Düşünce Gücüyle Kontrol Edilebilen Protez Ayak

Sağlık teknolojisi uzmanları düşünce gücüyle kontrol edilebilen protez ayak üretildiğini duyurdu.
Düşünce Gücüyle Kontrol Edilebilen Protez Ayak

Teknolojinin ilerlemesi insan hayatını her konuda kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunlardan en sonuncusu da düşünce gücüyle kontrol edilebilen protez ayağın üretilmesi oldu.

İşlevsellik bakımından pek de kullanışlı olmayan protez ayaklara karşı araştırma ve geliştirme yapan Össur firması düşünce gücüyle kontrol edilebilen biyonik ayak geliştirdi. Firma böylece uzvunu kaybeden insanların hayatlarını daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

proprio foot

Bir yıldan fazla süredir üzerinde çalışılan protez ayağa “Proprio Foot” adı verildi. Ağırlığı 1.4 kilogram olan protezi kullanmak içinse küçük bir ameliyata girilmesi gerekiyor. Bu ameliyat esnasında protezin düşünce gücünüzle çalışması için beyne sensörler yerleştiriyor.

15 dakika süren ameliyattan sonra kişi hiçbir gereksinim duymadan düşünerek protezi hareket ettirebiliyor. Dünyanın ilk düşünce gücüyle hareket eden protezi olarak tarihe geçen Proprio Foot’un ne zaman yaygınlaşacağı ise merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.