Sürücüsüz Taksi Projesinin Testleri Başlıyor

Sürücüsüz otomobilde Toyota firması devrim gibi bir atılım gerçekleştirerek sürücüsüz taksi projesini hayata geçiriyor. İşte tüm detaylarıyla sürücüsüz taksi haberimizde...
Sürücüsüz Taksi Projesinin Testleri Başlıyor

Otomobil sektörünün uzun zamandır üzerinde çalıştığı sürücüsüz otomobiller konusunda her geçen gün yeni bir adım atılıyor. Son olarak sürücüsüz taksi projesinin çalışmalarını yürüterek dikkatleri üzerine çeken Toyota'da sona yaklaşıldı.

Otomobil alanındaki en büyük devrim olarak adlandırılan sürücüsüz otomobil konusunda Toyota oldukça farklı bir alana yöneldi. Şimdiye kadar şahsi araçlar üzerinde yürütülen çalışmaların dışına çıkan Toyota, sürücüsüz taksiyi halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

surucusuz-taksi.jpg

Sürücüsüz Taksi Japonya'da Denenecek

Sürücüsüz taksi projesiyle hareket eden Toyota, Estima modeli üzerinde çalışmalarını yürütüyor. Toyota firması bu büyük projenin test sürüşlerini 2016'da kendi topraklarında yapacak. Uzman ekipler tarafından yapılacak olan testler 4 yıl sürecek. Bu süre içerisinde aracın diğer normal otomobillerle sağlayacağı uyuma ve özellikle güvenlik durumuna göz atılacak.

Sürücüsüz taksi projesinde görev alan uzmanlar, aracın şimdilik sadece aktif trafikteki uyumluluğuna ve güvenlik durumuna bakılacağını belirtti. Aracın yolcuları nasıl alacağı, adres tarifinin nasıl yapılacağı, gidilecek olan adresi nasıl bulacağı, ücretlerin nasıl ödeneceği ve buna benzer birçok soru kafalarda büyük soru işareti bıraktı.

Son olarak, 2020'ye kadar devam edecek olan testler ve geliştirmeler sonucunda sürücüsüz taksi başarılı olursa, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Toyota bu aracını kullanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.