Tam Vücut Nakli İçin Düğmeye Basıldı

Duyanlar şaşkın... Bir insanın kafası başka bir insanın bedeniyle monte edilecek.
Tam Vücut Nakli İçin Düğmeye Basıldı

Bugüne kadar organ nakli, yüz nakli gibi ciddi nakil ameliyatları yapıldığını görmüştük. Bu nakillerin ne kadar zor olduğu, ölüm tehlikesinin hala yüksek olduğu sürekli yazılıp çizildi. Ancak buna rağmen tıp tarihinde tam vücut nakli ile bir ilki gerçekleştirmek için hazırlıklar başladı. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde de tam sonucun alınamamasına rağmen bu ameliyatın yapılma kararı kesinleşti.

operasyon.jpg

Tam vücut nakli, kişinin kafasını, tamamen başka bir  bedene monte etme operasyonudur. Masadan kalkma ihtimali neredeyse hiç olmayan bu nakili, bilgisayar üzerindeki önemli çalışmalarıyla tanınan Rus bilgisayar mühendisi Valery Spiridonov üzerinde yapılacak. Vücudundaki kasların yüzde 90’nı tutmayan Spiridonov, çalışmalarına rahatlıkla devam edebilmek için bu tam vücut naklinin gerçekleştirmesini istiyor.

vucut-nakli.jpg

Rus mühendisin çok istediği bu nakil ameliyatını ilk olarak dünyaca ünlü cerrahlardan Sergio Canavero üstlendi. Canavero ameliyat için bir kişinin daha gerekli olduğunu söyledikten Çin’in dünyaca ünlü cerrahlarından Ren Xiaoping ile bu ameliyat için anlaşma sağlandı. 2017'de yapılması kararlaştırılan bu ameliyat için hazırlıklara başladığını belirten Ren, uzun zamandır bu alanla ilgili hayvanlar üzerinde çalışmalar yaptığını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.