İç Anadolu'nun Gözdesi Sivas'ta Gezilecek 20 Yer

İç Anadolu'nun doğusunda yer alan, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile dikkat çeken Sivas'ta gezmeniz gereken yerleri listeledik...
İç Anadolu'nun Gözdesi Sivas'ta Gezilecek 20 Yer

Selçuklu döneminin göz bebeği ve Anadolu'nun en önemli şehri olan Sivas, İpek Yolu üzerinde yer aldığından dolayı asırlar boyunca her zaman canlı kalmayı başarmış. Birçok tarihi mekana sahip olan Sivas, Kangal köpeği, doktor balıkları ve Divriği Ulu Cami'siyle Dünya'da adını duyurmayı başarmış olan bir şehir. Bu sebeple birçok turisti kendisine çeken Sivas yöresel lezzetleriyle ilgi görüyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, Sivas'a gitmek isteyenler için rehber niteliği taşıyor. Sivas'ın hem tarihi hem de doğal güzelliklerini barındıran listemiz, şehrin görülmesi gereken turistik mekanlarından oluşuyor.

Sivas'ta Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Divriği Ulu CamiDivriğiTarihi/Mimari
2Gökpınar GölüGürünDoğası
3Çifte Minareli MedreseEski Kale Mh.Tarihi/Mimari
4Sızır ŞelalesiGemerekDoğası
5Gök MedreseGökmedrese Cad.Mimari/Tarihi
6Buriciye MedresesiEskikaleTarihi/Mimari
7Aşık Veysel MüzesiŞarkışlaKoleksiyonları
8Eğri KöprüKardeşlerTarihi/Mimari
9Şifaiye MedresesiEskikaleMimari
10Şuğul VadisiGürünDoğası
11Atatürk Kongre ve Etnografya MüzesiMehmetpaşaTarihi/Eserleri
12Kale CamiEskikaleMimari
13Sivas Arkeoloji MüzesiYüceyurtEserleri
14Divriği KalesiDivriğiMimari
15Eğri Çimen YaylasıKoyulhisarDoğası
16TaşhanEskikaleMimari
17Kangal Balıklı KaplıcaKangalŞifalı Balıkları
18Tödürge GölüZaraBüyüklüğü
19Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm MerkeziYakupoğlanSpor Merkezleri
20Sivas Ulu CamiUluanak Mh.Mimari

Sivas'ta Gezilmesi Gereken 20 Yer

İşte Sivas'a gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler...

1. Divriği Ulu Cami

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren ilk yapı olma özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Divriği Ulu Cami, 1228-1229 yıllarında Süleyman Şah'ın oğlu Ahmet Şah tarafından yaptırılmış. Darüşşifa ve türbeden oluşan bu eşi benzeri olmayan yapı, Anadolu'daki taş işçiliğinin en büyük örneğidir. İki katlı darüşşifası ile hastaların su sesiyle beraber iyileşmesini sağlayan bu yapı, Dünya'da örnek gösterilen eski hastaneler arasındadır.

Darüşşifa Taç Kapısı, Şah Mahfili Taç Kapısı, Cami Kuzey Taç Kapısı ve Cami Batı Taç Kapısı olmak üzere 4 farklı girişi olan bu caminin Cennet kapısında saat 07.00 gibi ortaya çıkan namaz kılan kadın silüeti ve Taç Kapısı'nda (Batı Kapısı) ikindi saatinde görebileceğiniz namaz kılan erkek silüeti hayranlık uyandırıyor.

AdresKemenkeş, Ulu Cami Cd., 58300 Divriği/Sivas

Google Yorumları

? Tarihini bilmeyen geleceğe yön veremez. Atatürk'ün çok güzel bir sözüdür. Burayı kesinlikle rehber eşliğinde gezmelisiniz orada görevli olan Mustafa bey var çok duygulu anlatıyor mutlaka dinleyin ondan.

? İnanılmaz muhteşem bir yapı. Böyle bir yapının varlığından haberim olmadığı için kendimden utandım kesinlikle daha fazla araştıracağım.

2. Gökpınar Gölü

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'ın doğal güzellikleri arasında yer alan ve kesinlikle görmeniz gereken Gökpınar Gölü, turkuaz rengiyle hayranlık uyandırıyor. 20 metre derinliği olmasına rağmen suyun berraklığından dolayı net bir şekilde dibi görülen bu gölde yüzmek ise yasak. Sadece uzman dalış hocaları eşliğinde dalış yapılmaya izin verilen bu göl, etrafında yer alan yürüyüş noktaları ve piknik alanlarıyla hem yerli hem de turistlerin severek gittiği bir nokta oluyor.

AdresYelken, 58800 Yelken/Gürün/Sivas

Google Yorumları

? Gözünüzün doğaya doyacağı bir yer. Buradan geçiyorsanız yada geliyorsanız görüp görebileceğiniz en güzel yerlerden biridir.

? Türkiye'nin henüz bozulmamış saklı güzelliklerinden birisi.

3. Çifte Minareli Medrese

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

1271 yılında İlhanlı veziri Sahip Şemseddin Mehmet Cüveyni tarafından yaptırılan Çifte Minareli Medrese, Sivas'ta görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor. Büyük çoğunluğunun yıkılarak günümüze ulaşmadığı bu medresenin en dikkat çekici noktaları ise çini ve tuğlanın beraber kullanıldığı minareleri oluyor. Anadolu'nun en yüksek taç kapısına sahip olan bu yapı, Sivas'ın simgeleri arasında bulunuyor.

AdresEski Kale Mh, Sivas TR, Çifteminare Sk. No:1, 58000

Google Yorumları

? Sivas şehir merkezinde yer alan ve Sivas'ta görülmesi gereken tarihi eserlerden biridir. Şifaiye medresesinin karşısında yer almaktadır.

? Sivas'a gidince mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi hemen karşısında Sivas Kongresinin yapıldığı Erkek Lisesi yakın ve uzak tarihimiz iç içe.

4. Sızır Şelalesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'ta gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan Sızır Şelalesi, Göksu çayı üzerinden yer alıyor. Yürüyüş alanlarıyla doğa severlerin dikkatini çeken bu şelale, koruma altına alınmış doğal bir güzellik. Kendinizi adeta cennette gibi hissetmenizi sağlayacak bu şelale, yemyeşil doğasıyla huzur veriyor.

AdresKöprübaşı mah. Obruk KM. Evl. NO:30/A, 58880 Gemerek/Sivas

Google Yorumları

? Yol üzerinde tabelasını görüp keşfettiğim bir şelale, girişte tesisler mevcut.

? Yolunuz bu taraflara düşerse kesin bir uğrayın. Sonbaharda, Yeniçubuk tarafından geliş yolu oldukça güzel.

5. Gök Medrese

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'ın simgelerinden biri olan Gök Medrese'nin dış cephesindeki 12 hayvan figürü Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan medeniyetin simgesini temsil ediyor. 1926 yılına kadar medrese olarak kullanılan bu yapı daha sonra müzeye dönüştürülmüş. Mavinin ve sarının birleşerek bir tablo gibi durduğu ve mimarisiyle hayran bırakan bu yapı, 1271 yılından beri hala sapa sağlam ayakta kalmayı başarmış.

Telefon(0346) 225 00 66
Saat10:00-17:00
AdresGökmedrese, Gökmedrese Cad., 58070 Merkez/Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Giriş ücretsiz. Gece ve gündüz ayrı ayrı güzel bir manzarası var. İçeri çok güzel dizayn edilmiş. Yaklaşık 800 yıl önceki Hukuk ve İdari bilimlerde alim yetiştiren bir üniversite statüsünde. Selçuklular tarafından yapılmıştır.

? Karşısına geçip göğe uzanmış mavi çinili minareleri görünce dedim işte Sivas. O ne güzel bir sanat ne güzel bir tarih.

6. Buriciye Medresesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Hacı Mesud medresesi olarak da anılan Buriciye Medresesi, 1271 yılında III. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında yaptırılmıştır. O dönemlerde pozitif bilimlerin okutulduğu bu medrese uzun yıllar eğitim için kullanılmış. Selçuklu döneminin taş oyma sanatına örnek olarak gösterilen bu yapı, kareye yakın bir dikdörtgen plana sahiptir. Girişin sol tarafında bulunan mavi ve siyah çinilerle süslü türbede binayı yaptıran Burucerdioğlu Muzaffer Beyin (Hacı Mes'ud) ve ailesinin kabirleri yer alır.

AdresEskikale, Buruciye Medresesi, 58070 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Sivas'ta kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

? Selçuklu mimarisiyle döşeli olan Sivas'ın bir başka harika yapısı.

7. Aşık Veysel Müzesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'ın ünlü ozanı Aşık Veysel'in kullandığı bütün eşyaların sergilendiği bu müze, Sivrialan köyünde yer alıyor. Aşı Veysel'in doğup büyüdüğü yer olan bu köy, ünlü aşığı sevenlerin Sivas'a geldiğinde ilk gezdikleri yer oluyor. her yıl 9-11 Temmuz arasında Aşık Veysel için anma törenlerinin yapıldığı bu müze, dolup taşıyor.

AdresSivrialan Köyü Yolu, 58402 Sivrialan/Şarkışla/Sivas

Google Yorumları

? Çok güzel yapılmış bir yer ve mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

? Köyünde 'Veysel Baba' olarak anılan ünlü Türk Halk Ozanı Aşık Veysel'in hayatını geçirdiği, yaşadığı evi.

8. Eğri Köprü

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'ın güneyinde yer alan Eğri Köprü, Selçuklar tarafından 12. yüzyılda Kızılırmak üzerine yaptırılmış. 180 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde olan bu köprü, gittikçe yükselip gittikçe en yüksek noktasından 130 derece ile sola dönüyor. 800 yıldan fazladır hiçbir restorasyon görmeden hala ayakta duran bu köprü, Sivas'ta görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresKardeşler, Eğri Köprüsü, 58000 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Kızılırmak üzerinde tarihi bir köprü. İlginç mimarisi ile dikkat çekiyor.

? Köprü çok güzel bir durumda ancak bu seneki kurak nedeniyle Köprü ayakları ot dolmuş.

9. Şifaiye Medresesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Selçuklu sultanı I. İzzettin Keykavus tarafından yaptırılan ve şifahane olarak kullanılan Şifaiye Medresesi, Osmanlı zamanında ise medrese olarak hizmet vermiş. Dünya üzerinde korunmuş olan en eski hastane olmasıyla oldukça önemli bir değere sahip olan Şifaiye Medresesi içinde İzzettin Keykavus Türbesi de yer alıyor. Günümüzde içinde birçok hediyelik eşya dükkanlarının yer aldığı bu medrese, Sivas'a gelenlerin ilk uğradığı yerler arasında bulunuyor.

AdresEskikale, Merkez, 58070 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Medresenin taç kapısı çok güzel, taşı resmen dantel gibi işlemişler.

? Harika bir mekan hem tarihi havası ile hem hediyelik ürünler açısından görülmesi gereken bir mekan sonrasında güzel bir çay içmezseniz olmaz...

10. Şuğul Vadisi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Güründe yer alan Şuğul Vadisi, Sivas'ta görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer alıyor. Kanyonun içine doğru uzanan yürüyüş parkurlarıyla giden herkesin beğenisini kazanan bu vadi, coşkun akan suyu ve sarı kayalıklarıyla hayranlık uyandırıyor.

AdresŞuğul, Eşref Bitlis Cd. No:267, 58800 Gürün/Sivas

Google Yorumları

? Yol kenarında gayet güzel bir yer. Eğer Gürün'den geçeceksiniz bir uğrayın derim. Ateş yakmak yasak ama kamelyalarda piknik yapabilir, dinlenip çay içebilirsiniz.

? Şuğul Vadisi Gürün'de görülmeye değer önemli doğal güzelliklerden birisidir bence. Ben gittiğimde kanyon girişinde bulunan yürüyüş yolunun kanyonun içine doğru uzaması çok güzeldi

11. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı yer olarak bilinen Sivas Kongre binası, Cumhuriyet meydanında yer alıyor. Sivas'a gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, kongrenin yapıldığı oda ve eşyaların aynı şekilde kalmasıyla dikkat çekiyor. Balmumu heykellerle de canlandırma yapan bu müze, içerisinde sikke, hat ve resim gibi etnografik eserler barındırıyor.

Saat08:00-17:00
AdresMehmetpaşa, Müze Müdürlüğü, Taşlı Sk., 58040 Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Sivas kongresinin yapıldığı günümüzde müze olarak kullanılan bina Sivas gezisi yapacak olanlar için görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

? Tek kelimeyle muhteşem bir yer. O anları yaşıyorsunuz. Duygulanmamak elde değil. İki katlı, her katında, her odasında farklı şeyler anlatılmakta.

12. Kale Cami

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Tamamen kesme taştan III. Murat zamanında Sivas veziri Murat Paşa tarafından yaptırılan Kale Cami, kareye yakın dikdörtgen bir yapıya sahip. Sivas meydanda yer alan ve turistlerin en çok ziyaret ettiği camiler arasında bulunan Kale Cami, sadaka taşı ve yitik taşıyla dikkat çekiyor. Yitik taşı, eşyasını kaybedenlerin kolayca bulabilmesi için yapılmış bir alanken; sadaka taşı ise ihtiyaç sahiplerinin utanmaması için yapılmış bir hayır taşıdır.

Telefon0536 554 72 64
Saat09:00-20:00
AdresEskikale, 13-Çifte Minare Sk. No:1, 58070 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Sivas'a gelince merkezde bulunan Kale Cami, mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yer. Kendine has bir duygusu ve ruhu olan camiye girince hissediyorsunuz.

? Tarihi Kent meydanında yer alan kale camii tarihi mimarisi ile kent meydanını süsleyen eserlerden bir tanesidir. Etrafında kongre binası, çifte minare, şifaiye medresesi ve buru iye medresesi gibi tarihin köklü eserleri yer almaktadır.

13. Sivas Arkeoloji Müzesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

4 Eylül Milli Mücadele müzesi olarak da anılan Sivas Arkeoloji Müzesi, Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olarak ziyaretçilerini bekliyor. Kalkolitik Çağ, Tunç Çağı ve Hititlere ait kalıntıların sergilendiği bu müzede ayrıca 9 milyon yıl önce yaşayan memeli canlıların fosillerini de barındırıyor. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı zamanından kalan eserlere de ev sahipliği yapan bu müze, Sivas'a gittiğinizde gezmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0346) 221 04 46
Saat08:00-17:00
AdresYüceyurt, Rahmi Günay Cd., 58040 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Sivas ve çevresinin tarihini öğrenip, eski çağlardan günümüze ulaşmış antik eserleri görebileceğiniz güzel bir müze. Çok beğendim...

? Sivas ve çevresindeki eski yerleşimlere ait kazılarla çıkarılmış eserler yer alıyor.

14. Divriği Kalesi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Mengücekoğulları dönemine ait olan Divriği Kalesi, tamamen Türk yapımı bir kale olmasından dolayı dikkat çekiyor. Bütün bir bölümü günümüze kadar ulaşamamış olan bu kale, sunduğu manzarasıyla hayran bırakıyor. Divriği Ulu Cami'ye geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bu tarihi kale, Çaltı çayına bakıyor.

AdresDivriği Kalesi, Ulucamii, 58300 Divriği/Sivas

Google Yorumları

? Kale bakımsız ama Divriği manzarası harika tabi ki buraya sadece kale değil Ulucami ve diğer güzellikleri geleceğiniz için kale artı bonus olacaktır önerim tarihi dokuya merakınız var ise Divriği'yi mutlaka görün kesinlikle tavsiye ederim.

? Mengücekoğulları dönemine ait olan bu kale restorasyondan sonra iyi bir duruma gelmiş. Kaleye çıktığınızda Divriği Ulucamii’nin görüntüsü bir başka güzel. Özellikle zirveye çıktıktan sonra Çaltı çayına bakarak serin esen rüzgar eşliğinde yorgunluk atmak çok keyifli.

15. Eğri Çimen Yaylası

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bulunan Eğri Çimen Yaylası, yemyeşil alanlarıyla gidenlerin beğenisini kazanıyor. Sivas'ta böyle bir yer olduğuna inanamayacağınız bu yayla, çam ormanlarıyla bol oksijen sunuyor. Birçok farklı su göletleri ve akarsuların yer aldığı bu yayla doğa severlerin Sivas'ta ilk tercihi oluyor.

AdresSubaşı, 58660 Koyulhisar/Sivas

Google Yorumları

? Sivas - Ordu karayolunun 5 km kadar uzağında, yolu düzgün, oldukça doğal bir yer. Oteli ve lokantası var. Ayrıca yeterli malzemeniz varsa piknik yapacak alanları da var. Eğer bu yolu kullanıyorsanız mutlaka uğrayın. Pişman olmayacaksınız.

? Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bulunan çam ağaçları ile dolu her yerinde içilebilir kaynak suların bulunduğu muhteşem bir yayladır..

16. Taşhan

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

19. yüzyılın ikinci yarısında yapılan Taşhan, 3 farklı girişe sahip. Tamamen kesme taştan inşa edilmiş olan bu han, kırma çatılı ve kiremit kaplı kapıya sahiptir. Günümüzde dükkanların ve kafelerin yer aldığı bu han, Sivas'ta gezilecek yerler arasındadır.

Saat08:00-02:00
AdresEskikale, Fevzi Çakmak Cd. No:2, 58070 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Gayet güzel ve hoş, ben biraz fazla zaman geçirdim. İnsanların samimiyeti , kuşların sürekli gelip çeşmeden su içmesi keyif verici bir ortam.

? Sivas'ın tarih kokan binası, içi dışı apayrı güzel.

17. Kangal Balıklı Kaplıca

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Dünya'ca ünlü doktor balıkların bulunduğu Kangal Balıklı Kaplıca, özellikle Dünya'nın dört bir yanındaki sedef hastalarının geldiği bir yer. 36-37 derece suyun çinde yaşayan bu balıklar havuza girdiğiniz andan itibaren vücudun tedavi edilmesi gereken noktaları buluyor ve birçok cilt sorununa şifa oluyor. Dünya'da başka hiçbir yerde olmayan bu balıklar, Sivas'ın en çok turist çeken yeri oluyor.

Telefon(0346) 457 14 57
Saat24 Saat Açık
AdresKavak Köyü Mevki, 58350 Kangal/Sivas

Google Yorumları

? İşletme çok hoşuma gitti personelin güler yüzü daha da hoşuma gitti hiç kimsenin aklında soru işareti olmasın mutlaka gitmelisiniz hastalığımızdan da güzel sonuçlar aldık.

? Tüm cilt hastalıklarını şifalı balıkları ve suyuyla tedavi edebilen harika bir kaplıcadır.

18. Tödürge Gölü

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Zara ilçesinde yer alan ve doğayla iç içe olup huzur bulacağınız Tödürge Gölü, Sivas'ın en büyük gölü olarak dikkat çekiyor. Birçok farklı balık ve kuş türünü barındıran bu göl üzerinde kayıkla tur yapmak oldukça keyifli oluyor.

AdresTödürge Gölü, 58702 Zara/Sivas

Google Yorumları

? Mükemmel bir yer. Ruhunuzu dinlendirmek için doğru yerdesiniz.

? Karadeniz’i aratmayacak kadar dalgalı... ve rüzgârlı.... Bir çay molası vermeye ve kuş gözlem evinde resim çekmeye kesinlikle değer.

19. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Sivas'a kışın gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunan Yıldız Dağı, kayak merkeziyle keyif veriyor. Kış sporlarını rahatlıkla yapabileceğiniz bu alan, sakinliğiyle spor severlerin beğenisini kazanıyor. Ayrıca dağ bisikleti, trekking, at binme ve yamaç paraşütü gibi imkanlar sunan bu mekan, futboldan tenise farklı sporlar için alanları da bünyesinde barındırıyor.

Telefon0533 153 19 10
Saat09:00-17:00
Adres58500 Yakupoğlan/Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Ailecek çok güzel ve keyifli vakit geçirdik.

? En ekonomik koşullarda kayak yapabileceğiniz orta ve başlangıç düzeyindeki kayakçılar için uygun pistleri olan modern bir kayak merkezi.

20. Sivas Ulu Cami

Sivas'ta Gezilmesi Gereken Yerler

Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan Sivas Ulu Cami, 1196 yılında inşa edilmiş. Sivas merkezde gezilecek yerler arasında bulunan bu cami, Kutbeddin Melikşah zamanında Kızılarslan bin İbrahim tarafından yaptırılmış. Bahçesinde birçok türbe barındıran bu caminin minaresi yamuk olduğu için de dikkat çekiyor.

AdresUluanak Mh Merkez, Fevzi Çakmak Cd., 58070 Sivas Merkez/Sivas

Google Yorumları

? Muhteşem bir eser. İnsan içinde namaz kılarken ayrı bir feyiz alıyor. Minaresinin yamuk oluşu ayrı bir güzellik. Caminin bahçesindeki mübarekleri de ziyaret etmeden ayrılmayın sakın.

? Gerçekten muazzam bir yapıt. Minaresi yıllar önce eğik yapılmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sivas'ın Meşhur LezzetleriSivas'ın En İyi Otelleri
Sivas Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sivas'ta nereler gezilir?

Sivas'ta gezeceğiniz yerler arasında; Divriği Ulu Cami, Gökpınar Gölü, Çifte Minareli Medrese, Sızır Şelalesi, Gök Medrese, Sivas Ulu Cami, Buriciye Medresesi, Aşık Veysel Müzesi, Eğri Köprü, Şifaiye Medresesi, Şuğul Vadisi, Güdük Minare, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kale Cami, Sivas Arkeoloji Müzesi, Divriği Kalesi, Eğri Çimen Yaylası, Taşhan, Kangal Balıklı Kaplıca, Tödürge Gölü ve Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Sivas'ta görmeniz gereken yerlerdir.

Sivas merkezde ne var?

Sivas merkezde gezilecek yerler arasında; Çifte Minareli Medrese, Gök Medrese, Sivas Ulu Cami, Buriciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kale Cami, İzzettin Keykavus Türbesi ve Taşhan Sivas merkezde yer alan tarihi yerlerdir.

Sivas'ın nereleri meşhur?

Sivas'ın meşhur yerleri arasında; Çifte Minareli Medrese, Gök Medrese, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kangal Balıklı Göl, Divriği Ulu Cami, Gökpınar Gölü, Şuğul Vadisi ve Tödürge Gölü Sivas'ın gezilecek meşhur yerleridir.

Sivas'ta ne yenir?

Sivas'ta ne yenir diye merak ediyorsanız eğer; Peskutan Çorbası, Mercimek Badı, Sivas Köftesi, Divriği Pilavı, Madımak, Hingel, Düğürcük Çorbası, Patlıcan Pehli, Pezik Turşusu, Kesme Aşı, Kelle Tatlısı, Sivas Kebabı, Sivas Katmeri, Üzümlü Çorba, Hurma Tatlısı (Kalburabastı), Sirok, Salatalık Dolması, Mirik Köfte, Çılbır, Sivas Ketesi ve Baviko Sivs'ta tatmanız gereken yemeklerdir.

Sivas'ın en meşhur şeyi nedir?

Sivas denilince akla hemen kangal köpekleri gelmektedir. Dünya'da bilinen bu köpekler, çoban ve bekçi köpeği olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca Sivas'ın başka meşhur şeyi ise doktor balıklarıdır.

Sivas kaç günde gezilir?

Sivas oldukça büyük bir alana yayılmış olan bir şehir olduğundan gezmek için en az 2-3 gün ayırmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.