Adını Bile Duymadığınız 9 Ülke!

Dünya'da 200'ün üzerinde ülke bulunuyor. Bunların birçoğu hakkında az çok bilgi sahibi olsak da, adını dahi duymadığımız ülkeler var. Bizde sizler için adını bile duymadığınız 9 ülkeyi derledik. Haydi beraber göz atalım.
Adını Bile Duymadığınız 9 Ülke!

Adını Hiç Duymadığınız Ülkeler

Yer küresinde 200'ün üzerinde ülke bulunuyor. Ancak bu ülkelerin bazılarını hiç duymamışsınızdır bile. İşte adını bile duymadığınız o ülkeler:


1. Antigua ve Barbuda

3 ada parçasından oluşan bu ülkenin 2 adı var. Redonda Adası’nın ülkenin adına diğer adalarla birlikte ilave edilmeme sebebi çok küçük olmasından kaynaklanmış. Üç adadan oluşan bu devlet 443 km2’lik bir alana sahip. Ülkede yaklaşık 70 bin insan yaşıyor ve İngilizce konuşuyorlar. Ülkenin başkenti St. John’s, yönetim şekli ise monarşi. Antigua Berbuda’yı 1493’te K. Kolomb keşfetmiştir. Ülke 1981 yılına kadar İngiltere sömürgesi altında yaşadı.

antigua-ve-barbuda-002.jpg


2. Belize

Bu ülkenin Karayip Denizi’ne kıyısı bulunuyor. Aynı zamanda Meksika’nın güneyinde yer alıyor. Belize bağımsızlığını 1981’de kazanmış genç bir Orta Amerika ülkesi. Genişliği 22.966 km2 olan Belize’de yaklaşık 280 bin kişi yaşıyor. Ülkenin başkenti Belmopan ve dili İngilizce’dir. Ülkede Parlamenter Demokrasi hakim.

belize-002.jpg


3. Botswana

Bu ülke Güney Afrika’da bulunuyor ve büyük bölümü çöllerden oluşuyor. Haliyle yüksek sıcakların hüküm sürdüğü Botswana’da 1.640.000’e yakın insan yaşıyor. Başkenti Gaborone dili ise İngilizce.  1966’da bağımsızlığını kazanan ülkede ortalama yaşam süresi hayli düşük.

botswana-002.jpg


4. Burkina Faso

Batı Afrika’nın çöl alanlarında bulunan bir ülkedir. 274.200 km2’lik genişliğe sahip. 14 milyondan fazla insanın yaşadığı Burkina Faso’da yoksulluk hat safhada, okuma-yazma oranı da aşağı seviyelerde. Yoksul, okuma yazma oranı çok düşük bir ülke. Başkenti Ouagadougou ve ülkede  Fransızca ile Afrika dilleri konuşuluyor.

burkina-faso-3.jpg


5. Burundi

Doğu Afrika’da yer alan Burundi’nin genişliği yaklaşık 27.830 km2’dir. Ülkenin nüfusu yaklaşık 6.400.000 civarında. Başkenti Bujumbura ve yönetim biçimi cumhuriyettir. Ülke Fransızca, Kirundi ve Swahili dillerini konuşuyor. Ekonomik kaynakları oldukça sınırlıdır.

burundi-2.jpg


6. Cape Verde

Cape Verde bir Batı Afrika ülkesidir. 4.033 km2’lik yüzölçümüne sahiptir. Bu ada ülkesinde yaklaşık 420 bin insan yaşıyor. Başkenti Praia ve konuşulan dil Portekizce. Ülkede yoksulluk hat safhada.

cape-verde-2.jpg


7. Comoros

Hint Okyanusu’nda yer alan adalar topluluğudur. Grande Comoro (Ngazidja), Anjouan, Moheli ve Mayotte adalarından meydana geliyor. Comoros’un yüzölçümü 2.170 km2 nüfusu ise 671 bin civarındadır. Başkenti Moroni olan ülkede Arapça ve Fransızca konuşuluyor. Cumhuriyetle yönetiliyor.

comoros-2.jpg


8. Djibouti

Kuzeydoğu Afrika’da, Kızıl Deniz ile Aden körfezi arasında yer alan ülkenin genişliği 23.000 km2 ve burada yaklaşık 477 bin insan yaşıyor. Başkenti ülke ile aynı adı taşıyan bir şehir. Ülke Fransızca, Arapça ve birkaç Afrika dilini konuşuyor.

djibouti-1.jpg


9. East Timor

Türkçesi Doğu Timor olan bu ülke Endonezya’dadır.  Aslında Timor’un özerkliğini kazanan doğu kısmıdır. 15.007 km2 yüzölçümüne sahip ülke topraklarında 1.041.000 insan yaşamaktadır. Başkenti Dili şehridir. Doğu Timor’da Portekizce, Tetum, Endonezya dili ve İngilizce konuşulur. 

east-timor(dogu-timor)-2.jpg

Önerilen İçerik: Orman Zengini 10 Ülke

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.