Sürücüsüz Halk Otobüsleri Geliyor

Otomotiv sektörünün son yıllardaki en büyük uğraş noktası olan sürücüsüz araçlar, her geçen gün daha da gelişme gösteriyor. Bu alanda yapılan son atılım sürücüsüz halk otobüsü oldu.
Sürücüsüz Halk Otobüsleri Geliyor

Otomotiv sektörünün en büyük atılımı olarak gösterilen sürücüsüz araçlar diğer adıyla otonom sürüşe sahip araçlar için çalışmalar hızla ilerliyor. Bu teknolojik gelişme karşısında sürücüsüz araçların trafiğe çıkması konusunda ilk atılım ABD’den geldi. ABD’nin bazı eyaletlerinde şoför koltuğunda birinin olması şartıyla otonom sürüşe sahip araçlar trafiğe çıkabiliyor.

surucusuz-otobus.png

Otomotiv sektöründeki bu dev gelişmenin ardından ABD’nin sürücüsüz araçların trafiğe çıkabilmesi yasasının onaylanmasından sonra Uzakdoğu ülkelerinden Singapur Cumhuriyeti’nden önemli bir gelişme haberi geldi. Şu ana kadar otomotiv devlerinin sürücüsüz araç konusundaki girişimleri arasında sürücüsüz halk otobüsü projesi de girdi.

otonom-surus.jpg

Singapur’da halka yönelik olarak gerçekleştirilen sürücüsüz halk otobüsü projesi, oldukça ilgi görüyor. Şehir genelinde yapılacak olan test sürüşleri için son hazırlıkları gerçekleştirilen sürücüsüz halk otobüsü, 2016’da aktif trafikte test sürüşü yapacak.

halk-otobusu.jpg

Singapur Ulaştırma İdaresi’nin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, araç için Infocomm Research, A*STAR (Singapur Bilim, Teknoloji ve Araştırma Ajansı) ile Singapur – MIT işbirliği ile gerçekleştirildiği bildirildi. Ayrıca yapılacak olan testte parkurunun 6 km uzunluğunda olacağını belirten yetkililer, bu parkurda aracın şehir içerisinde ne derecede güvenli seyredebileceğini ortaya koyacak. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.