15 Yaşında USB İle Çalışan Araba Üretti

Bursa’da yaşayan Muhammet Ubeyd Aytekin, otomobil dünyasında bir ilke imza atarak USB ile çalışan araba üretti.
15 Yaşında USB İle Çalışan Araba Üretti

Otomobil sektörünün son yıllarda büyük gelişimler göstermesinin ardından ülkemizde amatör olarak birçok önemli başarılara imza atıldı. Otomobil dünyasındaki gelişmelere yön verebilecek derecede dikkat çekici arabalar üretmeyi başaran Türk halkından bu konuda en son Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir haber geldi.

muhammet-aytekin.jpg

Henüz İmam Hatip lisesi 10.sınıf öğrencisi olan Muhammet Ubeyd Aytekin, kendi imkanlarıyla USB ile çalışan akülü bir araba üretmeyi başardı. Profesyonel hiçbir destek almadan 2 ay gibi kısa bir sürede aracını tamamlayan Aytekin, şimdiden birçok kişinin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Aracın yapımında içerisine yerleştirdiği elektronik devreler sadece USB’ye yüklediği yazılımla çalışıyor. Farklı bir USB takıldığı zaman araç çalışmıyor. Ayrıca aracın 1 ileri ve 1’de geri vitesi bulunuyor. Tek ileri vitese sahip bu aracın hızı saatte 70 km’ye çıkabiliyor.

mua-tr.Jpeg

Kendi harçlıklarından tasarladığı bu araba için Aytekin toplam 3 bin lira harcadı. Kendi isminin baş harflerinden doğru MUA-TR-99 ismini verdiği aracı için şu ana kadar 10 bin lira teklif edildi. Aytekin’in ise bu aracı satmaya hiç niyeti yok.

Gelecek günlerde TUBİTAK’a sunulacak olan bu araç, TUBİTAK tarafından kabul edilmesi halinde araç üzerinde yeni gelişmeler sağlanacak. Bu konuda okul müdürü Mahmut Alpir ve okul öğretmenleri, Aytekin’in bu projesinin geliştirilip, kendi enerjisini kendi üreten bir araç haline getireceklerini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.