Başarılı Hikayelerle Dolu En İyi 13 Spor Animesi | 2024

Sevmeye çalıştığınız spor dallarıyla ilgili en iyi animeleri derledik. Listemizdeki animeleri izlerken farklı spor dallarındaki başarıları göreceksiniz.
Başarılı Hikayelerle Dolu En İyi 13 Spor Animesi | 2024

Mevsim ne olursa olsun açık havada ya da kapalı havada spor yapma imkanı herkeste bulunabilmektedir. Kendinizin hangi spor dalını sevdiğinizi bilmiyorsanız ise bunun için size özel bir içerik hazırladık. Listemizde en iyi spor animeleri bulunmaktadır. Bunlardan birisini izlerken kendinize uygun spor dalını bulmanız mümkün olacaktır. 

İşte En İyi 13 Spor Animesi...

1. Haikyuu!!

Spor Animeleri
Ortaokul öğrencisi Hinata, televizyonda bir ulusal şampiyonluk maçını izlemesi ile beraber voleybol sevgisi kazanmıştır. Bu nedenle okulun voleybol takımına katılır lakin kulüpte hiçbir üye bulunmaz ve antrenman yapmaya uygun bir yer de bulmak mümkün değildir. Bu durumdan da caymayan Hinata yanına da beş kişi bularak diğer okulların takımları ile mücadele etmeye başlarlar. Spor animesi denildiği anda akla ilk gelen Haikyuu efsanevi animeler listesine girerek sizlerle buluşuyor. 

TürSporKomediDram
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenHaruichi
Frudate
OyuncularAyumu
Murase
Kaito
Ishikawa
Yu
Hayashi

2. Prince of Tennis

Spor Animeleri
American Junior Tennis turnuvalarında dört şampiyonluk kazanmış olan 12 yaşındaki Ryoma’nın hayatına hoş geldiniz. O dahi ve harika bir tenis oyuncusudur. Amerika’dan Japonya’ya taşındığı anda Seishun Academy Ortaokuluna gitmeye başlar. Ryoma’nın maçlara nasıl hazırlandığı ve karşına çıkan zorlukları tüm detayları ile görmeye hazır olun.

TürAksiyonSporKomedi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2001
OyuncularJun'ichi
Suwabe
Erik
Davies
Yuri
Lowenthal

3. Yuri!!! on Ice

Spor Animeleri
Japon artistik patinajcı Yuri, Grand Prix finallerinde ezici bir yenilgiyle karşı karşıya kalmıştı. Paten kariyerine devam edip etmeyi istemediği ise muammadır. Yuri’nin Rus artistik patinajcı Victor’un rutinini taklit ettiği bir video viral olduğunda ise işler değişir. Victor; koçunu, hayranlarını ve Rus patenci arkadaşı Yuri’yi dehşete düşürüp koç olma kararı verir.

TürSporKomediDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2016
OyuncularToshiyuki
Toyonaga
Josh
Grelle
Jun'ichi
Suwabe

4. Eyeshield 21

Spor Animeleri
Kobayakawa, okuldaki zorbalar tarafından her zaman alay edilmekte olan küçük bir çocuktur. İlkokuldan itibaren, hareketleri hızlıdır. Tesadüfen Hiruma ve Kurita ile Amerikan Futbol takımları için harekete geçerler ve ek olarak da Kobayakawa’yı takıma sokmak isterler. Yeni yıldız oyuncu diğer liselilerden da hızlı parlarken, gizli bir ad takmak zorunda kalır. Futbol animeleri arıyorsanız Eyeshield 21 tam size göre. 

TürKomediDramSpor
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2005
OyuncularRoger
Craig Smith
Liam
O'Brien
Sam
Riegel

5. The Knight in the Area

Spor Animeleri
Kakeru, Japonya’nın 15 yaş altı milli takımına ait bir futbol dehası olan Suguru’nin küçük kardeşidir. Kakeru’nun travmatik deneyim ile sol bacağını kaybedecek olan forvet pozisyonundan ayrılışı ve yönetici pozisyonuna geçişi anlatılmaktadır. Ardından ise ikisine de bir kamyon çarptıktan sonra Suguru ölür ve kalbi Kakeru’ya nakledilir. Kakeru’da erkek kardeşinin anısını yaşatabilmek için Dünya Kupası’nı kazanma hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçer.

TürKomediDramSpor
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularShizuka
Itô
Yûko
Sanpei
Minoru
Shiraishi

6. Captain Tsubasa

Spor Animeleri
Tsubasa futbola aşık olan bir gençtir. İlkokulunda bulunan futbol takımına da katılarak FIFA Dünya Kupası’nı kazanmak uğruna çabalamaya başlar. En iyi futbol animesini arıyorsanız Tsubasa geçmişten geleceğe herkesin sevebileceği bir animedir. 

TürKomediDramSpor
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
1983
OyuncularAkari
Hibino
Kazuhiko
Inoue
Kappei Yamaguchi

7. Kuroko's Basketball

Spor Animeleri
Teikou Orta Okulu’nun efsanevi basketbol takımı; bütün takımları yenmesi ve kupaları almasıyla mucizeler takımı olarak adlandırılmıştır. Ortaokulun bitmesi ve lisenin başlaması ile takım dağılmış ve işler yolunda gitmemeye başlamıştır. Takımın eski üyesi olan Tetsuya lisenin basketbol takımına girer. Mucizeler takımının bir üyesi olmasına rağmen yeteneksiz olması ile herkesi şaşırtmaktadır. Lakin onun gizli yeteneği işleri tamamen değiştirmektedir.

TürKomediSpor
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularKenshô
Ono
Yoshimasa
Hosoya
Yuki
Ono

8. Ace of Diamond

Spor Animeleri
Kendisinde olağanüstü atıcılık yeteneğinin var olduğunu fark eden genç Eijun’un hikayesine hoş geldiniz. Eijun’un amacı Seidou Lisesi’nin ası olmak ve kendisini söylenilen imkansızlıkları birer birer başarmaktır.

TürSpor
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2013
OyuncularNobunaga
Shimazaki
Natsuki
Hanae
Takahiro
Sakurai

9. Baby Steps

Spor Animeleri
Birinci sınıfın onur öğrencisi olan Maruo, bir gün işlerin gidişatından memnun olmadığını fark ederek egzersizlere yeniden başlar. Tenis Kulübü için bir broşür bulur ve kontrol etmeye karar verir. Anında kulübün büyüsüne kapılan Maruo deneyimi olmayan ve zayıf fiziksek kondisyonu olan Ei-Chan ile çalışmaya başlar.

TürKomediRomantikSpor
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2014
OyuncularMinako
Kotobuki
Asami
Seto
Tetsuya
Kakihara

10. Chihayafuru

Spor Animeleri
Chihaya, hayatının çoğunu modellik kariyerindeki kız kardeşine destek olarak geçirmiş bir kızdır. Yetenekli karuta oyuncusu Arata ile tanıştığında ise hayatı tamamen değişmeye başlar. Chihaya, Japonya’nın en iyi karuta oyuncusu olma hayalini kurarken, işler tamamen değişmeye başlar.

TürKomediDramSpor
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2011
OyuncularAsami
Seto
Mamoru
Miyano
Tôru
Nara

11. Big Windup!

Spor Animeleri
Daha önce büyükbabasının menajeri olarak ortaokulun beyzbol takımın en iyi atıcısı olarak başarılar elde etmiş Ren’in hikayesine hoş geldiniz. Büyükbabasının beyzbol takımını yönetmediği liseden mezun olduktan sonra arkadaşlarının da yardımıyla özgüven ve beceri kazanır. Bununla birlikte en iyi beyzbol oyuncusu olmak üzere harekete geçer.

TürKomediDramSpor
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2007
OyuncularCherami
Leigh
Todd
Haberkorn
Aaron
Dismuke

12. One Outs

Spor Animeleri
Lycoanus’un yıldız vurucusu Hiromichi, antrenman yapmak ve takım için yeni bir atıcı bulmak için Güney Japonya’daki Okinawa adasına gider. Orada kumar türünün kralı olan Toa ile tanışır. Hiromichi ısrarı üzerine Toa ile alışılmadık sözleşmeler yapar. Atmış olduğu her atış için tonlarca para alırken vazgeçmiş olduğu her atışta da tonlarca para kaybetmeye başlar.

TürDramSpor
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2008
OyuncularMasato
Hagiwara
Tsutomu
Isobe
Kappei
Yamaguchi

13. Giant Killing

Spor Animeleri
Japon profesyonel futbol liginde yıllarca süren kötü performansın ardından Doğu Tokya United, eski ihtişamını yeniden kazanabilmek üzere harekete kalkar. Küçük Tokyo kulübü eski ihtişamlı günlerine geri dönebilmek için teknik direktör Takeshi’den yardım almaya başlar.

TürDramSpor
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2010
OyuncularTomokazu
Seki
Ryôtarô
Okiayu
Takahiro
Mizushima

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.