Bakterilere Dayanıklı Kolay Yıkanan En İyi 5 Köpek Mama Kabı

Büyük ırk köpek mama kabından küçük ırk köpek suluklarına her köpek cinsine uygun bakteriye dayanıklı kolay temizlenebilir en iyi köpek mama ve su kabı
Bakterilere Dayanıklı Kolay Yıkanan En İyi 5 Köpek Mama Kabı

Köpek mama ve su bakı nasıl olmalı?

Köpekler kediler kadar titiz değilmiş gibi görünseler de patili dostlarımız her daim temiz, hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yaşam sürmek istemektedir. Hal böyle olunca sevimli dostunuzun oturduğu koltuktan yattığı yatağa, oynadığı oyuncaktan kullandığı mama ve su kabına kadar her şeyin en iyisi olduğundan emin olmanız gerekiyor.

The Vet Life programıyla hafızalara kazınan Dr. Michael Lavigne, "Köpekler günde ortalama yarım kg kuru mama ve 1.5 litre su tüketmektedir. Bu nedenle her daim en kaliteli ve en doğru mama ve su kabı seçiminde bulunmalısınız." diyor.

Köpeğiniz için en doğru mama ve su kabını seçmek, sevimli dostunuzun günlük besin ihtiyacını alması ve susuzluğunu gidermesinde büyük bir faktördür. Birbirinden renkli görünüm ve desenlere sahip porselen, çelik ve otomatik köpek mama kabı ve su kabı modellerini sıraladık.

En İyi Köpek Mama ve Su Kabı Listesi

SıraModelHacimneoldu Puanı
1Trixie 24854 1800 ml10/9.9
2Zeus Mini Dog Fountain1500 ml10/9.8
3Trixie850 ml10/9.8
4Cadopet 2 L10/9.9
5Trixie 250072400 ml10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Köpek Mama ve Su Kabı Tavsiyesi

İşte en iyi köpek mama ve su kabı modelleri:

1. Trixie Paslanmaz Çelik Köpek Mama Kabı

kopek-mama-kabi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Trixie Paslanmaz Çelik Köpek Mama Kabı, sevimli dostunuzun öğünleri için özel olarak tasarlanmış sağlam ve dayanıklı mama kabıdır. Trixie markasına ait bu ürün %100 paslanmaz çelikten yapılmış olup küçük ırk köpek, orta ırk köpek ve büyük ırk köpeklerin kullanımına uygundur.

2. Zeus Mini Dog Fountain Otomatik Kedi Ve Köpek Suluğu

kopek-mama-kabi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Zeus otomatik su kabı köpekler için özel olarak üretilmiş harika bir tasarıma sahiptir. 1,5 litre hacme sahip bu ürün, köpeğin ister üçlü akan sudan ister hazneden içebileceği çok kullanışlı ve pratik bir tasarımdır. İçerisindeki suyun sirkülasyonu sonucu su içerisindeki salya vb. şeyler karbon filtre sayesinde temizlenmekte, suyun sürekli sirküle etmesi sebebiyle içerisindeki oksijen artmakta ve soğuyarak optimum içme sıcaklığına gelmesi sağlanmaktadır.

3. Trixie Kaymaz Altlıklı Köpek Mama Kabı

kopek-mama-kabi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

İkisi birarada mama su kabı ve kaymaz servis altlığıdır. Patentli özel tasarımı sayesinde Mama Su Kabı kaymaz servis Altlığına resimde görüldüğü şekilde çevirerek monte edilmektedir. Mama Su Kabı hacmi 1. 400ml dir. Kaymaz servis Altlığı 24x24cm ölçülerindedir. Mama Su Kabı bulaşık makinasında yıkanabilir.

4. Cadopet Kedi ve Köpekler İçin Su Pınarı

kopek-mama-kabi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Tamamı plastik tasarıma sahip bu ürün, 2 litre su kapasiteli, içerisindeki 220 V motor sayesinde kedi ve köpeklerin her daim temiz su içmesine olanak sağlayan 23x30x11h ebatlarına sahip otomatik su kabıdır. Kedi ve köpekler için kullanılabilen bu ürün, sürekli filtre edilen, taze ve serin su sağlayarak daha fazla su içmelerini teşvik eder. Ayarlaması son derece kolay olan bu ürün ayrıca filtre kartuşları sayesinde sudaki kirlilik ve kötü kokuları ortadan kaldırır.

5. Trixie Çelik Ayaklı Köpek Mama ve Su Kabı

kopek-mama-ve-su-kabi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Tüm ırk köpeklerin mama yerken doğru pozisyonda yemeleri sağlıklı gelişimleri için önemli bir noktadır. Her ırktan bir veya iki köpek için kullanabileceğiniz paslanmaz çelik köpek mama kabı, birbirinden bağımsız olarak ayarlanabilen iki adet mama kabına sahiptir. Ürün özellikle yüksek boylu iri ırk köpekler için tercih edilmektedir. bu ayarlı mama kabı setinde mama kabını 2x1.6 e kadar istediğiniz yüksekliğe ayarlayabilirsiniz.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıYavru Köpek Eğitim İpuçları

Köpekler titiz mi?

Her kaptan mama yediği ve su içtiğiyle bilinen köpekler, sanılanın aksine son derece temizlikten zevk alan titiz canlılardır. Bu durumu göz önüne aldığınızda köpeğiniz için en doğru köpek mama kabı ve köpek su kabı seçmeniz gerekecektir.

Köpekler için seramik veya metal kaseler daha mı iyi?

Köpekler için her ikisi de harika seçimlerdir. Seramik son derece dayanıklı olmasıyla beraberinde çok geniş renk ve model yelpazesine sahipken metal kaseler bakterilere karşı oldukça dayanıklı ürünlerdir. Düşük kaliteye sahip seramik malzemeden üretilen köpek mama ve su kapları, kurşun içermesinden dolayı sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir.

Metal kaseler köpekler için tehlikeli mi?

Metal köpek kaseleri temizlenmesi en kolay kase türüdür. Aynı zamanda köpeğinizin mama yemesi ve su i.mesi için en güvenilir kase çeşitidir. Çelik malzemeden üretilmiş köpek kapları mamaya ve suya bazı plastikler, alüminyum veya kalitesiz seramik tabaklar gibi potansiyel olarak tehlikeli kimyasalları sızdırmaz.

Köpeğim için kase yüksekliği ne olmalı?

Köpeğinizin boyutuna bağlı olarak kase seçimi yağmanız gerekmektedir. Tüm bunlarla beraberinde bir köpeğin zorlukla ulaşacağı yüksek bir köpak mama kabı seçimi yapmak; şişkinlik, tıkanıklık, gaz ve stres gibi durumların bir araya gelmesine, beraberinde köpeğin mide sağlığının bozulmasına, hatta midede hem giriş hem de çıkış noktalarının kapanması sonucu ölümcül bir duruma neden olabilir.

Köpekler neden paslanmaz çelik kaselerden nefret eder?

Bazı köpekler çelik kaselerden hoşlanmayabilir. Bu durumun asıl sebebi çoğunlukla kasenin çok fazla hareket etmesi, ses çıkartması hatta köpeğin metal kase üzerinde ki yansımalardan kendini görmesi neden olmaktadır.

Köpeğinizin kasesini ne sıklıkla temizlemelisiniz?

Her yemekten sonra köpeğinizin mama kabını yıkamalısınız. Su kabını daha az sıklıkta yıkayabilirsiniz, ancak haftada en az bir kez tamamen boşaltmanız, sterilize etmeniz ve yeniden doldurmanız gerekecektir. Su kapları, biyofilm adı verilen ve zararlı bakterilerin kontrolü ele geçirmesine izin veren sümüksü bir birikim toplama eğilimindedir.

Paslanmaz çelik köpek kaseleri daha mı iyi?

Hemen hemen herkes, paslanmaz çeliğin evcil hayvan mama kapları için en iyi genel seçenek olduğu konusunda hemfikirdir. Çok dayanıklıdır (düştüğünde çatlamaz veya kırılmaz), nispeten hafiftir, taşıması ve temizlenmesi kolaydır.

Eğimli köpek mama kabı daha mı iyi?

Eğimli kaseler köpeklerin veya kedilerin ulaşamadığı kase altındaki mamaların yapışmasını önler. Ayrıca eğimli kaseler kedinizin veya köpeğinizin daha kolay mama tüketmesine yardımcı olur. Bu süreçte evcil hayvanınızın sindirimine yardımcı olur.

Alüminyum kaseler köpekler için güvenli midir?

Kedi ve köpek mama kabında çoğunlukla alüminyum malzeme tercih edilmemektedir. Bunun nedeni alüminyum yiyeceklere sızabilir ve bilişsel işlev bozukluğuna ve kemik hasarına yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.