Tırnak Mantarı Nedir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Tırnak mantarı hoş görünmemesinin yanı sıra, sağlık açısından da büyük bir sorundur. Sizler için tırnak mantarına çözüm olacak doğal yöntemleri araştırdık.
Tırnak Mantarı Nedir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Genellikle ayak tırnaklarında ortaya çıkan ve rahatsız edici görüntüsüyle can sıkıcı olan tırnak mantarı hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Bu içeriğimizde tırnak mantarı oluşumunu, sebepleri, doğal tedavi yöntemi ve tırnak mantarına iyi gelen bitkisel ürünleri sizlere sunacağız. Doğal tedavi yöntemlerini düzgün bir şekilde uyguladığınız takdirde iyi geldiğini göreceksiniz.

İşte tırnak mantarı hakkında bilgiler ve tedavi yöntemleri...

Tırnak Mantarı Tedavi Listesi

SıraÜrünlerEtkisiYapılışı
1Çay Ağacı YağıMikropları ÖldürürMasaj
2Kekik YağıMantarı OnarırMasaj
3Limon SuyuTırnağı GüçlendirirMasaj
4Elma SirkesiÖlü Derileri İyileştirirSuda Bekletme
5KarbonatKir ve Mikrop Yok EderPamuk
6Lavanta YağıYara TedavisiPamuk
7Epson TuzuYaralar İyileşirMasaj
8SarımsakMantardan KurtarırBandaj
9Kabartma TozuTırnak SağlığıMasaj
10Beyaz SirkeMantardan KurtarırMasaj

1. Çay Ağacı Yağı

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Bir çay kaşığı zeytinyağını ve çay ağacı yağı ile karıştırıp, 20 gün boyunca ayak tırnağınıza sürünüz. Antioksidan etkisi sayesinde mikropları öldüren ve mikrop oluşumunu önleyen çay ağacı yağı her tırnaklarınızı güzelleştirecek hem de mantar sorunundan sizi kurtaracaktır.

2. Kekik Yağı

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Bir çay kaşığı zeytin yağını 3 damla kekik yağı ile karıştırın. 3 hafta boyunca düzenli olarak hasta tırnağınızın üzerine sürün. İyi geleceğini göreceksiniz.

3. Limon Suyu

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Tırnağınızı limon suyuna batırarak ya da limonu doğrudan tırnağınıza sürün. İçerdiği vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesini ve tırnağınızın güçlenmesini sağlayan limon suyu mantar mikroplarını da öldürecektir.

4. Elma Sirkesi

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Bir kap suya bir fincan elma sirkesi koyun. Ayağınızı 20 dakika suda beklettikten sonra iyice kurulayın. Böylece tırnağınızın altında kalabilecek nem emilecektir. İnsan vücuduna sağladığı birçok faydası ile bilinen elma sirkesi ayak parmaklarınızdaki ölü derileri ve yaraları da iyileştirecektir.

5. Karbonat

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Karbonatı su ile karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı, pamuk aracılığıyla tırnağınıza sürün. Birkaç dakika beklettikten sonra yıkayıp, kurulayın. Bu uygulama sayesinde tırnak üzerinde biriken kir ve mikroplar yok olacaktır.

6. Lavanta Yağı

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Beş damla lavanta yağı ve beş damla çay ağacı yağını karıştırın. Daha sonra pamuk yardımıyla ayağınıza uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın. Yara tedavisinde de kullanılan lavanta yağı mikropların temizlenmesine yardımcı olacaktır.

7. Epson Tuzu

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Bir kova içerisine ılık su ve yarım fincan epsom tuzu karıştırıp ayağınıza sürün. Yarım saat bekletin. Daha sonra ayağınızı durulayın. Tamamen duruladığınızdan emin olun. Doğal epsom tuzu sayesinde ayak parmaklarınızdaki yaralar iyileşecek ve mantar sorunundan kurtulacaksınız.

8. Sarımsak

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Eşit miktarda beyaz sirke ve sarımsak yağını karıştırın. Daha sonra ayağınıza uygulayıp bandaj ile kapatın. 1-2 saat beklettikten sonra iyice durulayın. Mantardan kurtulana kadar her gün tekrarlayın.

9. Kabartma Tozu

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Bir buçuk fincan kabartma tozu ile 4 fincan sıcak suyu karıştırın ve bunu ayağınıza uygulayın. 10 dakika sonra ayağınızı durulayın. Kabartma tozunun içerisindeki mineraller tırnak sağlığına iyi gelecektir. Tırnak batması sorununa detaylıca göz atmak için Tırnak Batması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? içeriğimize bakabilirsiniz.

10. Beyaz Sirke

Tırnak Mantarı Doğal Tedavi Yöntemleri

Bir miktar sıcak suyun içine, biraz beyaz sirke dökün ve karıştırın. Ayağınıza uyguladıktan sonra 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra bol su ile durulayın. Mantardan kurtulana kadar her gün uygulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tırnak Soyulması

En İyi Tırnak Mantarı Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Yves Rocher Bitkisel Tırnak Bakım İksiri5 ml10/9.8
2Golden Rose Siyah Elmas Tozu Tırnak SertleştiriciBelirtilmemiş10/9.7
3Kalyon Tırnak Eti Temizleyici12 ml10/9.5
4Scholl Velvet Smooth TırnakYok10/9.6
5Dax Mixup Sulphur Tırnak Bakım Yağı56 gr10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tırnak Bakım
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Tırnak Mantarı Ürünleri

1. Yves Rocher Bitkisel Tırnak Bakım İksiri

Tırnak Bakım Ürünü

Amazon
Fiyatını Gör
Yves Rocher
Tırnak Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim5 ml

Yves Rocher'in en çok satan bakım ürünleri arasında yer alan bitkisel tırnak bakım iksiri, 5 ml olarak satışa sunuluyor. Minimal kullanımlarda dahi etki gösteren ürün, tırnak ve çevresini güçlendirerek, mantar oluşumunu engelliyor.

Kullanıcı Yorumu

? Besleyici bir etkisi var alınabilir. Büşra D**

? Kesinlikle tavsiye ederim. Etki ediyor. H** N**

2. Golden Rose Siyah Elmas Tozu Tırnak SertleştiriciTırnak Bakım Ürünü

Amazon
Fiyatını Gör
Golden Rose
Tırnak Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
HacimBelirtilmemiş

Tırnak sertleştirici kategorisinde yer alan Golden Rose Black Diamond, düzenli kullanımlarda yüksek etki gösteriyor. Sağlıklı ve sağlam büyüme elde etmek isteyenlerin kullandığı ürün, kullanıcılarından tam not almayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Benim tırnaklarım çok yumuşak ve ince benim tırnağımı bile sertleştirdi. S** G**

? Tırnakları gayet iyi sertleştiriyor. M** Ö**

3. Kalyon Tırnak Eti TemizleyiciTırnak Bakım Ürünü

Amazon
Fiyatını Gör
Kalyon
Tırnak Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim12 ml

12 ml ile satışa sunulan Kalyon tırnak eti temizleyici, fiyat performans bakım ürünleri arasında bulunuyor. Tırnak görünümünü dengeleyen ve sağlıklı büyüme sağlayan ürün, bizce en iyilerden bir tanesi.

Kullanıcı Yorumu

? Fiyat performans açısından gayet iyi. F** G**

? Tam istediğim görünümü sağlamadı ama kullandıktan sonra daha iyi görünüyor tırnaklar. Melisa M**

4. Scholl Velvet Smooth TırnakTırnak Bakım Ürünü

Amazon
Fiyatını Gör
Scholl
Tırnak Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
HacimYok

Törpü konusunda zorluk yaşayanlar için tasarlanan Scholl Velvet Smooth, hem kolay törpü yapmanızı hem doğru törpü yapmanızı sağlıyor. Kullanan kişilerce olumlu yorumlar alan cihaz, temiz törpüleme tekniğiyle tırnak oluşumunun önüne geçiyor.

Kullanıcı Yorumu

? Resmen eziyet çekiyormuşum normal törpü ile. G** Ö**

? Açıkçası alırken sadece merakımdan alıp bu kadar güzel bir alet olacağını ve işime yarayacağını düşünmemiştim. P** B**

5. Dax Mixup Sulphur Tırnak Bakım YağıTırnak Bakım Ürünü

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Mixup
Tırnak Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim56 gr

Kullanım sonrası tırnakları güçlendiren yağ, 56 gr olarak karşımıza çıkıyor. Kolay bir şekilde emilen ürün, bu sayede sürüm sonrası hızlı rahatlama sağlıyor. Tırnak ve çevresini güçlendiren Dax Mixup, bizce kesinlikle denenmesi gerekilen ürünler arasında bulunuyor.

Kullanıcı Yorumu

? Tırnak ve tırnak etleri hızlı emilim sağladığı için rahatsızlık veren bir ıslaklık ya da yapışkanlık yok. Selin S**

? Tavsiye ederim çok güzel bir ürün. Z** N**


Tırnak Mantarı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Tırnak mantarı nedir?

Tırnak mantarı, hem görünüşü hem de sağlık açısından insana rahatsızlık veriyor. Tırnak mantarı çoğunlukla erkeklerde ve büyük tırnaklarda görülür. Mantar ayak tırnaklarına özgü bir hastalık değildir, el tırnaklarında da çıkabilir. Bu durumda en çok kadınlar etkilenir. Tırnak mantarı diğer tırnaklarınıza da yayılabilir. Hatta ayak tırnağından çıkıp el tırnağına da sıçrayabilir. Ama bu pek rastlanılan bir durum değildir.

Mantar neden oluşur?

Mantar genelde çevresel faktörlerden dolayı ortaya çıkar. Mantarın ortaya çıkmasını etkileyen faktörleri şöyle sıralamak mümkündür; Bulaşık yıkamak, temizlik yapmak gibi sürekli eli suda olan kişilerde, kan dolaşım bozukluğu veya bağışıklığı zayıf olan kişilerde, uzun süre ayakkabı giyen ve havuzda vakit geçiren kişilerde görülme olasılığı daha fazladır.

Ayak mantarının belirtileri nelerdir?

Mantar tırnağa yerleştiğinde tırnak kalınlaşmaya ve sarı görünmeye başlar. Bazen gri, kahverengi veya siyah tonlarda renklere bürünebilir. Giderek tırnağı tamamen kaplar. Ayrıca mantar ayak kokusuna da sebep olmaktadır. Tırnağın şekil ve yapısında bazı değişikliklere sebep olan mantar nadiren de olsa tırnak batmasına sebep olabilmektedir.

Tırnak mantarının ilerleme evreleri nelerdir?

Genellikle ayak tırnaklarında görülen tırnak mantarı öncelikle tırnağın bir köşesinden başlayarak yavaş yavaş yayılmaya devam eder. Tırnağın tamamını kaplayıp sarı bir renk almasına sebep olan tırnak mantarı, el ve ayakların diğer tırnaklarına da bulaşabilir.

Tırnak mantarını önlemek için neler yapılmalı?

Çok dar veya sentetik materyalden yapılmış ayakkabılar giymeyin. Mantar nemli, hava almayan ve karanlık ortamları sever. Böylece üremesi kolaylaşır. Kış mevsiminde ayağınız ıslak veya nemliyken çoraplarla kalmamaya özen gösterin. Ayağınızın hava alabileceği ayakkabılar tercih edin.

Spor salonları, soyunma odaları, havuz gibi ortak kullanım alanlarında çıplak ayakla dolaşmayın. Eğer dolaşmak zorunda kalmışsanız, ayaklarınızı iyice yıkayıp, kurulayın.

Bu hastalık bulaşıcı olduğu için başkalarının tırnak makaslarını kullanmayın. Kendi tırnak makasınızı kendiniz götürün. Hatta bir tırnağınızda mantar varsa onun için ayrı bir makas kullanın. Tırnaklarınızı düzenli olarak düz şeklide kesin.

Temizlik yaparken eldiven kullanın. Ellerinizi fazla su ile temas etmekten kaçının.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.