SGK'nın Karşıladığı Estetik Ameliyatlar

Sosyal Güvenlik Kurumu, insanların kaza veya hastalık sonucu kaybettiği organının yerine geçen tıbbi cihaz ve malzeme ücretlerini geri ödeme kapsamında karşılıyor. İşte SGK'nın karşılama kapsamına giren o ameliyatları...
SGK'nın Karşıladığı Estetik Ameliyatlar

Kulak Kepçesi Protezi
Trafik kazası gibi olumsuz sebeplerden dolayı kulak kepçesi olmayan ve kaybetmiş olan hastaların beden sağlığının bozulmaması için SGK kulak kepçesi protezinin ücretini karşılıyor. Ancak SGK bunun için bir şart öne sürüyor. Kulak kepçesi protezi için  Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastaneleri  ya da sağlık kuruluşlarının raporuna istinaden  kulak, burun, boğaz ve ya plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi hekimlerince uygulanmış ise protezin ücretini karşılıyor. Eğer protezin yenilenecek ise yine aynı yol izlenmeli

 

Yapışıklık Önleyiciler
Herhangi bir sebepten ötürü birden fazla karın ameliyatı geçirmiş hastaların veya ileus hastalığı teşhisi konulmuş hastaların en az bir genel cerrahi uzmanının yer aldığı sağlık raporuna istinaden yapışık önleyicileri SGK karşılıyor.

Total Yüz Maskesi
Totol yüz maskesini noninvaziv mekanik ventilasyon ihtiyacı olan yüz deformiteli, yüz travmalı veya yüz yanığı olan ya da oronazal maskeye uyum sağlayamayan hastalarda kullanılması halinde SGK ücretleri üstleniyor. 

total-yuz-maskesi.jpg

 

Burun Protezi
SGK, estetik alanındaki en çok merak edilen burun konusunada el attı. Ancak burunun protez şeklinde hastalara uygulanması halinde bu ameliyatın ücretini de SGK karşılıyor. Herhangi bir sebepten dolayı yenilenmesi gerektiğinde hastalar Eğitim ve Araştırma Hastaneleri veya Üniversite hastanelerinden sağlık kurulu raporu alması gerekiyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum