Boxer Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Boxer köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Boxer Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Boxer (Boksör) Köpek Cinsi

Boxer, yapılan araştırmalar sonucunda atalarının Mastiff ırkından gelen Alman Bullenbeisser ve Bulldog olduğu düşünülmektedir. Görevi her daim avını hızlı bir şekilde yakalamak olan Boxer köpeği son derece başarılı bir avcıdır. Beraberinde eski zamanlarda çiftçiler tarafından sıklıkla tercih edilen bu tür sürülerin yaban domuzu, tilki, çakal ve kurt gibi yırtıcılardan korunması için beslenmekteydi. Günümüzde halen mükemmel bir aile dostu olan bu tür dünyanın en popüler ırkları arasında yer almaktadır.

Büyük, kaslı, kare kafası ile etkileyici bir görünüme sahip olan Boxer köpeği son derece sevinçli bir mizaha sahiptir. Fakat bir hayli yaramaz olan bu sevimli dostumuz her daim egzersiz ihtiyacı duyan enerjik bir türdür. Zeki, uyanık ve korkusuz olarak adlandırılan Boxer köpeği günümüzde bahçeli evlerde, çiftlik evlerinde, fabrikalarda hatta ev içerisinde yaşayabilmektedir. Her daim doğru bir eğitim ve sosyalleştirme ile çevresine, ailesi bir hayli düşkün olduğu bilinmektedir. Tür ilk olarak 2005 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından tanınmıştır.


Özellikleri

Boxer Köpek Cinsi

  • Harika kişiliği ve doğası ile bilinmektedir.
  • Son derece şefkatli ve sevgi doludur.
  • En zeki köpekler arasında yer almaktadır.
  • Aptalca dansları ile bilinen bu tür çok eğlenceli ve komiktir.
  • Çok aktif ve enerjik olasından dolayı düzenli egzersiz ihtiyacı duymaktadır.
  • İnsanlarla bir arada olmaktan zevk alırlar.
  • Yalnız kalmaktan asla hoşnut olmamaktadır.
  • Ailesini ve eşyalarını her daim korumaktadır.
  • Son derece başarılı bir bekçidir.
  • Bazı kalıtsal hastalıklara sahip olma eğilimi yüksektir.

Bakımı

Boxer Köpek Cinsi

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Boxer köpeğinin de her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için düzenli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cildinin her daim sağlıklı kalması için düzenli taranması önerilmektedir. Beraberinde yılda birkaç defa banyo yaptırabilirsiniz. Hareketli olmasından dolayı kulaklarında biriken tozlara karşı haftalık nemli bir bezle silmenizde fayda var. Ayrıca ağız enfeksiyonlarını önlemek için düzenli diş fırçalaması yapmalısınız. Boxer köpeğinizin yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak için kaliteli köpek maması ve düzenli beslenme şarttır.

? Köpek eğitimi hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın


Görünümü

Boxer Köpek Cinsi

Bu türün en göze çarpan yanı alt çene yapısıdır. Son derece güçlü tutuşa sahip ağızı oldukça güçlü bir görünüme sahiptir. Vücudu oldukça orantılı olan Boxer köpeği iyi kaslanmış gövde ve bacaklara sahiptir. Öte yandan şişkin yanakları ve yüzünde ki kırışıklıkları ile her daim heyecanlı ve şaşkın bir ifade takınmaktadır. Gözleri ise kahverengi tonlarında olup her daim uyanık bir görünüm kazandırmaktadır. Türün kabul edilen renk tonları siyah-beyaz, açık kahve-beyaz, kırmızı, kırmızı-beyaz ve sade beyazdır.

? Köpek sağlığını koruyan en iyi mama çeşitleri için buraya tıklayın.


Kişiliği

Boxer Köpek Cinsi

Gerçek bir palyaço olarak bilinen Boxer köpeği enerjik ve eğlenceli yapısı ile bir hayli hareketli bir köpektir. Olgunlaşması uzun zaman alan bu sevimli dostumuz her daim mutlu görünmektedir. Doğası gereği son derece sadık ve güvenilir olduğu bilinmektedir. Yüksek ses ve sert davranışlardan asla hoşlanmayan bu tür inatçı ve saldırgan bir hal alabilmektedir. İyi sosyalleşmesi durumunda çevresine ve ailesine karşı son derece alçak gönüllü olacaktır. Hiperaktif olarak da bilinen Boxer oyun oynamaya bayılmaktadır. Eğitilmesi bir hayli kolay olan bu tür alıştığı taktirde verdiğiniz komutları bir bir yerine getirecektir.

? Köpek ödül mamaları hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.


Sağlık Durumu

Boxer Köpek Cinsi

Boxer köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 9 ile 10 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Boxer köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Boxer köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

? Köpekler için en iyi mama ve su kabı çeşitleri hakkında bilgi için buraya tıklayın.


Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Boxer Köpek Cinsi

Boxer köpeği son derece sosyal kişiliği ile dikkat çekse de çocuklarla bir araya getirilmesi için yavruluktan itibaren aile dahil edilmelidir. Beraberinde iyi bir eğitim ile çocuklara karşı son derece nazik olabilen bu tür cüssesi ile istemsizce daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan kaynaklı olabilir. Öte yandan çocuklarınızın Boxer köpeği ile vakit geçireceğinde nasıl davranması hakkında bilgi vermeniz önerilmektedir. Köpeğin kulak, kuyruk yada uzuvlarından çekmesi durumunda saldırganlaşabilir. Diğer evcil hayvanlar ile de küçüklükten itibaren tanışması durumuna sıkı bir arkadaşlık kurabilir. Fakat yabancılara karşı her daim dikkatli davrandığını unutmayınız.

? Köpeklerde beyin gelişimi hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum