Mercedes Benz'in Sürücüsüz Kamyonu Yollarda

Mercedes-Benz otomotiv dünyasında bir ilke imza atarak sürücüsüz kamyonu “Future Truck”ı trafiğe çıkardı. İşte tüm detaylarıyla Mercedes-Benz’in sürücüsüz kamyonu…
Mercedes Benz'in Sürücüsüz Kamyonu Yollarda

Otomotiv sektörünün son yıllarda en büyük projelerinden teki olan sürücüsüz araçlar, otomotiv açısından gelecek adına büyük önem taşıyor. Google dahil birçok markanın üzerinde çalıştığı sürücüsüz araçlarda Daimler grubuna bağlı dünyanın en büyük otomotiv firmasından teki olan Mercedes-Benz'in sürücüsüz kamyonu Future Truck’ı trafiğe çıkardı.

mercedes-benz.jpg

Almanya’nın en büyük otomotiv firmalarından teki olan Mercedes-Benz, 2 Ekim Cuma günü Almanya'nın Baden-Wuerttemberg eyaletinde Future Truck’ı trafiğe çıkardı. İlk denemede oldukça başarılı olan kamyon, 14 km yol kat etti. Ayrıca kamyonun ilk denemesinde herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşı şoför koltuğunda biri yer aldı. Kamyonun normal seyir halinde hiçbir şekilde müdahalede bulunulmadığını uzmanlar belirtti.

mercedes-kamyon.jpg

Mercedes-Benz kamyon, sürücüsüz otomobillerde kullanılan teknoloji üzerinden yola çıkarak “Highway Pilot” yazılımıyla dizayn edildi. Daimler kamyon ve otobüs bölümü yöneticisi Wolfgag Bernhard, bu proje için çok umutlu olduklarını, güvenli ticaretin gerçekleşmesi adına bunun büyük bir adım olduğunu belirtti.

future-truck.jpg

Üzerinde uzun zamandır çalışılan “Highway Pilotyazılımı ile araç hem otomatik pilotta kullanılabiliyor, hem de manuelde. Aracın dört tarafına yerleştirilen Wi-Fi alıcıları ile GPS sistemi, aracın çevresini ve yol durumunu sürekli takip etmesine yarıyor. Saatte 85 km hıza ulaşabilen bu araç, uzun mesafeli yük taşımacılığında özellikle tercih edileceğe benziyor.  

daimler-otomotiv.png

Otomotiv piyasasını oldukça hareketlendiren Future Truck, gerekli izinler çıktığı takdirde 2025 yılına kadar piyasadaki yerini alacak. İlk olarak Avrupa ve Amerika’da yollara çıkacak olan kamyon, şimdiden ticari şirketlerin ilgisini çekmeye başladı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.