Saç Ekiminden Sonra Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Son yıllarda saç ekimi bir hayli rağbet görmektedir. Peki, saç ekiminden sonra saç bakımı nasıl yapılmadır? İşte saç ekimi sonrası bakım yapılışı.
Saç Ekiminden Sonra Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kellik problemi, daha çok erkeklerde görülen bir sorundur. Hatta ciddi anlamda kellik sorunu yaşayan erkeklerde psikolojik bazı sorunlar bile meydana gelebilmektedir. Neyse ki tıp dünyasının bu alanda olumlu adımlar atması sayesinde kellik sorunu da artık tarihe karıştı diyebiliriz. Saç ekimi ile saçlarınızın yeniden eski haline gelmesine yardımcı olabilirsiniz ama “saç ekiminden sonra saç bakımı nasıl yapılır?” konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir.

Saç ekimi, sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Birkaç saat içerisinde tamamlanabilen bu işlemin ardından kişinin dikkat etmesi gereken durumlara önem vermesi, saçlarının daha sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olacaktır.

İşte saç ekiminden sonra saç bakımı;

1. Saç Ekiminden Sonra Hemen Saçınızı Yıkamayın

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekimi sonrası bakım yaparken uzak durmanız gereken ilk şey saçlarınızı yıkamaktır. Saçlarınızı en erken ekimden 3 gün sonra yıkayın. Anında yıkarsanız saçlarınız çok fazla zarar görebilir. Saçlarınıza kesinlikle su değdirmeyin. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamamak sizler için daha iyi olacaktır.

2. Ekimden 3 Gün Sonra Saçlarınızı Düzenli Olarak Yıkayın

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekiminden 3 günden sonra 2 hafta boyunca saçlarınızı günde en az 2 defa yıkamanız gerekir. Bu sayede ekimden sonra saçlarınızı rahatlatırsınız. 3 gün kuralına uyduktan sonra saçlarınızı rahatlatmak için günde 2 defa veya daha fazla yıkayabilir, saçlarınızın ferahlamasını sağlayabilirsiniz.

3. Ekim Bölgesine Masaj Yapmaktan Kaçının

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekim bölgesine olağan masaj yapmaktan kaçınmalısınız. Çünkü saç kökleri tamamen yerleşmiş olmayabilir. Yapacağınız masaj bu köklerin dökülmesine sebebiyet verebilir. Saçlarınız kaşınırsa dahi dokunmamanızı öneriyoruz.

4. Ekim Bölgesine Bephantol Uygulayın

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekimi sonrası bakım yaparken Bephantol uygulamayı unutmayın. Saç ekimi yapılan bölgeye Bephantol uygulanmalı ve birkaç saat beklenilmesi gerekiyor. Bephantol saç ekimi sonrası en iyi bakım kremlerinden birisidir.

5. Doktorunuzun Önerdiği Ürünleri Kullanın

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekimi sonrası bakım ürünleri kullanırken doktorunuzun önerdiği ürünleri kullanmaya özen gösterin. Özellikle ense bölgesi, uzmanın önerdiği bir şampuan ile yıkanmalıdır. Yıkama esnasında olağan hareketlerden kaçınılması gerekir.

6. Saçlarınızı Hafif Hareketlerle Yıkayın

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekim alanının hafif hareketlerle yıkanmasına dikkat edilmelidir ve sert hareketlerden uzak durulmalıdır. Çünkü sert hareketlerle yıkanması sonucunda ekim yapılan bölgede dökülmeler görülebilir.

7. Rutin Bakımınıza 10 Gün Sonra Başlayın

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekimi sonrası bakım yaparken 10 gün boyunca doktorunuzun size tavsiye ettiği uygulamaları takip edin. Saç ekiminden sonraki 10 gün bittikten sonra ise rutin bakımınızı yapmaya devam edebilirsiniz.

8. Isı ile Çalışan Aletlerden Uzak Durun

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekiminden sonraki 10 gün içinde saçlarınızı kurutmanız gerekiyorsa, fön makinesinin ısısını düşürün. Hatta mümkün ise soğuk hava ile kurutun. En sağlıklı çözüm ise havlu kullanmak olacaktır.

9. Ekim Bölgesini Koruyun

saç ekimi sonrası bakım

Çalıştığınız ortam çok nezih değilse, saç ekiminden sonraki 3 günde saçlarınızı iyi muhafaza etmeniz gerekir. Sizlere önerimiz saçlarınıza bir streç film sararak 3 gün boyunca iyi koruma sağlamak olacaktır.

10. Saç Şekillendiricilerden Uzak Durun

saç ekimi sonrası bakım

Saç ekiminden sonra kesinlikle jöle gibi saç şekillendiricilerden uzak durun. İlk 2 hafta boyunca saçlarınıza herhangi bir şekilde jöle, sprey veya diğer saç şekillendiricileri sürmemeye özen gösterin.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç MaskesiDökülme Karşıtı Şampuan

Ekimden Sonra Kullanılabilecek En İyi Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR PlusSerumOnarıcı, Dökülme Karşıtı10/10
2Ducray AnaphaseŞampuanDökülme Karşıtı, Besleyici10/9.8
3Solgar Biotin Bitkisel KapsülKapsülBesleyici, Onarıcı10/9.9
4Bepanthol Cilt Bakım SetiKremNemlendirici, Koruyucu10/9.8
5Syoss Keratin ŞampuanŞampuanBesleyici, Onarıcı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Ekimi Sonrası Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç ekimi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgilerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saç ekiminden sonra kullanabileceğiniz saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden ekimden sonra kullanılabilecek en iyi 5 saç bakım ürününü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Plus Saç Serumu

ekim sonrası kullanılan bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç ekiminden sonra kullanılabilecek bakım ürünleri listemize Diamond Hair markasının saç serumuyla başlıyoruz. Formülündeki %5 oranındaki Procapil sayesinde saç köklerine etki ederek daha sağlıklı, güçlü ve ipeksi saçlara kavuşmanıza yardımcı olan serum, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. Saçlarınıza keratin yüklemesi yaparak kısa süre içerisinde daha dolgun ve hacimli olmalarını destekleyen ürün, bu sayede ekimden sonra yaşanabilecek saç kökü dökülmelerini önlüyor. Ayrıca saç diplerine etki ederek hasar görmüş bölgeleri onaran serumun kafa bölgesindeki açılmaları kapattığını belirtelim.

2. Ducray Anaphase Dökülme Karşıtı Şampuan

ekim sonrası kullanılan bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki besin değeri yüksek bileşenlerle saç derisini besleyerek köklerin daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayan şampuan, ilk kullanımdan itibaren saçların yumuşamasını sağlayarak kırılmaları önlüyor. Cansız ve güçsüz saçları canlandırarak daha ışıltılı olmalarını sağlayan ürün aynı zamanda saçın uzama hızına etki ederek daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Son olarak özel formülü sayesinde koparak dökülmeleri engelleyen şampuanın günlük kullanıma uygun olduğunu ekleyelim.

3. Solgar Biotin Bitkisel Kapsül

ekim sonrası kullanılan bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
Vitamin
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içeriğinde yoğun miktarda Biotin bulunan Solgar'ın bitkisel kapsülüyle devam ediyoruz. Saçlarınızın ihtiyaç duyduğu besini karşılayarak yeni köklerin daha iyi tutunmasına yardımcı olan bitkisel kapsül, ilk kullanımdan itibaren saçınızın korunmasına destek oluyor. Düzenli kullanımlarda besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan kırılmaları ve dökülmeleri durduran ürün aynı zamanda saçınızdaki hasar gömüş bölgelerin onarımını sağlıyor.

4. Bepanthol Cilt Bakım Seti

ekim sonrası kullanılan bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Bepanthol
Cilt Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç ekiminden sonra kullanabileceğiniz bakım ürünleri listemize Bepanthol markasının cilt bakım setiyle devam ediyoruz. Saç ekme işleminden sonra saç derimiz oldukça hassas olur. Bazen bu hassaslık deride tahrişe kadar ilerleyebilir. Bepanthol'un bakım merhemi sayesinde bu tahrişten kurtulmanız mümkün. İçeriğindeki Provitamin B5 sayesinde derinizin ihtiyaç duyduğu nemi karşılayarak güçlenmesini sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren sıcak, soğuk ve rüzgar gibi dış etkenlere karşı sizi korur. Ek olarak bu ürünün hafif yapısı sayesinde ciltte yağlı bir his bırakmadığını ve canlı bir görünümü desteklediğini belirtelim.

5. Syoss Keratin Şampuan

ekim sonrası kullanılan bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Syoss
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Syoss markasının şampuanıyla bitiriyoruz. Saç ekiminden sonra saçlarımız güzel bir beslenmeye ve bakıma ihtiyaç duyar. Bu şampuan içeriğinde bulunan yoğun miktardaki keratin proteini sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besini karşılayarak saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Saçı ve derisini rahatlatarak tahrişe karşı koruyan ürün aynı zamanda yeni saç köklerinin daha hızlı uzamasını destekliyor. Ayrıca bu ürünün saçı ve derisini dış etkenlere karşı korurken kepek gibi oluşumları da engellediğini söyleyelim.

Ekimden sonra hangi ürünü kullanmalıyım?

Saç ekimi süreci oldukça zor olmakla beraber sonrasında da ciddi bir bakım gerektiriyor. Öyle ki bir süre boyunca saçlarınıza eski rutin bakımını yapmamanız büyük önem taşıyor. Bakım yapmaya başladığınız dönemde ise yepyeni ürünler kullanmanız gerekebilir. Saç ekiminden sonra kullanabileceğiniz en iyi bakım ürünleri arasında DIAMOND HAIR Plus, Ducray Anaphase, Solgar Biotin Bitkisel Kapsül, Bepanthol Cilt Bakım Seti ve Syoss Keratin Şampuan yer alıyor. Bu ürünleri kullanarak iyileşme sürecinizi daha iyi geçirebilirsiniz.

İyileşme süreci ne kadar sürer?

Saç ekiminden 3 gün sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Başta oluşan yaralar ve buna bağlı olarak gelişen kabuk, bir süre sonra ortadan kalkacaktır.

Saç ekiminden 5 gün sonra uzmanların verdiği ilaçların bitmiş olması gerekir.

Saç ekiminden 10 gün sonra ekim bölgesi iyileşmeye başlar.

Saç ekiminden 15 gün sonra dikişlerin de alınması ile birlikte saç ekilen bölgede tamamen iyileşme görülür.

Saç ekiminden 3 hafta sonra bir bölümün dökülmesi normal olarak görülmektedir.

Saç ekiminden 12 hafta sonra dökülen saçlar yeniden çıkmaya başlar.

Saç ekiminden 6 ay sonra saçlar artık tamamen normal haline dönmeye başlar.

Saç ekiminden sonra spor yapılabilir mi?

Saç ekimi, kolay bir işlem olmasına rağmen sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar göz önünde bulundurulmadığında saçların dökülmesi durumu söz konusu olabilir. Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken en önemli husus ilk 3 günlük süreç içinde spor aktivitelerinden uzak durmaktır. Hatta uzmanlara göre saç derisinde oluşan yaraların iyice kapanmasını beklemek ve kabukların tamamen sökülmesini bekledikten sonra spor yapmak daha uygundur. Bu konuda uzmanların önermedikleri veya yasakladıkları durumlardan kaçınmak gerekir.

Saç ekimi sonrası dikişler ne zaman alınır?

Cerrahi bir operasyon gerektiren saç ekiminden sonra saç ekilen bölgeye dikiş atılır. Bu dikişler ekimden 2 hafta sonra alınmaktadır.

Saç ekimi sonrası bakım nasıl yapılır?

Saç ekimi sonrasında saçlarınızı 3 gün boyunca yıkamayın, 3 gün sonunda düzenli olarak günde 2 kez yıkayın. Saç ekimi yapılmış bölgeye dokunmayın, doktorunuzun önerdiği ürünleri tercih edin, saçlarınıza baskı uygulamadan yıkayın.

Ekim yapılan saçlara ne iyi gelir?

Ekim sonrası saçlara iyi gelen vitamin ve mineralleri tercih edebilirsiniz. Çinko, demir, A ve C vitamini içeren gıdalar tüketmek saçların daha sağlıklı çıkmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca saç köklerini güçlendirecektir.

Ekilen saçların yüzde kaçı çıkar?

Saç ekiminden sonra saçların %99'undan fazlası dökülür. Hızlı bir şekilde uzamaya başlar. Bu süreç kadınlarda daha kısa erkeklerde daha uzundur.

Saç ekimi sonrası saçlar ne zaman tutar?

Saç kökleri ekildikten ortalama 10 gün sonra sağlam bir şekilde oturmaya başlar. İlk 2 hafta bakım kurallarına uymak zorunludur. Saç köklerinin sağlamlaşması için olabildiğince dokunmamanız gerekmektedir.

Saç ekimi 4 ayda ne kadar çıkar?

Ekilen saçlar ilk üç ayda şok nedeniyle dökülür. Bu süreç bittikten sonra saçlar yavaş yavaş uzar, 5 ayda 2 cm gibi bir uzunluğa ulaşması mümkündür. Ekildiği süreçten 1 yıl sonra saçlar tamamen adapte olur ve normal sağlıklı saçlara sahip bir bireyin saçları gibi uzar.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum