenilir mi

Airbnb, ev sahiplerinin mülklerini kısa süreliğine gezginlere kiralamalarına yardımcı olan bir çeşit alan sağlama platformudur. Kullanıcılarına dünyanın dört bir yanında konaklama hizmeti vermekte olan site, herhangi bir şehir veya ülke seyahatinizde size uygun kalacak yer temin etmektedir.

Misafirler, Rezervasyon İsteği butonuna tıklayarak konaklama işlemlerini kolaylıkla başlatabilmektedir. Eğer ki mülk sahibi "Anında Rezervasyon" özelliğine sahipse, konaklama isteğiniz otomatik olarak gerçekleşecektir. Anında Rezervasyon özelliğine sahip olmayan mülk sahipleri, Airbnb konaklama talebinizi manuel olarak onaylayacaktır.


Airbnb Yasal mı?

Airbnb Güvenilir mi

Son zamanların en popüler konaklama uygulamaları arasında yer alan Airbnb, isterseniz misafir, isterseniz mülk sahibi veya her ikisinden de yararlanma fırsatı sunmaktadır. Türkiye üzerinden Airbnb konaklaması yapmak isteyen veya evini geçici süreliğine Airbnb'de pazarlamak isteyen kullanıcılar, Airbnb Yasal mı? sorusunun cevabını merak etmektedir.

Airbnb Türkiye hizmetleri tamamen yasal olarak hizmet vermektedir. Türkiye üzerinde Airbnb kullanmak isteyen bireylerin belirli yasa ve şartlar dahilinde işlem yapmasına izin verilmektedir. Airbnb Türkiye seyahatlerinizde gönül rahatlığıyla konaklama sağlayabileceğiniz gibi hem yerli hem de yabancı misafirleri evinizde gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsiniz.


Airbnb Garanti ve İade Politikası

Airbnb Güvenilir mi

Airbnb, misafirlerin konaklama öncesi veya konaklama esnasında başına gelebilecek her türlü olumsuzluk için "Misafir Para İadesi Politikası" uygulamaktadır. Airbnb garanti ve iade politikası, son dakika evini kiraya vermekten vazgeçen mal sahiplerinden yanlış oda sayısına, fotoğrafta belirtilen konaklama alanın uyuşmazlığından mülk sahibinin kötü davranışlarına kadar birçok olumsuz durumu güvence altına almaktadır. Airbnb üzerinden konaklama gerçekleştiren kullanıcıların "Misafir Para İadesi Politikası" gereğince para iadesi alması için;

  • Girişten sonraki 24 saat içinde meydana gelebilecek tüm sorunları Airbnb ile paylaşabilirsiniz. Airbnb kullanıcılarına %100 para iadesi ve daha iyi bir konaklama imkanı sunmaktadır.
  • Konaklama sırasında ya da ilerleyen sürede yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında Airbnb ile iletişime geçmeyi unutmayınız. Airbnb sorunun niteliğine bağlı olarak kısmi para iadesi gerçekleştirmektedir.

Airbnb Güvenlik İpuçları

Airbnb Güvenilir mi

1. Konaklama hakkında yapılan yorumlara göz atın

Airbnb deneyiminizi daha üst sınıfa taşımak için her daim güvenli ve saygılı ev sahiplerini tercih etmeye özen gösterin. Bir Airbnb mülk sahibinin olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bilgi sahibi olmak için daha önce yapılmış konaklamalardan doğan yorumları inceleyin.


2. Ev sahibine soru sorun

Seyahatlerinizi daha keyifli hale getirecek ve sizi bambaşka deneyimlere sürükleyecek Airbnb konaklamaları öncesi ev sahibine tüm merak ettiğiniz soruları iletmeyi unutmayın. 


3. Güçlü bir şifre belirleyin

Airbnb hesabınız için güçlü bir şifre belirlemek,  güvenli bir alışveriş yapmanın ilk adımını oluşturmaktadır. Şifreniz yalnızca sizin bilebileceğiniz büyük harf, küçük harf ve rakamlardan oluşmalıdır.


4. Ödemelerinizi Airbnb dışında yapmayın

Her daim Airbnb güvencesi altında kalmak için konaklama ödemelerinizi site üzerinden yapmanız gerekmektedir. Airbnb dışında yapacağınız görüşme ve ödeme işlemleri, olası bir dolandırılma ya da olumsuzluk karşısında hiç bir hak talep edemeyeceğiniz anlamına gelmektedir. 


5. Seyahat sigortası alın

Airbnb üzerinden güvenli bir konaklama sağlamak için seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın. Seyahat sigortası, olası bir talihsizlik, eşyalarınızın kaybolması veya acil bir durum karşısında tüm maduriyetlerinizi karşılamayı gerektirmektedir. 


6. Doğru evi seçtiğinizden emin olun

Güvenli ve kaliteli bir hizmet almak için her daim doğru evi seçtiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Airbnb'den güvenli bir konaklama imkanına sahip olmak için ev sahibinizle iletişime geçin. 

Önerilen İçerik; Türkiye'nin En İyi Balayı Otelleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum