Temizlik İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Öneriler

Evimizi belirli bir döngü süresince temizlemek zorunda kalırız. Bu içeriğimizde evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz pratik temizlik önerilerini derledik...
Temizlik İçin Hayat Kurtarıcı Pratik Öneriler

Evde Temizlik İçin Pratik Öneriler

Ev temizliği yaparken özellikle bazı yerleri temizlerken hemen hemen herkes kaçınmaktadır. Fakat yarım yapılmış bir temizlikle tam olarak hijyen sağlanmaz. Özellikle çekinilen, uğraştırıcı yerlerin temizliğiyle ilgili bu püf noktalar, temizlik yaparken işinizi kolaylaştıracak.

İşte evinizi pırıl pırıl yapacak pratik temizlik önlemleri;

1. Banyo Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Banyo temizliği yaparken özellikle seramikleri uzun süre ovalamaktan çok çekinildiği için uzak durulmaya çalışılır. Bu yüzden seramikleri temizlerken limon yağı kullanırsanız işiniz çok kolaylaşacaktır. Limon yağı ile seramikleri temizlerseniz hem kısa sürede temizlemiş hem de ilerde oluşabilecek küf sorununu engellemiş olacaksınız. Ayrıca duş başlığını temizlerken de sirke kullanabilirsiniz. Önce çöp kutularını boşaltın. Ardından yerde ve köşelerde birikmiş kirleri, dökülmüş saç ve tüyleri süpürün. Klozeti ve musluğunuzu dezenfektan ürünle temizleyin. Musluğu temizlerken yanındaki aparatları da unutmayın. Son olarak da fayansları, duvarları ve tavanı silerken bütün iz ve kirleri çıkardığınızdan emin olun. Önce su tutup daha sonra kurulayarak daha kesin bir sonuç almanız mümkün. Son olarak banyonuzda bulunan aynaları temizlemeyi de ihmal etmeyin.

2. Cam Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Camlarınızın kısa sürede pırıl pırıl bir hale gelebilmesi için yapmanız gereken tel şey sirke ve gazete kağıdıyla temizlemektir. İnatçı cam lekelerinden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Sakın bu lekeleri tel veya benzeri cisimlerle çıkarmaya çalışmayın. Orlon bez üzerine krem deterjan dökerek temizleyin. Böylece camı çizmemiş olursunuz. Ayrıca pencere camlarınızı pırıl pırıl yapmak için temizlik suyuna bir tutam tuz ilave edip camları bu su ile de silebilirsiniz.

3. Mikrodalga Fırın Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Mikrodalga fırınların içindeki kurumuş kirleri temizlemek aslında o kadar zor değildir. Tek yapmanız gereken mikrodalga fırının içine bir bardak su koyup fırını çalıştırmak. Böylece buhardan dolayı kirler yumuşamış olur ve zorlu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Fırının içini temizlemek için, içine geceden sıcak su ve amonyak dolu bir kap koyun. Sabah kapağını bir süre açık tutun, sonra süngerle silin.

4. Çekmece Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Çekmecelerdeki eşyalarınız her seferinde çıkarmaya üşeniyorsanız yapmanız gereken şey aslında çok kolay. Elektrik süpürgesinin ucuna bir ağ geçirip, çekmeceleri süpürürseniz hem eşyalarınızı kaldırmamış hem de kolayca temizlemiş olursunuz. Eğer çekmecelerinizi temizlerken içini boşaltmak istemiyorsanız, elektrik süpürgenizin ucuna ince çorap geçirin. Böylelikle tozları kolay yoldan temizlemiş olursunuz.

5. Bulaşık Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Kirli tabakların zor lekelerinden kurtulmak için, yemekten hemen sonra tabakları sudan geçirerek zorlu lekelerden kurtulabilirsiniz.

6. Çarşaf Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Beyaz çarşaflarınızı yıkarken en büyük düşmanınız klorlu çamaşır sularıdır. Çünkü kumaşı hem yıpratır hem de sararmasına neden olur. Eğer beyazlatmaya ihtiyaç duyuyorsanız, oksijen-bazlı çamaşır suyu kullanın. Kullanım talimatında elde yıkanması gerektiği yazıyorsa öyle yapın. Yumuşak bir sabun kullanın. Sıkmayın, asın ve kurumaya bırakın. Çarşaflarınızı kuru, temiz yerlerde saklayın.

7. Tül Perde Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Perde ve tüllerinizin ilk günkü beyazlıklarına kavuşmasını istiyorsanız, yıkama suyunun içine iki yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Beyazlıklarına hayret edeceksiniz!

8. Yer Tahtalarının Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Temiz yer tahtalarının en büyük düşmanlarından biri de sudur. Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

9. Duvar Kağıdı Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini deterjanla silmeye kalkışmayın. Bu lekeleri bir silgiyle silerek kağıtlarınızı temizleyebilirsiniz.

10. Gardırop Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Giysilerinizin hoş kokması için gardırobunuzun içine bir torba içinde sabun koyun. Gardırobunuzun kapağını sıkıca kapatın. Birkaç gün sonra tüm giysilerinize mis gibi sabun kokusu sinecektir.

11. Fayans Temizliği

Temizlik İçin Pratik Öneriler

Banyo fayanslarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sık sık temizlemeniz gerekir. Banyonuzdaki fayans ve seramikleri temizlemeden önce musluğu sıcak su yönünde çevirerek bir süre banyonun buharla dolmasını sağlayın. Buhar, kiri yumuşatacağı için işinizi kolaylaştırır. Temizlik yaparken mikrop öldürücü ürünler iyi birer seçim olacaktır. Ancak bu ürünleri kullanırken banyonuzun kapı ve pencerelerini açık bırakın ki, soluduğunuzda sağlığınıza zarar vermesin.

Benzer İçerik Önerileri
Kimyasal Kullanmadan 10 Temizlik Yapma YöntemiTemizlik İçin Pratik Öneriler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum