Traşsız Saç Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır | Fiyatları & Sonrası

Sizde saç ektirmek istiyorsanız ama traş yüzünden çekiniyorsanız doğru yerdesiniz. İçeriğimizde traşsız saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
Traşsız Saç Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır | Fiyatları & Sonrası

Traşsız Saç Ekimi

Son yıllarda saç ekimi sektöründe yaşanan gelişmeler saç ekimi yapan hastaların konforunu büyük oranda arttırdı. Traşsız saç ekimi yöntemi de bu çalışmaların en önemlisi. Bu içeriğimizde traşsız saç ekimi yöntemi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri bir araya getirdik. O zaman vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

Traşsız Saç Ekimi Nedir?

traşsız saç ekimi

Traşsız saç ekimi, saç ektirmek isteyen ancak saçının traşlanmasını istemeyen bireyler için geliştirilmiş olup hastanın hem saç ekimi sırasında hem de saç ekimi sonrasında iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. FUT ve FUE yöntemlerinde yapılabilen bu saç ekimi operasyonunda FUT saç ekimi uygulaması kendi dezavantajları sebebiyle yerini FUE uygulamasına bırakmıştır.

Geleneksel saç ekim operasyonlarında dahi uygulanan traşlama işlemleri, hastanın toplum içine çıkma konusunda çekincelerini arttırdığı gibi birçok saç ektirmek isteyen bireyin kararından vazgeçmesine sebep olmaktadır. Tüm bu sorunları ortadan kaldıran traşsız saç ekimi 2 farklı yöntemle yapılmaktadır. Saç ekimi hakkında detaylı bilgi için Saç Ekimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

1. Kısmi Saç Ekimi

Bölgesel tıraşlama 1000-1500 greft ekimi yapılacak ekimlerde uygulanır. Yalnızca donör bölgenin ufak bir bölümünde tıraşlama yapılır. Operasyon öncesinde ense bölgesinden 10×5 cm büyüklüğünde dikdörtgen bir alan tıraşlanır.

2. Tam Traşsız Saç Ekimi

Tam traşsız saç ekimini özellikle kadınlar ve saçları 15-20 cm’den uzun olan kişiler tercih edebilir. Tam tıraşsız saç ekiminde de FUE tekniği tercih edilir. Tam tıraşsız saç ekimi özellikle normal ekimlere göre daha uzun süren ve büyük emek gerektiren operasyonlardır. Ayrıca tam traşsız saç ekiminde saç kayıpları da yaşanabilir.

Traşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

traşsız saç ekimi

Traşsız saç ekimi yaptırmaya karar veren hastaların operasyon öncesi saçlarını biraz uzatması gerekmektedir. Bu işlem donör bölgenin uygulamaya girmeyecek saçların arasında saklanmasını sağlamaktadır. Operasyonun ilk adımında saç foliküllerinin alınacağı bölge belirlenmektedir. İkinci adımda ise doktor güçlü ve sağlıklı folikülleri alacaktır. Son aşamada ise saç ekimi doğal bir görünüme sahip olacak şekilde tamamlanmaktadır. Traşsız FUE tekniği sayesinde ortalama 2 seans sonrasında 4.000 civarı saç kökü ekilebilmektedir.

Saçlar Neden Tıraş Edilir?

traşsız saç ekimi

Saç ekiminin daha rahat uygulanabilmesi için saçların kısa kesilmesi doktorun saç köklerini daha rahat görmesini sağlar. Bu da saç ekimi yapılacak bölgedeki hareket kabiliyetini artırır. Bazı durumlarda saç ekimi öncesinde ekim yapılacak bölge sıfır numara şeklinde de kesilebilir. Jiletle kesilen saçların bulundukları bölümlere kanallar açılarak greftlerin ekimi gerçekleştirilir.

Saç köklerinin alındığı bölgedeki saç kökleri manuel punch ya da micromotor cihazının kullanımını oldukça zorlaştırır. Saç köklerinin tek tek gevşetilmesini sağlayan micromotor uygulaması, 1 numara tıraş edilen saçlar üzerinde çok daha hızlı uygulanabilir. “Saçlar neden tıraş ediliyor?” sorusunun asıl sebebi; doktorun bu şekilde çok daha rahat çalışabiliyor olması. Normal yolla yapılan saç ekiminde öncelikle hastanın saçları tıraş makinesiyle 1 numara yaklaşık olarak 3mm olarak kesilir. Saç kesimi, operasyonun yapılacağı gün klinik tarafından saçın analiz edilebilmesi için yapılır.

Traşsız Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

traşsız saç ekimi

Traşsız saç ekimi son dönemlerde bir hayli popüler saç ekim uygulaması olarak kullanılmaktadır. Saç ektirmek isten bireylerin sıklıkla merak ettiği "traşsız saç ekiminin avantajları nelerdir?" sorusunu yanıtladık.

1. Tıraşsız saç ekimi uygulaması, doktor açısından dezavantaj sağlarken hastalar için oldukça avantajlıdır.

2. Tıraşsız saç ekimi, operasyonun ardından saç ekim uygulamasını daha çok gizler.

3. Operasyonun ardından var olan saç stilini devam ettirmek kişiler için oldukça idealdir.

4. Günlük hayata dönüş çok daha hızlı sağlanır.

5. Donör bölgede estetik durmayan görünümü hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.

6. Kadınların saçlarını ortalama bir boyuta getirmek için senelerce beklemesini önler.

7. Saçlarını uzun bırakan erkeklerin saçlarını kestirmesine gerek kalmaz.

Traşsız Saç Ekimi Dezavantajları Nelerdir?

traşsız saç ekimi

Tıraşsız saç ekimi hakkında merak edilenleri yanıtladık. Son derece modern ve konforlu bir saç ekim hizmeti sağlayan traşsız saç ekiminin birtakım dezavantajları olduğunu unutmayın. İşte traşsız saç ekiminin dezavantajları;

1. Traşsız saç ekimi uygulamasının en büyük dezavantajı zamandır. Traşsız saç ekimi uygulaması diğer yöntemlere göre daha fazla sürer. Traşsız saç ekiminin süresi %50 oranında artar. Normalde 6 saat sürecek operasyon 8-9 saate kadar uzayabilir.

2. Traşsız yapılan saç ekimleri özellikle saç ekimi yapacak tıbbi ekip için büyük uğraş olabilir.

3. Ayrıca hijyenik ortamın sağlanması daha zorlaşır.

4. Traşsız saç ekimi uygulamalarının ücretleri normal saç ekim yöntemlerine göre daha yüksek olur.

5. Operasyon sonrası komplikasyon riski biraz daha yüksektir. Hastanın daha büyük özen göstermesi gerekebilir.

Traşsız Saç Ekimi Sonrası

traşsız saç ekimi

Tıraşsız FUE saç ekimi sonrası süreç diğer saç ekimi yöntemleri benzerdir. Saç ekimi doktorları saçların nasıl korunması ve yıkanması gerektiği konusunda detaylı bilgi paylaşır. Bu aşamada doktorun tavsiyelerine uyulması yeterlidir. Ekilen saçların büyümesi doğal süreçte gerçekleşir. 3 aylık süreçte yeni saçlar uzamaya başlar, 6. ayda artış gösterir. 1 yıl sonunda ise asıl sonuçlar ortaya çıkar. Prosedür sonrasında saçlar istenildiği şekilde uzatılabilir ve şekil verilebilir. Saç ekimi işlemlerinizin ardından doğru bakım için Saç Ekiminden Sonra Saç Bakımı Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize muhakkak göz atın.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuSaç Maskesi

Saç Ekimi Sonrası Ürünler Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1DIAMOND HAIR PlusSaçı Besler10/9.7
2Ducray AnaphaseSaça Parlaklık Verir10/9.8
3Solgar Biotin Bitkisel KapsülDolgunlaştırır10/9.8
4Bepanthol Cilt Bakım SetiBakım Yapar10/9.9
5Syoss Keratin ŞampuanUzatır10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Ekimi
Sonrası Bakım
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Bakım Ürünleri

Yukarıdaki kısımda traşsız saç ekimi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgilere yer verdik. Bu kısımda ise saç ekiminden sonra kullanabilecek bakım ürünlerinden bahsedeceğiz. Öyleyse ekimden sonra kullanılabilecek en iyi saç bakım ürünlerini sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Plus

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği saç bakım ürünleriyle tanınan Diamond Hair markasıyla başlıyoruz. Ekilen saç kökleri iyi bir şekilde beslenmeye ihtiyaç duyar. Yoksa tekrardan dökülme gibi durumlar meydana gelebilir. Bu saç serumu içeriğindeki yoğun keratin sayesinde saçınızı besleyerek daha güçlü, sağlıklı ve kalın saç tellerine sahip olmanızı sağlıyor. %5 oranında Procapil içermesi sayesinde saç derisine etki ederek hasar görmüş kökleri onaran ürün aynı zamanda yeni saç köklerinin büyümesine katkı sağlıyor. Son olarak bu ürünün ilk kullanımdan itibaren etkisini gösterdiğini belirtelim.

2. Ducray Anaphase

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Saç Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki doğal bileşenlerle saç ve derisini besleyerek güçlendiren şampuan, ilk kullanımdan itibaren saç köklerinizin daha güçlü, kalın ve sağlıklı olmasını destekliyor. Saç derisine nüfuz ederek uyuyan kökleri canlandıran ürün, bu sayede saçların yavaş uzaması problemini çözüyor. Ayrıca saçları yumuşatarak kırılmaları ve koparak dökülmeleri engelleyen şampuanın saçları yeniden yapılandırarak daha dolgun gözükmesini sağladığını ekleyelim.

3. Solgar Biotin Bitkisel Kapsül

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar Biotin
Takviye Edici Gıda
Aradığın
Fiyatı Gör

Biotin'in yani B7 vitaminin saça olan faydalarını anlatmamıza gerek yok. Solgar markasının üretmiş olduğu bu Biotin takviyesi, ilk kullanımdan itibaren saçlarınıza etki ederek daha hızlı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki vitaminler sayesinde saç köklerini besleyerek dökülmelerini engelleyen ürün aynı zamanda saçlarınızı çevresel etkilere karşı da koruyor. Bu sayede güneş ışığı ve toz gibi maddelerden saçınız korunmuş olur.

4. Bepanthol Cilt Bakım Seti

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bepanthol
Cilt Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeni ektirdiğimiz saçlar oldukça savunmasız olur. Bu yüzden de onu koruyacak olan bakım ürünlerine ihtiyaç duyarız. Bepanthol'un cilt bakım seti tam da burada devreye giriyor. Bir yandan saçlarınızı çevresel etkenlere karşı koruyan ürün diğer yandan ise saçlarınızı nemlendirerek tahriş olmasını engelliyor. Tamamen doğal içeriği sayesinde saç serisine etki ederek köklerin canlanmasını sağlayan bakım kremi aynı zamanda saçınızın bakımını da yapıyor. Son olarak hafif yapısı sayesinde saçta ağırlık yapmayan bu ürünün saçınıza canlılık katacağını söyleyelim.

5. Syoss Keratin Şampuan

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Syoss
Keratin Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Syoss markasının şampuanıyla bitiriyoruz. Ekimden sonraki ince ve kırılgan saç tellerini kalınlaştıran şampuan, doğal içeriği sayesinde saçınızın besin ihtiyacını karşılayarak güç kazanmasına yardımcı oluyor. Saçı ve derisini çevresel etkenlere karşı koruyarak zarar görmelerini engelleyen ürün aynı zamanda saçın kaybettiği canlılığı geri kazanmasını sağlıyor. Ayrıca içeriğindeki keratin proteini sayesinde saça esneklik ve yumuşaklık kazandıran ürünün kepeğe karşı da etkin bir şekilde savaştığını belirtelim.

Traşsız saç ekimi sonrası en iyi ürünler hangisi?

Traşsız bir şekilde saç ekimi yapıldıktan sonra Diamond Hair plus saç bakım seti, Syoss Keratin Şampuan, Bepanthol Cilt Bakım Seti, Solgar Biotin Bitkisel Kapsül, Ducray Anaphase gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Traşsız saç ekimi kimlere yapılır?

Traşsız saç ekimi üst kısımlarındaki saçlarda seyreklik olan, herhangi bir rahatsızlık ya da kaza sonucu kısmı saç kaybı yaşayan kişilere yapılmaktadır. Saç kaybı olan bölgeye saç ekilerek, kötü görünüm ortadan kaldırılır.

Traşsız saç ekimi fiyatı ne kadar?

Tam traşsız yapılan saç ekimlerinin fiyatları yüksektir çünkü traşsız saç ekimi çok fazla emek ve zaman isteyen operasyonlardır. Ayrıca bu operasyonların başarı riski daha az olduğundan doktor daha fazla zaman harcar. Bu da operasyonun fiyatlarına yansır. Aynı zamanda tıraşsız saç ekimi nadir yapılan bir uygulamadır. Her saç ekim merkezi tıraşsız saç ekimi yapmaz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum