Sıcak Sularında Şifa Bulabileceğiniz En İyi 15 Termal Kaplıca

Türkiye, doğusuyla- batısıyla, kuzeyiyle- güneyiyle bir termal su cennetidir. Sizlere gidebileceğiniz en iyi 15 termal kaplıcayı derledik. Hastalıklara şifa olan bu kaplıcalar oldukça ilgi görüyor.
Sıcak Sularında Şifa Bulabileceğiniz En İyi 15 Termal Kaplıca

Türkiye, termal suları açısında oldukça zengin bir ülkedir. Ülkemizin dört bir yanında bulunan en iyi termal kaplıcaları sizler için derledik. Öncelikle termal suyu hakkında bilgi vererek, faydalarını ve termal sularını nasıl kullanmanız gerektiği şeklinde bilgiler vererek; sonrasında yurdun dört bir bucağında gidebileceğiniz en iyi termal sularını sizlere sunuyoruz.

Termal Su Nedir?

İçinde mineral bulunan, doğal olarak yerin altından çıkan soğuk sular termal suyu olarak adlandırılıyor.

Termal Suyu Nasıl Kullanılmalı?

Termal suyuna girerken dikkat etmemiz gereken bu suyun aşırı sıcaklığıdır. Malum bünyemiz bu kadar sıcaklığa alışık olmadığı için yavaş yavaş suya kendimizi bırakmalıyız. Termal suyunu diğer sularla karıştırmamalıyız. Yaklaşık 10 dakika sıcak suda durduktan sonra çıkmalıyız. İkinci seansta da 15 dakika durmalıyız. Bir yıl boyunca sürekli kaplıcalara gelerek bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve bir çok rahatsızlığımıza şifa bulabiliriz.

Termal Suyunun Faydaları Nelerdir?

termal-suyu.jpg

İnsanlar birçok hastalığında kurtulmak için termal sularını tercih etmektedir. Termal suyunun tedavi ettiği hastalıklar: sedef, egzama, mantar. Öncelik bir hastaneye gidip tedavi olmak olmalıdır. Tedavi bittikten sonra termal sularına girmelidir. Cilt sorunlarınız varsa termal sularına girdiğiniz de hastalık vücudunuzun diğer kısımlarına da yayılabilir.

Romatizma hastalıkları tedavisinde oldukça iyidir. Bel, boyun fıtığı, kireçlenme gibi sorunlarınız varsa doktor tavsiyesini alarak termal sularına kendinizi bırakınız. Özellikle bel fıtığı tedavisinde oldukça etkili sonuçlar alınmıştır.

Kadın hastalıkları tedavisi içinde kullanılmaktadır. Birçok hastalığa şifa olan termal suları ülkemizin dört bir yanında mevcuttur. Ancak sizler için en iyi olan termal kaplıcaları derledik. İmkanlarınız doğrultusunda değerlendirerek bu kaplıcalardan gidebileceğinize karar veriniz. Şimdiden Allah şifa versin.

Gidebileceğiniz En İyi Termal Kaplıcalar

Önerilerimiz

Eliz Termal Hotel & Convention Center

Termal sular, ülkemizde bulunan sağlık bakanlığı onaylı bir tedavi yöntemidir. Ülkemizde birçok kişinin tercih ettiği termal suların en verimlileri Ankara'da bulunmaktadır.

eliz hotel

Ankara Kızılcahamam'da bulunan Eliz Termal Hotel & Convention Center kadın ve erkek olmak üzere kapalı-açık seçenekleriyle misafirlerine termal havuzunu sunmaktadır. Müşterileri için özel olarak eğitilen uzman kadrosu ile kaliteli bir hizmet veren Eliz Termal Hotel ziyaretçilerinden tam not alıyor. Otelin termal suyunun; yumuşak doku romatizmaları, boyun, sırt, bel ağrıları ve diğer eklem ağrıları, boyun ve bel fıtığı ağrıları, siyatalji, omurga kireçlenmeleri, spor yaralanmaları(2-3 hafta sonra), ortapedi ameliyatları(3-4 hafta sonra) gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Aynı zamanda sağlıklı zayıflama programlarında da termal sular çok sık olarak kullanılıyor.

Eliz Termal Hotel'de, termal tedavinin yanı sıra balneoterapi küvetleri, Türk hamamları, saunalar, özel aile termal havuzları, el ve ayak küvetleri, jakuzi havuzları, jet duşlar, aromaterapi ve buhar yatağı, terapi uygulamaları, solaryumlar, masaj uygulamaları, cilt, vücut bakımları gibi imkanlar da bulunuyor.


Pamukkale Travertenleri/ Denizli

pamukkale-kaplica.jpg

Denizli’ye 18 km uzaklıkta bulunan Pamukkale Travertenleri, bünyesindeki kireç çözeltisi sayesinde adeta bir pamuğu andıran bembeyaz görünüme sahiptir. Manzarasıyla insanı büyüleyen bu doğal güzellik, sıcak suyuyla da tedavi edici bir özelliğe sahiptir. Çok eski dönemlerde birçok kral ve devlet adamı tarafından ilgi görmüştür.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri’ne geldiğiniz zaman bu icara yakın olan Yeşildere Şelalesi’ni de ziyaret etmeden dönmeyiniz.


Ayaş Kaplıcaları / Ankara

ayas-kaplica.jpg

Türkiye’nin termal turizm açısında önemli olan Ayaş Kaplıcaları, romatizma, karaciğer, mide, bağırsak, safra kesesi, böbrek gibi hastalıklara şifa olarak bilinir. Ayaşlı Kaplıcaları, köklü bir tarihe sahiptir. Bu kaplıca Romalılar, Selçuklu ve Osmanlılar tarafından işletildiği bilinmektedir.


Diyadin Kaplıcaları / Ağrı

diyadin-kaplica.jpg

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan Diyadin Kaplıcaları, Romatizma, kemik hastalıkları, kireçlenme ve metabolizma gibi birçok hastalığa şifa olduğu biliniyor. Diyadin Kaplıcalarına geldiğiniz zaman, İshak Paşa Sarayı, Beyazıt Eski Camii ve Meya Mağaralarını da gezinize dahil etmeyi unutmayınız.

Ulaşım: Ağrı ve Erzurum Havaalanlarına gelerek kolaylıkla ulaşımı sağlayabilirsiniz. Diyadin Ağrı Merkeze 60 km, Erzurum’a ise 55 km uzaklıktadır.


Hamamboğazı  Kaplıcaları/ Uşak

hamambogazi.jpg

Doğayla iç içe , ormanla kaplı bir konumu olan Hamamboğazı kaplıcaları’nı gördüğünüz zaman hayran kalacaksınız. Uşak’ın Banaz ilçesinin 7 km kuzeydoğusunda bulunuyor. Bu kaplıcalar Gazoz, Sarı Kız ve Kara Kız adıyla da biliniyor. Kronik romatizma, mide, karaciğer gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca bu su birçok şifalı maden içeriyor.


Oylat Kaplıcaları / Bursa

oyat.jpg

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alıyor. İstanbul’a yakınlığıyla gözde olan Oylat Kaplıcaları’nın suyunun şifalı oluşu nedeniyle bir çok doktor tarafından öneriliyor.  Doğası ve şifasıyla sizleri kendine hayran bırakacak bu kaplıcaya bir geldiğiniz zaman artık hep gelmek isteyeceksiniz.


Bademli Ilıcası/ İzmir

bademli.jpg

Antik dönemlerde kalma olan bu ılıca halen şifa dağıtıyor. İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Bademli Köyü’nde bulunuyor. Deniz suyu 42 derece iken, bu suyun sıcaklığı 65 derece oluyor. Bademli ılıcası, romatizma, böbrek taşı ve cilt hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa iyi geliyor.


Hıdırlar Kaplıcası/ Çanakkale

hidirlar.jpg

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan Hıdırlar Köyü’nde yer alıyor. Yemyeşil bir alanda olan Hıdırlar Kaplıcası suları, birkaç yerden kaynıyor. Bu suyun sıcaklığı 73 derecedir. Suyun içinde kükürt bulunduğu için içmek içilmiyor ancak bir çok hastalık için şifa kaynağı.


Gülbahçe Ilıcası / İzmir

gulbahce-ilicasi.jpg

İzmir’de, Gülbahçe Köyü’nün güneyinde bulunuyor. Gülbahçe ılıcasının yanı başında antik bir hamam bulunuyor. Suyun sıcaklığı 17 derece olan ılıca, özellikle romatizma ve deri hastalığını tedavi ediyor.


Kurşunlu Kaplıcaları /Manisa

kursunlu-kaplicasi.jpg

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, harika bir vadi içerisinde yer alıyor. Doğasıyla ve şifasıyla insana muhteşem bir huzur veriyor. Muhteşem olan bu kaplıcanın suyunun sıcaklığı 52-96 derece arası değişiyor. Birçok hastalığı tedavi ediyor.


Otingo Kaplıcası/ Artvin

otingo

 Artvin’in Borça ilçesinde bulunan Otingo Kaplıcası, 300 yıllık bir şifa kaynağıdır. Yemyeşil doğasıyla nefeslerinizi kesecek olan bu güzellik romatizma ve halsizliğe çok iyi geliyor. Artvin’e geldiğiniz zaman bu muhteşem doğada yürüyüşler yapabilir ve şifa kaynağınız olan bu kaplıcalarda şifa bulabilirsiniz.


Hamamyağı Kaplıcası/ Samsun

hamamyagi.jpg

İçerdiği mineraller bakımında oldukça zengin olan Hamamyağı Kaplıcası, Samsun’un Ladik ilçesinde bulunuyor. İçerisinde pek çok piknik alanı bulunan bu kaplıca, özellikle romatizma ve sinir hastalıklarına çok iyi geliyor.


Ayazma Ilıcası/ Kocaeli

ayazma.jpg

Günümüzde tek sağlık yapısı olarak dikkatleri üzerine çeken Ayazma Ilıcası, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde sağlık merkezi olarak kullanılmıştır. Yapılan birçok araştırmalar sonucu da bu ılıcanın birçok hastalığı tedavi ettiğine ulaşılmıştır. İstanbul’a yakın olan bu ılıca hafta sonları uğrak yeriniz olabilir.


Karahayıt Kaplıcaları / Denizli

karahayit.jpg

 Pamukkale’de bulunan termal kaplıcasının bir uzantısı olan Karahayıt Kaplıcası, Denizli’nin Karahayıt kasabasında bulunuyor. Suyun sıcaklığı 420, 500 ve 560 derece arasında değişiyor. Bu kaplıcanın suyu içme suyu olarak kullanılıyor. Sindirim sistemi, mide karaciğer gibi birçok hastalığa şifa oluyor.


Gazlıgöl/ Afyon

gazligol.jpg

Dünya’nın en iyi termal sularından biri olan Gazlıgöl’ün suyu tam bir şifa kaynağıdır. Gazlıgöl suyunu önemli olmasını sağlayan şey; 4 şekilde kullanılabiliyor olmasıdır. Banyo buharı, çamur, maden suyu ve doğal haliyle kullanıyorsunuz. Birçok rahtsızlığa şifa olan bu su, romatizma, mide, bağırsak ve sindirim rahatsızlıklarına birebirdir. Tarihi bir yapısı olan bu ılıcanın çevresinde konaklama imkanları mevcuttur.

Ulaşım: Afyon’a 21 km uzaklığında, Afyon- Eskişehir demir yolu üzerindeki  Hamamköy’de bulunmaktadır.


İçmeler/ Bingöl

icmeler.jpg

Bingöl- Genç karayolu üzerinde yer alıyor. Kış mevsimi hariç yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmaktadır. Buraya geldiğiniz zaman birçok konaklama yeri mevcuttur. Bu su, kronik romatizma, kadın hastalıklarına ve böbrek taşlarını düşürmeye yaradığı tespit edilmiştir. Bingöl ılıcaları çevre illerinde de birçok turist topluyor.


Not: Burada yer alan  kaplıcalar oldukça ünlü, tarihi ve şifalıdır; bunun için oldukça ilgi görüyor. Haliyle bu ılıcaların çevresinde konaklama yerleri de mevcuttur. Sizler de yorumlara gittiğiniz ve memnun kaldığınız kaplıcaları ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum