YÖK Çağrı Merkezi Numarası Değişti

YÖK'ün yeni yıl için aldığı ilk karar, çağrı merkezinin numarasını değiştirmek oldu. İşte YÖK çağrı merkezi yeni yılda bu numara ile hizmet edecek...
YÖK Çağrı Merkezi Numarası Değişti

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ) , Türkiye Cumhuriyeti’nin 1982 Anayasası ile yükseköğretim sisteminin temel esaslarına göre oluşturulan Anayasal bir kuruluştur. YÖK ile ilgili; kurulun teşkilatı, görev, yetki, sorumluluğu ve çalışma esasları kanunla düzenlenir.

yok-gorevleri.jpg

YÖK'ün Görevleri

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ), 1982 Anayasası’nın 13. maddesi esasına göre birçok görevi bulunmakta. Görevlerinin başlıcaları şu şekilde:

  • Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek, denetlemek,
  • Yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek,
  • Bu kurumların kanunda belirtilen amaç ve ilkeler doğrultusunda kurulmasını, geliştirmesini ve üniversitelere tahsis edilen kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını sağlamak,
  • Öğretim elemanlarının yetiştirilmesi için planlama yapmak.

cagri-merkezi.jpg

YÖK'ün Numarasını Değiştirdi

2016 yılına girmek üzereyken bir değişiklikte Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK)'ndan geldi. YÖK'den yapılan yazılı açıklamaya göre YÖK'ün çağrı merkezi numarası değişti. 2016 yılından itibaren YÖK yeni çağrı merkezi numarası üzerinden hizmet verecek.

YÖK, bugün gerçekleştirdiği yazılı açıklamada: "Başkanlığımızın daha önceden 444 8 965 olan numarası üzerinden verdiği çağrı merkezi hizmetini, 04 Ocak 2016 tarihinden itibaren 0850 470 0 965 numarası üzerinden verilecektir." ifadelerine yer verdi. 

ALO YÖK: 0850 470 0 965

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum