Anında Şekil Verin; En Kolay 10 Saç Şekillendirme Yöntemi

Günümüzde saçlarımız zamanımızın büyük bir kısmını alıyor. Bu içeriğimizde saçlarınıza daha kolay şekil vermenizi sağlayacak yöntemleri bir araya getirdik.
Anında Şekil Verin; En Kolay 10 Saç Şekillendirme Yöntemi

Saçlar Nasıl Kolay Şekil Alır?

Saçın kolay şekil alması için ne yapmalı? Her kadın saçlarının daha güzel görünmesini ister. Çünkü saçlar, dış görünüşün en önemli parçalarından biridir. Burada önemli olan nokta, saçları kolay şekillendirme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmaktır. Çünkü bazı modeller, uzun uğraş istediği için işin pratik yönünü bilmek ve uygulamak hem zamandan kazanmaya hem de saçlara daha rahat şekil vermeye yardımcı olur.

Saçlarınıza dilediğiniz görünümü kazandırmak ve istediğiniz gibi bir modele sahip olmak için aslında çok da uğraşmanıza gerek yok. Şimdi sizlere vereceğimiz saçlara kolay şekil verme yöntemlerini deneyerek mükemmel sonuçları yakalamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

İşte en kolay saç şekillendirme yöntemleri...

1. Maşa Yerine Düzleştirici Kullanın

saça kolay şekil verme yöntemleri

Saçlarımıza şekil vermek için genellikle maşa kullanırız. Fakat maşa kullanımı saçların zaman içinde daha fazla yıpranmasına neden olmaktadır. Oysa bunun yerine düzleştirici kullanmanız hem daha kısa sürede şekil vermenize yardımcı olur hem de maşaya göre saçlarınız daha az hasar görür.

Saç düzleştiriciyi kullanırken öncelikle saçlarınızı tutam halinde ayırın ve parça şeklinde düzleştirin. Her tutamını parmaklarınızla ayırarak şekil verdiğinizde göreceğiniz tek tablo “mükemmel saçlar” olacaktır.

2. Fön Makinesini Hemen Kullanmamaya Önem Verin

saça kolay şekil verme yöntemleri

Banyodan çıkarken saçlarımızı kurutmak ve şekil vermek için genellikle fön makinesine başvururuz. Fakat burada önemli olan fön makinesinin doğru şekilde kullanılmasıdır. Banyodan çıkar çıkmaz saçlarınıza fön makinesi tutmanız en büyük hatalarınızdan biri olacaktır. Çünkü ıslak saçlara tutulan fön makinesi saçların kabarmasına neden olur. Bunun yerine saçlarınızı tutamlara bölerek doğru açıdan fön makinesi ile kurutmanız ve şekil vermeniz çok daha isabetli olacaktır. Saçlarınızı kuruturken aşağıdan yukarıya değil, tam tersine fön makinesini tutmanız gerekiyor.

3. Düzleştiriciyi Saçlarınız Kuruduktan Sonra Kullanın

saça kolay şekil verme yöntemleri

“Saç düzleştiricinin kullanım şekli mi var?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, hemen söyleyeyim “saç düzleştirici doğru şekilde kullanılmadığında saçlarınızda istediğiniz görünümü yakalayamazsınız ve saçlarınızın yıpranmasına davetiye çıkartırsınız." Peki, nasıl kullanılmalı? Saçlarınız ıslakken bir kere saç düzleştirici kullanmaktan sakınmalısınız. Çünkü bu halde iken kullanacağınız düzleştiricinin yaydığı ısı saçlarınıza zarar verir. Bu yüzden öncelikle saçlarınızı tutamlara ayırarak fön makinesi ile düşük ısıda kurutun. Ardından düzleştiriciyi kullanın. Bu şekilde yaptığınız zaman saçlarınız daha sağlıklı ve kolay şekil alabilir olacak.

4. Kakül Yaparken Fırça Kullanımına Özen Gösterin

saça kolay şekil verme yöntemleri

Kakül saç modeli, kadınların en sevdikleri modellerden biridir. Ancak bu modeli yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Daha doğrusu dikkat isteyen bir modeldir. Saçlar ıslak halde iken şekil verilmesi veya herhangi bir şekillendirici kullanılması zaten doğru değildir. Kakülleriniz için saçlarınızın yüzde 80 oranında kuru olmasına dikkat etmelisiniz. Bu kritere önem verdikten sonra yapmanız gereken şey doğru fırça kullanmaktır. Silindir şeklindeki küçük fırça ile fön makinesini yukarıdan tutarak kakül yapmanız çok daha doğru sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.

5. Saçlarınıza Deniz Dalgası Esintisini Uygulayın

saça kolay şekil verme yöntemleri

Deniz dalgası esintisi her kadına yakışır desem yeridir. Ama bu modeli yaparken de dikkatli olmanız gerekir. İçeriğimizin başında da dediğim gibi saçlarınız ıslak iken şekil vermekten kaçının.

Saçlarınızı tutam haline getirerek maşanın etrafına dolayın ve 10 saniye beklettikten sonra hafifçe çekin. Bu şekilde birkaç tutama ayırdığınız saçlarınıza uygulamayı yaptığınızda saçlarınızda mükemmel bir deniz dalgası oluştuğunu göreceksiniz.

6. Bakım Yağlarını Kullanın

saça kolay şekil verme yöntemleri

Saçlarınıza kolay şekil verme yöntemlerinden birisi de sağlıklı yağlar kullanmaktır. Yağlar, hem saçlarınızın daha kolay şekil almasını sağlar, hem de saçların kırılmasını önler. Saçın kaybettiği nemi geri kazandırır. Daha parlak ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlar. Ayrıca bakım yağları saçları yumuşacık yapar.

7. Saç Spreylerini Deneyin

saça kolay şekil verme yöntemleri

Saç spreyleri uzun süreler boyunca saçlarınızın aynı şekilde kalmasını sağlar. Saçlar için zararlı olan fakat saçın formunu koruyan spreylerden ne kadar az kullanırsanız sizin için o kadar iyi. Rüzgarda dahi saçın ilk halini koruyabilen spreyler, saçta dondurucu etki yaratır. Saçınız dış etkenlere karşı dirençli hale gelir.

8. Isısız Saçlarınızı Şekillendirin

saça kolay şekil verme yöntemleri

Yüksek ısılara maruz kalmadan saçlarınızı şekillendirmenin birçok yolu vardır. Bu yollardan birisi de saç bandıdır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra serinlik hissedeceğiniz kadar nemli bırakın. Daha sonra saç bandını başınıza geçirin. Gece bu şekilde uyuduktan sonra saç bandını çıkartın. Saçlarınız daha dalgalı bir görünüme kavuşur.

9. Saçlarınıza Wax Deneyin

saça kolay şekil verme yöntemleri

Waxlar erkeklerin en çok kullandığı saç şekillendirme yöntemlerinden birisidir. İlk olarak ele veya saça sürülür daha sonra tarak yardımı ile saç şekillendirilir. Saç gün boyu aynı formunu korur sadece su ile bozulur. Eğer uzun süre saçlarınızın aynı şekilde kalmasını istiyorsanız wax formülünü deneyebilirsiniz.

10. Saç Pudrası Kullanın

saça kolay şekil verme yöntemleri

Saç şekillendirici pudralar da saç şekillendirilmeden önce saça dökülür. Saça şekil verildikten ortalama 5 dakika sonra katılaşmaya başlar. Saçlar hiçbir şekilde bozulmaz. Sert rüzgarlara dahi dayanıklı bir hale gelir. Saçlarınıza gün boyu dokunmadan aynı formda kalmasını sağlar. Ucuz ve etkili yöntemlerden birisidir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Şekillendirici KremSaç Bakım Yöntemleri

En İyi Saç Şekillendirici Bakım Ürünü Listesi

SıraMarkaFormSaç Tipineoldu Puanı
1Got2bWaxTüm Saç Tipleri10/10
2Bonacure HyaluronicKrem Tüm Saç Tipleri10/9.9
3Schwarzkopf Osis 3WaxTüm Saç Tipleri10/9.8
4Toni&Guy WaxWaxTüm Saç Tipleri10/9.8
5Diamond Hair MaskMaskeTüm Saç Tipleri10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Şekillendirici Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Saç Şekillendirici Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Saçlarınızın daha kolay şekil almasını sağlayacak yöntemlerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saçlarınızı daha rahat şekillendirmenize yardımcı olacak ürünleri inceleyeceğiz. İşte en iyi saç şekillendiricileri bakım ürünleri.

1. Got2b Doku Veren Killi Wax

saç şekillendirici krem

Amazon
Fiyatını Gör
Got2B
Wax
Aradığın
Fiyatı Gör

Kadın, erkek demeden herkesin rahatlıkla kullanabileceği Got2b wax, hafif yapısı sayesinde saçlarda ağırlık yapmıyor. Saçlarınızın daha rahat şekil almasını sağlayan ürün aynı zamanda uzun bir süre boyunca sabit kalmasını sağlıyor. Böylelikle saçlarınıza verdiğiniz şekil hiç bozulmadan duruyor.

2. Bonacure Hyaluronic

saç şekillendirici krem

Amazon
Fiyatını Gör
BC
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç şekillendiricileri listelediğimiz içeriğimize Bonacure Hyaluronic ile devam ediyoruz. Formülünde bulunan Hyaluronic asitle saçınızın nem dengesini korumasını destekleyen ürün, bu sayede saçlarınızın daha güzel şekillenmesini sağlıyor. Az kullanımda bile saçlarınızı 48 saate kadar sabitleyebilen ürün aynı zamanda saça nem de katıyor. Son olarak bu ürünün tüm saç tiplerinde kullanılabileceğini belirtelim.

3. Schwarzkopf Osis 3 Thrill Texture

saç şekillendirici krem

Amazon
Fiyatını Gör
Scwarzkopf
Saç Şekillendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Oldukça hoş kokusuyla kullananları tarafından beğenilen Schwarzkopf Osis 3, saç yüzeyinde kalıntı bırakmaması sayesinde çok tercih ediliyor. Güçlü yapısıyla uzun süre boyunca kalıcılık sağlayan ürün aynı zamanda kolayca çıkartılabiliyor. Ayrıca küçük dokunuşlarda bile etkisini gösteren ürünün ıslak saçlarda da kullanılabileceğini söyleyelim.

4. Toni&Guy Wax

Wax

Amazon
Fiyatını Gör
Toni Guy
Wax
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç şekillendiricileri listemize Toni&Guy Wax ile devam ediyoruz. Genellikle erkeklerin tercih ettiği bu wax, 5. seviye sertliği sayesinde yüksek sabitleme etkisi sağlıyor. Kremsi yapısı sayesinde saçlarda ağırlık yapmayan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini korumasını da destekliyor. Son olarak bu ürünü kuru, hassas, ince veya yağlı saç fark etmeksizin herkesin kullanılabileceğini belirtelim.

5. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

Boyalı Saçlar İçin Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlarınızı şekillendirmek istiyorsanız ama wax ve jöle gibi ürünleri kullanmak istemiyorsanız bu ürün tam size göre. Diamond Hair Mask, içerisindeki bitki özleri sayesinde saçınızın yumuşamasını sağlıyor. Bu sayede saçlarınıza daha kolay şekil verebilirsiniz. İçerisindeki keratin proteini sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün, kolajen içermesi sebebiyle saç tellerinin güçlenmesine yardımcı oluyor. Ek olarak bu ürünün durulanmayan yapısı sayesinde uzun süre boyunca etkisini sürdürdüğünü söyleyelim.

Saçlara kolay şekil vermeyi saplayan en iyi bakım ürünleri hangileri?

Saçın kolay şekil almasını ve bozulmamasına yardımcı olan saç bakım ürünleri arasında; Got2b, Bonacure Hyaluronic, Schwarzkopf Osis 3 Thrill Texture, Toni&Guy Wax, Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi şekil vermeye yardımcı olan ürünlerdir.

Saça kolayca şekil verebilmek için neler yapmalı?

Evde kolayca saç modeli yapmak isteyenler;

Maşa yerine düzleştirici kullanın, fön makinesini hemen kullanmamaya önem verin, düzleştiriciyi saçlarınız kuruduktan sonra kullanın, kakül yaparken fırça kullanımına özen gösterin, saçlarınıza deniz dalgası esintisini uygulayın.

Evde kolayca nasıl bukle yapılır?

Eğer maşanız yoksa ve bukle görünümü elde etmek istiyorsanız basit bir yöntemle hem doğal hem de etkileyici bukleler elde edebilirsiniz. Nemli saçınızı kıvırarak topuz haline getirebilir veya belli oranda alıp örerek istediğiniz bukleyi elde edebilirsiniz.

Saça en kolay nasıl şekil verilir?

Saçların en kolay şekil alabilmesi için wax, pudra, saç spreyi ve fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ve tarak ile saça istenilen şekil verildikten sonra isteğe bağlı olarak wax, pudra, saç spreyi kullanılır. Wax saça şekil verme sırasında kullanılırsa daha etkili olur.

Düz saç nasıl şekillendirilir?

Düz saçları şekillendirmek için erkeklerde saç spreyi kullanılır. Kadınlarda ise daha çok şekil verici maşalar tercih edilir. Şekillendirici köpükler de saç şekillendirme konusunda kişiye yardımı dokunan ürünlerdir.

Saçım şekil almıyor ne yapmalıyım?

Saçınız bir türlü şekil almıyorsa kesin ve net çözümlerden birisi hacim veren köpükleri denemek olacaktır. Köpükler saçlarınızın nemlenmesini, yumuşamasını ve daha kolay şekil almasını sağlar. Ayrıca erkekler için wax denenebilir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.