Samsung Telefonları Güneşten Şarj Edecek

Teknoloji devi Samsung, telefon şarj etmek için yeni bir alan yaratıyor.
Samsung Telefonları Güneşten Şarj Edecek

Güney Kore’nin dünya çapında hizmet veren markası Samsung, yeni bir alana yöneliyor. Bu kapsamda son zamanlar dünyada iyice popüler hale gelen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Hindistan’da ilk adımı atan Samsung, ülkenin bazı yerlerinde “Samsung Smart Cafe” ler açtı. Bu yerlere kurulan yenilenebilir enerji panelleri ile güneş enerjileri toplanarak telefonlar şarj edilebilecek. Tam donanıma sahip bu kafeler, gün içerisinde 300 kw elektrik topluyor.

gunes-enerjisi.jpeg

Android’e Özel Kafeler

Dünyanın teknoloji devi Samsung, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı hakkında birçok markaya örnek oluyor. Üstelik kurduğu bu tam donanımlı kafelerle halka açık ve ücretsiz bir şekilde hizmet verecek. Yenilenebilir enerji ile şimdilik 30'a yakın telefonu şarj edebilen bu kafelerden yararlanmak için Samsung telefona sahip olmaya da gerek yok. Android işletim sistemine sahip bütün telefonları şarj edebileceğiniz bu yerler şimdilik sadece Hindistan’da. Samsung yetkilileri ileride Türkiye’ye ve diğer ülkelere bu kafelerin yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.