Tuvaletten Daha Kirli Olduğuna İnanmayacağınız 20 Günlük Eşya

Evinizin veya ofisinizin en kirli yeri sorulunca mutlaka tuvalet diye cevap verirsiniz. Fakat gün içinde sıkça temas ettiğiniz birçok nesnenin tuvaletlerinizden daha kirli olduğunu görünce şaşkına uğrayacaksınız. İşte o bakteri yuvası 20 nesne!
Tuvaletten Daha Kirli Olduğuna İnanmayacağınız 20 Günlük Eşya

Etrafınızdaki 20 Bakteri Yuvası

Evinizdeki mikropları üzerine çekecek birçok nesne vardır. Bu nesnelerin ne kadar kirli, tozlu ve bakteri yüklü olduğuna inanamayacaksınız! Kirli olabilecek yerleri düşündüğünüzde aklınıza ilk banyonuz gelecektir. Fakat üzülerek söylüyoruz ki aslında belli olmasa da evinizde daha kirli yerler ve nesneler var. İşte evinizde tuvaletinizden daha kirli olduğuna inanamayacağınız 20 şey!

etrafinizdaki-20-bakteri-yuvasi.gif

20. Tuvalet

Burada bir sürpriz yok, haklısınız. Umumi tuvaletler, kare başına yaklaşık 2 milyon bakteriye sahiptir. Bu bakterilerin neredeyse yarısı klozet üzerinde yer almaktadır. 

tuvalet-002.jpg


19. Ofis Masaları

Masalarınızda tuvalete göre ortalama 400 kat daha fazla bakteri bulunmaktadır. Bunun nedeni kirlilik anlamında bu listede çoğunlukla vurgulayacağımız birkaç materyali barındırmasıdır; telefon, klavye, mouse, bardak ve yazıcı örnekleri verilebilir. 

ofis-masalari.jpg


18. Klavye

Klavyeler, klozetlerden ortalama 200 kat daha fazla bakteriye sahiptir. Özellikle günde birden fazla kişi tarafından kullanılması bu bakteri miktarında artışa sebep olacaktır. 

klavye-001.jpg


17. Cep Telefonları

Mobil cihazlarımız klozetlerden ortalama 10 kat daha fazla bakteri miktarına sahiptir. Ve telefonumuza dokunduğumuzda o bakteriler ellerimizle hatta yüzümüzle temas kurabiliyorlar. Neyseki klozetimizi yanağımıza değdirmek zorunda kalmıyoruz!

cep-telefonlari.jpg


16. Restoran Menüleri

Restoranlarda bize dağıtılan menülerde klozetlerde bulunan bakterinin neredeyse 100 katı bakteri yaşamaktadır. Daha kötüsü ise çok fazla silinme veya temizlenme ihtimali olmayan nesneler olduklarından gün geçtikçe daha da fazla bakteri ile nüfuz etmektedir. Bu da personeller ve müşteriler açısından korkunç bir durumdur. 

restoran-menuleri.jpg


15. Doğrama Tahtaları

Bu doğrama tahtaları evinizdeki birçok eşyadan daha fazla bakteriye sahiptir diyebiliriz. Çiğ et çok yüksek düzeyde fekal bakteriler taşımaktadır. Ve bu etler genellikle bu tahtaların üzerinde doğranmaktadır. Gerçek anlamda bir temizleme sonrası bile tam olarak temizlenmesi çok zordur. 

dograma-tahtalari.jpg


14. Diş Fırçaları

Tuvaletleriniz temizlenirken etrafa dağıttığınız bakteriler yaklaşık 6 metre uzağa kadar dağılabilmektedir. Özellikle klozetinizin yanındaki lavaboda yer alan diş fırçalarınız üretilirkenki kullanılan materyalinden dolayı bu bakterileri kapmaya elverişlidir. Ağız içinizde kullandığınız bu nesneler sizi ciddi anlamda hasta edebilecek yoğunlukta bakteri miktarına sahiptir. 

dis-fircalari.jpg


13. Halılar

Metre kare başına 200.000 bakteri ile, halılar tuvalet yuvasından 4.000 kat daha kirlidir. İnsanların saatte 1.5 milyon cilt hücresi döktüğü halılar sayesinde, halılarda yaşayan bakterileri beslemeye yardımcı oluyor. 

halilar.jpg


12. Buzdolabı

İronik olsa da, yiyeceklerimizi buzdolabımızda saklamamızın sebebi onları korumak olsa da aslında bunu yaparken bakteri oluşumunu da destekliyoruz. Bunun sebebi buzdolabı ayarlarınızı bazen olması gerekenden daha sıcak ayarda kullanmanız olabilir. Sonuç olarak buzdolabınızın temiz ve soğuk kullanılması sağlığınız için çok mühimdir. 

buzdolabi.jpg


11. Alışveriş Çantaları

Alışveriş çantalarınıza aynı anda doldurduğunuz yiyeceklerin bakteri oranları diğerlerini de etkileyecektir. Ayrıca marketten açık olarak aldığınız meyve sebzelerin yanına koyulan ambalajlı ürünlere kimlerin dokunduğunu bilmemeniz ve depo kısmında nasıl tutulduğunu bilmemeniz bu noktada aklınıza gelmelidir. 

alisveris-cantalari.gif


10. Televizyon Kumandası

Uzaktan kumanda, otel odalarında en kirli ürün olarak bilinir ve evde de daha temiz bir eşya olduğu söylenemez. Bazı insanlar yemek yerken, hastayken veya tuvaleten çıktıktan sonra direkt tv kumandasıyla temasa geçmektedir. Kişinin elindeki tüm bakteriler televizyon izlemeye karar veren evdeki diğer kişiler için de sağlıksız bir durum yaratacaktır. 

televizyon-kumandasi.jpg


9. Kapı Kolları

Kapı kollarına ev veya işyerindeki herkesin dokunduğunu biliyoruz. Ve maalesef ki bu insanların kapı koluna dokunmadan önce neye dokunduğunu bilmiyoruz. 

kapi-kollari.jpg


8. Işık Anahtarları

Işık anahtarları inç kare başına 300’e yakın bakteriye sahiptir. Daha önce bir ton kirli şeylere değmiş ellerle açılıp kapanıyorlar. Mikropları, neredeyse hiç temizlenmedikleri gibi aynı anahtarı kullanarak yaymak için harika bir yoldur.

isik-anahtarlari.jpg


7. Mutfak Lavabosu

Mutfak lavabosu yapılan yemeklerin artıkları, yıkanan bulaşıklarda kalan atıklar ve temizlik amaçlı kullanılan materyallerdeki bakteriler sayesinde bariz bir şekilde pis bir yerdir diyebiliriz. Sonuç olarak kesinlikle ve kesinlikle temizlenmiş bir tuvalete göre her türlü daha fazla bakteri bulundurmaktadır. 

mutfak-lavabosu.jpg


6. Küvet

Sadece küvetin iç kısmı bile inç başına 19.000 bakteri barındırabilmektedir. Tam anlamıyla temiz bir küvetiniz olsun istiyorsanız bu konuda biraz araştırma yapmanızı öneririz çünkü temizleyelim derken bakteri miktarını artırabilirsiniz.

kuvet.jpg


5. Kedi / Köpek Mama Kabı

İç jant tek başına inç kare başına 2,110 bakteri içerir. Yemek yedikten sonra tabaklarını temizlersin. Neden evcil hayvanınınkini temizlemiyorsun?

kedi--kopek-mama-kabi.jpg


4. Para

Cebimizdeki paralar 200.000'e kadar bakteri içerebilir. Nakit işlem yaptıktan sonra ellerinizi doğrudan yıkamak kesinlikle çok iyi bir fikir olacaktır. 

para-010.jpg


3. Perdeler

Evinizde uçuşan bütün tozlar, evcil hayvanınızın tüyleri, kokudan kaynaklı yayılan bakteriler en son maalesef ki perdelerinize ulaşacaktır. Perdeleriniz için tam bir bakteri yuvasıdır diyebiliriz. Bunun önlemini ise sürekli aşırı sıcak derecede yıkayarak veya en iyi ihtimalle perde kullanmayarak alabilirisiniz!

perdeler.jpg


2. Duş Başlıkları

Vücudunuzu temizlemek için tasarlanmış musluktan çıkan suyun aslında temiz olacağını düşünürsünüz değil mi? Görünüşe göre, duş başlıklarının sıcak, karanlık ve nemli iç kısımları bakteri için mükemmel üreme alanlarıdır.

dus-basliklari.jpg


1. Mutfak Süngerleri

Süngerler, evdeki en kirli şeydir. İnç kare başına 10 milyon bakteri ile, mutfak süngeri tuvaletteki klozetinizden bir milyon kat daha kirlidir. Sürekli, mutfakta kullandığınız süngerinizi değiştirmenizi öneririz.

mutfak-sungerleri.jpg


Önerilen İçerik; Türkiye'de Olmayan Ama Dünyada Kullanılan İlginç Eşyalar

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.