Google "Üniversite Seçimim" Uygulamasını Kullanıma Açtı

Google, hizmet alanını genişletmeye devam ediyor. Son olarak eğitim alanına yönelen Google, üniversite öğrencisi adayları için ücretsiz "Üniversite Seçimim" uygulamasını yayınladı.
Google "Üniversite Seçimim" Uygulamasını Kullanıma Açtı

Dünyanın en büyük arama motoru Google, çıkardığı uygulamalarla hayatımızın her alanında başvurabileceğimiz en büyük yardımcımız olmaya devam ediyor. Sürekli olarak hizmet alanını genişleten Google, son olarak eğitim alanına da yöneldi. Bu alanda bir ilke imza atarak üniversite adayları için kapsamlı bir uygulama yayınladı.

Her yıl milyonlarca öğrencinin bir yıl boyunca emek harcayarak girdiği üniversite sınavı, geleceğe yönelik atılmış olan en somut adımdır. Alınacak puanlar kapsamında yapılacak olan üniversite ve bölüm tercihi ise öğrenci için en büyük sıkıntı çektiği süreçtir. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrencilerin çoğu, tercih hataları yaptığı için bir yılını heba ediyor. Bunun yanı sıra, gitmek istediği üniversite ve bölümle ilgili bilgi sahibi olmayan çoğu kişi, gittikten sonra pişman olup okulu bırakıyor. Artık bu sorunların yaşanmaması için Google “Üniversite Seçimim” adlı bir uygulama yayınladı.

Ücretsiz Hizmet Veriyor

“Üniversite Seçimim” uygulaması, üniversite adaylarının yararlanabileceği olduk geniş bir kaynak. Hangi üniversiteye gideceğini kararlaştıramama, puanıyla gidebileceği en iyi üniversite, üniversiteler hakkında detaylı bilgiler gibi öğrencinin aklına takılan sorulara cevap bulabileceği eşsiz bir uygulama. Bu kadar geniş özelliklere sahip olan bu uygulama tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Kişi isterse Google hesabı ile isterse de hiçbir hesap kullanmadan bu uygulamaya erişebiliyor.

Kariyer Uzmanları ve Psikologlarla Canlı Bağlantı Yapabilirsiniz

Google, üniversite adaylarının yapacakları tercihleri daha bilinçli yapabilmesi için “Üniversite Seçimim” uygulamasında canlı bağlantı hizmeti de veriyor. Öğrenciler, üniversite, bölüm, kontenjan, puan ile ilgili aklına takılan, cevabını bulamadığı sorulara canlı bağlantı hizmeti üzerinden cevap bulabiliyor. Üstelik öğrencinin görüşeceği kişiler, Google’ın bünyesinde çalışan psikologlar ve kariyer uzmanları olacak.

Hangoust uygulaması üzerinden gerçekleştirilen canlı bağlantı ile özellikle öğrencilerin yaşadığı aşırı sınav stresi, aşırı heyecan gibi olumsuz etmenler için bir tedavi imkanı da sunuyor. Öğrencinin yaşadığı psikolojik sorunlara karşı uzman psikologlar, yapılacak canlı bağlantılar üzerinden öğrencinin sorunlarına gidermeye çalışılacak. Peki, bu kadar kapsamlı olan “Üniversite Seçimim” uygulaması nasıl kullanılır? İşte adım adım uygulamayı nasıl kullanacağınızı da anlatıyoruz:

  • Yukarıda da belirttiğimiz gibi isteyen Google hesabı üzerinden oturum açabilir, isteyen hiçbir hesap kullanmadan oturum açabilir.
  • Eğer hangi üniversiteyi tercih edeceğinizi kararlaştırmamışsanız, oturumunuzu açtıktan sonra “Tüm üniversiteleri keşfet” linki ile alfabetik sırayla dizilmiş Türkiye’deki tüm devlet ve vakıf üniversitelerine ulaşabiliyorsunuz. Karşınıza çıkan üniversitelerden birine girerek detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Eğer üniversitenin içini görmek isterseniz de sanal turlar yapabilirsiniz.
  • Sitenin içeriğinde yer alan videolarda üniversite mezunlarının bölüm ve üniversite ile ilgili görüşlerini dinleyerek daha geniş bir fikir sahibi olabilirsiniz.
  • “Üniversite Seçimim” uygulamasının en önemli özelliği canlı bağlantı hizmeti sunmasıdır. “Bağlan” sekmesi ile üniversite adayları cevabını bulamadığı sorularına cevap bulabilecek ve isterse psikolojik destekte görebilecek.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.