Tırnaklarımız neden sağlıksız? Tırnak Tedavisi Nasıl Olur?

Can sıkıcı tırnak sorunlarını ortadan kaldıracak doğal ve yapay ürünleri sizler için listeledik.
Tırnaklarımız neden sağlıksız? Tırnak Tedavisi Nasıl Olur?

Tırnak sağlığı son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. Başta tırnak batması ve tırnak mantarı gibi rahatsızlıklar can sıkıcı olabiliyor. Bu sebeple tırnaklarımızın temizliğine ve bakımına özen göstermeliyiz. Bu içeriğimizde sağlıklı tırnaklara kavuşmak için tüketmemiz gereken besinleri ve tırnak sağlığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizlere sunacağız.

Tırnağa Faydalı Besinler Listesi

SıraBesinİçerikUygulanışı
1Deniz MahsülleriOmega 3, B12 VitaminiYemekle Birlikte
2SoğanFosfor, Kalsiyum, Potasyum, DemirYemekle Birlikte
3BiberFlorin, SilisyumYemekle Birlikte
4Sızma ZeytinyağıE VitaminiYemekle Birlikte
5SalatalıkSülfür, SilikaYemekle Birlikte
6MaydanozKalsiyum, Potasyum, MagnezyumYemekle Birlikte
7Kabuklu KuruyemişlerMagnezyum, Bakır, SilisyumYemekle Birlikte
8Hindistan Cevizi Yağı KürüMagnezyum, Potasyum, KalsiyumSürülerek
9Elma Sirkesi KürüB1, B2 ve B6 VitaminleriSürülerek
10Çay Ağacı Yağı KürüTerpinen‐4‐olSürülerek
11Limon Suyu KürüC VitaminiSürülerek

Tırnağa Faydalı 8 Besin Önerisi

İşte tırnak sağlığına faydalı besinler...

1. Deniz Mahsülleri

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Balığın birçok yararı olduğu gibi tırnaklar içinde oldukça yararlıdır. Balığın içerisindeki omega3 yağ asitlerinden yararlanabilmek için haftada bir çok kez tüketmenizi öneriyoruz. Ayrıca balığın B12 vitamininin tırnaklara çok iyi geldiğini söyleyebiliriz.

2. Soğan

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Soğan sebzesi her mutfakta olmazsa olmazlardandır. Bu yüzden yemeklerinizde veya direk yiyeceğiniz soğan tırnaklarınıza ilaç gibi gelecektir. İçerisinde fosfor, kalsiyum, potasyum ve demiri barındıran soğan her derde devadır.

3. Biber

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Yeşil, kırmızı veya sarı biber fark etmez. Biberin bütün çeşitleri florin ve silisyum içerdiğinden bu iki element tırnak sağlığına çok iyi gelecektir. Daha iyi bir sonuç almak için havuç suyu ekleyebilirsiniz.

4. Sızma Zeytinyağı

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Zeytinyağı, E vitamini açısından zengin olduğu için cildi nemlendirir ve tırnakların düzgün büyümesine yardımcı olur. Ek olarak zeytinyağının kaliteli olmasına özen gösterin.

5. Salatalık

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Salatalık, içerisinde barındırdığı sülfür ve silika elementleri sayesinde tırnaklarınıza çok iyi gelecektir. Daha iyi bir sonuç için salatalığı havuç suyu ile karıştırabilirsiniz.

6. Maydanoz

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Maydanoz bir çok tarife şıklık katmasıyla bilinmektedir. Maydanozun içerisinde kalsiyum, potasyum ve magnezyum yatmaktadır. Maydanoz cildinizi ve tırnaklarınızı kusursuz yapmanız için yeterli besin kaynağı olabilir.

7. Kabuklu Kuruyemişler

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Fındık, fıstık ve kabuklu her türlü kuruyemiş tırnaklarınızın düzgün uzamasında büyük rol oynayacaktır. Kabuklu kuruyemişler cilt kanserini de önlemekte olup saç derisini iyileştirmeye yarar.

8. Hindistan Cevizi Yağı Kürü

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Antioksidan etkisi gösteren hindistan cevizi yağı tırnaklardaki bozulmaların ve rahatsızlıkların önüne geçebilmektedir. Tırnak bakımı için oldukça önemli bir besin kaynağı olan hindistan cevizi yağını tırnak çevresine ve parmak uçlarınıza uygulayarak tırnak sorunlarından kurtulabilirsiniz.

9. Elma Sirkesi Kürü

Tırnak sağlığına faydalı besinler

Tırnak batması durumunda son derece önemli bir çözüm yöntemi olan elma sirkesi tırnak etlerinin yumuşamasını sağlayarak sorunları çözer. Ayrıca elma sirkesi sayesinde tırnakların daha hızlı uzaması da sağlanabiliyor.

10. Çay Ağacı Yağı Kürü

Tırnak sağlığına faydalı besinler

İnsan vücudu için oldukça faydalı bir bitkisel ürün olan çay ağacı yağı doğal bir antiseptikdir. Bu kürü hazırlamak için 2 damla çay ağacı yağına 1-2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırın ve tırnaklarınızın etrafına uygulayın.

11. Limon Suyu Kürü

Tırnak sağlığına faydalı besinler

C vitamini, tırnakların güçlenmesi ve sağlıklı uzaması için gerekli olan besin değerlerinden biridir. Limon suyu kürü sayesinde tırnaklarınız sağlığına kavuşacak. Tırnak batması ve tırnak mantarı gibi sorunlar limon suyu sayesinde ortadan kaldırılır.

Tırnağa İyi Gelen Ürünler

Bu kısımda tırnak sağlığınıza iyi gelecek ve tüm problemleri ortadan kaldıracak olan bakım ürünleri tek bir liste altında topladık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tırnak SararmasıTırnak Bakımı
Tırnak Soyulması

En İyi Tırnağa İyi Gelen Ürünler Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Mara Manikür Pedikür Peeling300 g10/9.9
2Mixup Sulphur Tırnak Yağı56 g10/9.7
3Kalyon Tırnak Sertleştirici ve Bakım Yağı11 ml10/9.8
4Mara Quick Manikür300 g10/9.9
5Arifoğlu Hint Yağı50 g10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tırnak
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Tırnak Sağlığına İyi Gelen Ürünler

Tırnağınıza iyi gelecek olan ürünleri içeriğimizin bu kısmında bir araya getirdik. İşte tırnak sağlığına iyi gelen en iyi ürünler.

1. Mara Manikür Pedikür Peeling

Manikür Pedikür Peeling

Özellikler
Hacim300 gr

Düzenli kullanımlarda tırnakları parlatan Mara, ilk kullanımdan hemen sonra, tırnak etlerini güçlendirir ve tırnakların parlamasını sağlıyor. 300 gr olarak satışa sunulan ürün, ojeden sararan tırnakları beyazlatıyor.

Amazon
Fiyatını Gör
Mara Pedikür
Peeling
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumu

? Ürünü ilk kullandığımda beklentilerimi karşıladı. G** O**

? Manikür pedikür için pratik bir ürün. Tavsiye edilir. M** Ü**

2. Mixup Sulphur Tırnak Yağı

Tırnak Yağı

Özellikler
Hacim56 gr

En çok satan tırnak bakım ürünlerinden olan Dax Mixup Sulphur, düzenli kullanımlarda tırnakların sağlıklı uzamasını sağlıyor. Mentol formüllü ürün, bu sayede istenmeyen kokuları ortadan kaldırır. 56 gr olarak satışa çıkan bakım ürünü, bizce en iyilerden bir tanesi.

Amazon
Fiyatını Gör
Mixup
Tırnak Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumu

? Tavsiye ederim çok güzel Bir ürün. Sigara kokusunu gideriyor. Tırnak sararmasını önlüyor. Düzenli kullanımda kırılmalar minumuma iniyor. Z** N**

? Muhteşem bir ürün. Hiç bir ayak bakım kremiyle toparlayamadığım topuklarım 1 seferde yumuşacık oldu. E** K**

3. Kalyon Tırnak Sertleştirici ve Bakım Yağı

Tırnak Sertleştirici ve Bakım Yağı

Özellikler
Hacim11 ml

En iyi tırnak bakım ürünlerinden olan Kalyon tırnak besleyici, 11 ml olarak satışa sunuluyor. Kullanıcılarından olumlu yorumlar alan ürün, kullanım sonrası tırnaktaki lekeleri alarak sağlıklı bir uzama imkanı veriyor.

Amazon
Fiyatını Gör
Kalyon
Tırnak Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumu

? Gerçekten mükemmel bir haftada hiç uzamayan tırnaklarım, uzadı. B** B**

? Tırnak güçlendirici özellikle favorim, temiz, manikürlü bir el bakımı için kullanıyorum. A** S**

4. Mara Quick Manikür

Manikür

Özellikler
Hacim300 gr

Kullanım sonrası tırnakları yumuşatan, Mara Quick manikür, 300 gr'lık yapısıyla satışa sunuluyor. Birçok kişi tarafından tavsiye edilen ürün, düzenli kullanımlarda tırnakları yumuşatarak güçlülük ve parlaklık kazandırıyor.

Amazon
Fiyatını Gör
Mara
Manikür
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumu

? Bu ürün gerçekten beklediğimden daha iyi çıktı. Ö** Y**

? Eşim için çok kullandı. Ayaklarını yumuşacık yaptığını söylüyor. K** D**

5. Arifoğlu Hint Yağı

Hint Yağı

Özellikler
Hacim50 gr

En çok satın alınan Arifoğlu ürünlerinden biri olan Hint yağı, kullanıldığı zaman, tırnakları yumuşatıyor. 50 gr olan ürün, düzenli kullanımlarda tırnak yapısını güçlendirerek, sağlıklı uzama sağlıyor.

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Hint Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumu

? Hint yağı en sevdiğim yağlardan biri Arifoğlu markasını tercih ediyorum kalitesi tartışılmaz. G** Ö**

? Arifoğlu'ndan memnunum, bildiğim bir marka. Yağ için bilinmeyen markaları tercih etmiyorum, güvenmiyorum siz de güvenmeyin. R** B**

Tırnak Sağlığı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Tırnaklarımız neden sağlıklı çıkmaz?

Uzmanlar, beslenmede yapılan hataların tırnaklarda gözle görülür sorunlar ortaya çıkardığını belirtiyor. Vücudun ihtiyacı olan protein, demir, B12 gibi vitamin ve minerallerin eksikliğinde tırnaklarda birtakım istenmeyen kırıklar, çatlaklar, biçimsizlikler oluşabiliyor. Beslenme hatasından kaynaklanan ve en sık görülen tırnak tipi çukur biçimindeki ‘kaşık tırnak’ sorunudur.

Tırnak sağlığı nasıl olur?

Sağlıklı tırnaklar pembemsi renklerde olup pürüzsüz ve çizgisiz olmalıdır. Tırnak sağlığı için içeriğimizde yer alan doğal besinlerin tüketilmesi son derece önemlidir. Ayrıca sürekli tırnak bakımı yapılmalıdır.

Tırnak bozukluğu hangi vitamin eksikliğinden olur?

Tırnak bozukluğu genellikle demir ve c vitamini eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Demir eksikliği sebebiyle tırnaklar yukarıya doğru eğik bir şekil alır. Bu şekle kaşık tırnak denmektedir.

Kaşık tırnak hangi hastalıklarda görülür?

Tırnakların yukarı doğru kıvrık olması ve yumuşak olması kaşık tırnak olarak adlandırılmaktadır. Bu rahatsızlığa sebep olan bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıkların başında anemi, karaciğer rahatsızlıkları, kalp rahatsızlıkları ve hiperdirotizm gelmektedir.

Tırnakları beyazlatmak için ne yapılmalıdır?

Limon suyu ve karbonat, elma sirkesi gibi doğal ürünler tırnak sağlığına iyi gelmektedir. Bu karışımları kullanarak tırnaklarınızı beyazlatabilmeniz mümkündür. Parmaklarınızı 10-20 dakika arası limon ve karbonat karışımı içerisinde tutarak tırnaklarınızı beyazlatabilirsiniz.

Evde tırnak güçlendirme nasıl yapılır?

Tırnakları güçlendirmek için birden fazla doğal yöntem vardır. Bu yöntemlerin başında deniz tuzu uygulaması, e vitamini terapisi, zeytinyağı elma sirkesi karışımı ve zeytinyağı limon karışımı gelmektedir. Bu karışımlardan oluşan kürlerin içerisinde parmaklarınızı 10-15 dakika bekleterek tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Önerilen İçerik: Tırnak Yeme Alışkanlığından Nasıl Kurtulunur?

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.