Şipşak Poğaça Tarifi

Özellikle çalışan kesimin ve öğrencilerin vazgeçilmez yiyeceği olan, bunu yanı sıra ev hanımlarının misafir geldiğine vazgeçemediği ikramları arasında yer alan şipşak poğaçayı, bu tarifimizde sizler için inceledik.
Şipşak Poğaça Tarifi

Pancar Mezesi Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 5 veya 6 adet pancar
  • İki su bardağı süzme yoğurt veya sulu olmayan normal yoğurt
  • 2 veya 3 diş sarımsak
  • Tuz ve bir tutam dereotu



Şipşak Poğaça Nasıl Yapılır?

İsminden de anlaşılacağı üzere çok kısa sürede ve zahmetsiz şekilde hazırlanan şipşak poğaça, yapımı en kolay hamur işi yemeklerden bir tanesidir. Siz de eğer bu lezzetli poğaçalardan ev halkına ya misafirlere tattırmak isterseniz, sizler için hazırladığımız şipşak poğaça tarifini okumanızı öneririz.

 

Şipşak Poğaça ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Şipşak poğaça yapımına başladığınızda ilk olarak derin bir kapta, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurt, tuzu, hamuru ve kabartma tozunu birbiriyle karıştırıp güzelce yoğurun.
  2. Yoğurma işlemini, azar azar unu ekleyerek ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene dek devam ettirin.
  3. Hazırladığınız hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak avuç içinizde güzelce yuvarlayıp açın ve iç malzemesinde ekleyin.
  4. Kenarlardan içe doğru kapatıp, tekrar yoğurup kapattığınız kısım alta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye belli aralıklar ile düzenli şekilde dizin.
  5. Üzeri için ise bir tabakta yumurta sarısıyla pekmezi güzelce karıştırın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine dikkatlice sürün.
  6. Son olarak elde edilen malzemenin üzerine mavi haşhaş da ekleyerek, ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
  7. Şipşak Poğaçanız kısa sürede hazır haldedir. Servis yapabilirisiniz.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.