Yeni Nesil Hızlı Şarj Dönemi Başlıyor

Teknoloji donanımları devi Qualcomm üçüncü nesil hızlı şarj teknolojisini geliştirdi.
Yeni Nesil Hızlı Şarj Dönemi Başlıyor

Gün geçtikçe ilerleyen teknoloji kullandığımız akıllı cihazlara da yansıyor. Gelişen donanımlar akıllı cihazları bir üst seviyeye çıkartsa da geliştirilemeyen bir donanım ürünü var; bataryalar.

Geliştiriciler yepyeni teknolojileri başka alternatifi olmayan bataryalar üzerinde maalesef herhangi bir işlem yapamıyor. Bu da son teknoloji cihazların şarj güçlerinin gün içerisinde bitmesine neden oluyor. Bu nedenle kullanıcılar cihazları sık sık şarj etmek zorunda kalıyorlar.

Bazı teknoloji firmaları da bu duruma batarya boyutlarını genişletip ya da taşınabilir cihazlar üretip çözüm bulmaya çalışıyorlar. Batarya boyutlarını genişletmek, tasarım konularında da yarışan akıllı cihazların kaba olmasına neden olduğundan dolayı dezavantaj olarak görülüyor. Taşınabilir cihazlar ise ayrı bir donanım ürünü olduğu için çoğu kullanıcı tarafından kabul edilmiyor.

Qualcomm Quick Charge

Qualcomm firması ise bu soruna şarj hızı üzerinden çözmeye odaklanmış görünüyor. Gün içerisinde sıkça şarj ettiğimiz telefonların şarj sürelerini kısaltmayı hedefleyen firma yepyeni bir teknoloji ile karşımıza çıkıyor.

Quick Charge adı verilen teknoloji daha önce de kulağımız aşikar olduğu bir isim. Quick Charge 1.0 ile karşımıza çıkan özellik daha önce kullandığımız akıllı telefonlarımızda yer alıyordu. Ardından Quick Charge 2.0 teknolojisi hayatımıza girdi ve %75 daha hızlı şarj özelliğini akıllı cihazlarımıza ekledi. En son olarak da bu teknolojinin sahibi olan firma Qualcomm, Quick Charge 3.0’ı duyurdu.

Qualcomm Quick Charge

Quick Charge 3.0 birinci seriden iki kat, ikinci seriden ise %38 daha etkili. 35 dakika içerisinde %80 şarj garantisi veren teknoloji cihazın ihtiyacı olan güç seviyesini tespit ettikten sonra verimi otomatik olarak artırıyor ve uygun güçte şarj ediyor.

Şu an için kullanıma hazır halde olan Quick Charge 3.0 USB Type – C bağlantısını da destekliyor. Bakalım ilk olarak hangi akıllı telefonda karşımıza çıkacak. Hep birlikte göreceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.