Sağlıklı ve Hacimli Saçlar İçin Tüketilmesi Gereken 10 Besin

Genetik özellikler haricinde saçımızın güçlü ve sağlıklı kalması bizim elimizdedir. İçeriğimizde saçlarınıza iyi gelecek 10 yararlı besini bulabilirsiniz.
Sağlıklı ve Hacimli Saçlar İçin Tüketilmesi Gereken 10 Besin

Saçlara İyi Gelen Besinler

Saç nasıl sağlıklı olur? Saçlarımızın kıvırcık veya düz olması tamamen doğal bir gen aktarımının sonucu olarak ortaya çıkar. Dokusu, kalınlığı ve büyüme hızı ise çevre vb. etkenlere göre değişmektedir. Aşırı saç kaybının önlenmesi ve saçın güç kazanmasını desteklemek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. İçeriğimizde bu yöntemlerden birisi olan dökülme karşıtı gıdaları detaylıca inceleyeceğiz.

İşte sağlıklı saçlar için beslenme önerileri;

1. Yumurta

sağlıklı saçlar için beslenme

Yumurta, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alır. Çinko ve selenyum gibi minerallerin yanı sıra çok miktarda protein içermesi saçlarınız için oldukça önemlidir. Saç folikülleri çoğunlukla proteinlerden yapılır ve diyette yeterli protein bulunmaması sonucu saç kaybı yaşanabilir. Biotin, keratin adı verilen özel bir protein türünün üretimi için gerekli bir besin maddesidir. Eğer biotin eksikliğiniz varsa daha fazla yumurta tüketmek saçınızın büyümesini hızlandıracaktır.

2. Meyveler

sağlıklı saçlar için beslenme

Meyveler diyetinize harika bir ektir. Çünkü saç gelişimini destekleyen bazı bileşik ve vitaminler içerirler. Bunlardan en faydalıları ise güçlü antioksidan özelliğe sahip C vitaminidir. Antioksidan, saç köklerinin yaşlanmaya bağlı olarak zarar görmesine karşı koyar. Ek olarak vücudumuz, saçların kırılgan hale gelmesi ve kırılmasını önlemek için ürettiği protein olan kolajeni C vitamini kullanarak yapar.

3. Ispanak

sağlıklı saçlar için beslenme

Saça iyi gelen besinlerden birisi de ıspanaktır. Ispanak, folat, demir, A ve C vitaminleri bakımından her yönüyle mükemmel bir kaynaktır. Bunların her birinin sağlıklı saç büyümesinde oynayacağı ayrı bir rol vardır. Özellikle A vitamini, cilt bezlerinin saç derisini nemlendiren yağlı bir madde olan sebumu üretmesine yardımcı olur. Bu yüzden sık sık ıspanak tüketmeye özen gösterin.

4. Yağlı Balık

sağlıklı saçlar için beslenme

Somon balığı, ringa balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, içeriğindeki yoğun Omega-3 yağ asitleri sayesinde saç gelişimini destekler. Balık yağı takviyesi kullanan 120 kadından oluşan bir çalışmada, bu kadınların daha az saç kaybı yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Ayrıca balık saçların daha hızlı uzamasını da sağlamaktadır. Seyrek saç problemi yaşayan kişiler balık tüketebilir.

5. Tatlı Patatesler

sağlıklı saçlar için beslenme

Tatlı patatesler, içerdiği beta-karotenleri sayesinde saça iyi gelen besinler listemize girmeyi başardı. Bu bileşik sebum üretiminde oldukça önemlidir. Sebum, saç derisi ve saç ekimi için kritik öneme sahiptir. Ayrıca saçları nemlendirmeye yardımcı olur. Saçların parlaklığını artıran tatlı patatesler, hacimli bir görünüme kavuşmasını da sağlamaktadır.

6. Yoğurt

sağlıklı saçlar için beslenme

Yoğurt, insan sağlığı için bünyesinde birçok fayda barındırmaktadır. İçeriğinde bol miktarda kalsiyum bulunduran yoğurdun insan sağlığı açısından sayısız yararı vardır. Kalsiyum bilindiği şekli ile kemiklere fayda sağladığı gibi saçlara da olumlu yönde katkılar sunar. Bu nedenle yoğurt, içeriğindeki kalsiyum sayesinde saçın uzamasını teşvik eder. Ek olarak yoğurdun içeriğinde bulunan protein saçları güçlendirir.

7. Ceviz

sağlıklı saçlar için beslenme

Saça faydalı olan besinlerden bir diğeri de cevizdir. Oldukça faydalı bir besin olan cevizin içerisinde bol miktarda Omega-3 yağ asidi bulunur. E vitamini ve biotin maddesini de bünyesinde barındıran ceviz, bu sayede saç sağlığına büyük faydalar sağlar. Bu maddelerle birlikte saçları koruma özelliğine de sahip olan ceviz, saçlara kaybettiği parlaklığı geri kazandırır, güçlenmesini sağlar ve canlılık verir.

8. Havuç

sağlıklı saçlar için beslenme

Havuç çok faydalı bir sebzedir. Havucun sadece göz sağlığına iyi geldiği bilinir. Ancak havucun saç sağlığı için de büyük faydaları bulunmaktadır. Bu yüzden düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Çünkü havuç içerisinde bolca A vitamini bulundurur. Havuç, içeriğindeki A vitamini sayesinde özellikle saç köklerine çok iyi gelir. Bu sebeple saçlarının dökülmesini azaltmak isteyenler sık sık havuç tüketmelidir. Aynı zamanda saç derisinin sağlıklı olması demek, saçların sağlıklı şekilde uzaması, daha güçlü olması, dayanıklı olması ve saçlardaki kopmaların azalması demektir.

9. Mercimek

sağlıklı saçlar için beslenme

Saça iyi gelen besinlerden birisi de mercimektir. Mercimek ufak boyutuna rağmen oldukça zengin bir besindir. Yüksek miktarda protein, demir, bakır ve biotin içermektedir. Özellikle et tüketmeyenler için iyi bir alternatiftir. Saçların hızlı uzamasına yardımcı olan mercimek, dökülmesini durdurur, saç ve saç derisinde yaşanan problemleri ortadan kaldırmaya yardımcıdır. Saçları daha parlak bir görünüme kavuşturur.

10. Yer Elması

sağlıklı saçlar için beslenme

Yer elması bir antioksidan olan beta-karoten için oldukça iyi bir kaynaktır. Beta-karoten vücudumuz tarafından A vitaminine çevrilir ve vücudumuzda bulunan her türlü hücrenin çalışabilmesi için bu gereklidir. Ayrıca saç derisi için gerekli yağların üretiminde kullanılır. A vitamini eksikliği saç derisinde kaşıntılara ve kepek oluşumuna yol açabilir. Yer elmasını çok sık tüketmiyorsanız havuç, kayısı, bal kabağı ve mango da iyi bir beta-karoten kaynağıdır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Güçlü ve Gür Saçlar İçin İpuçlarıSaça Zarar Veren Alışkanlıklar

En İyi Saç Bakım Ürün Listesi

SıraMarkaFormEtkisineoldu Puanı
1 Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Dax SupergroMaskeBesleyici10/9.8
3Botanica ComfortYağBesleyici10/9.9
4Herbal Science Boom ButterMaskeYenileyici/Koruyucu10/9.7
5Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünü Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Sağlıklı saçlar için tüketmeniz gereken gıdalardan yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise saçınızın daha sağlıklı ve ışıltılı olmasını sağlayacak bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte sağlıklı saçlar için ürün önerileri.

İşte Sağlıklı Saçlar İçin Kullanmanız Gereken Bakım Ürünleri;

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

sağlıklı saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisindeki bu bitki özleri sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ozon minerali sayesinde saç derisine nüfuz ederek ferahlatan serum, bu sayede uyuyan saç köklerini uyandırarak daha dolgun bir görünüme kavuşmanıza yardımcı oluyor. Son olarak formülündeki keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürünün her saç tipine uygun olduğunu söyleyelim.

2. Dax Supergro

sağlıklı saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Nem kaybına karşı saçın direnci arttıran ürün, kısa zaman içerisinde saçınızda fark edilir yumuşaklık, canlılık ve parlaklık sağlıyor. İçerisindeki botanik yağlar sayesinde saçı besleyen bakım yağı aynı zamanda saç derisini ferahlatıyor. Bu sayede kepek ve ölü deri gibi oluşumlar engelleniyor. Ayrıca formülündeki vitamin ve minerallerle kırıkları onaran ürünün daha dolgun bir görünümü desteklediğini belirtelim.

3. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

sağlıklı saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica Comfort
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize aşırı yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen keratin bakım yağıyla devam ediyoruz. İçeriğindeki saf keratin yağı sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün, ilk kullanımdan itibaren daha dolgun ve canlı gözüken saçlara sahip olmamızı destekliyor. Saç derisine nüfuz ederek kepek gibi oluşumları engelleyen bakım yağı aynı zamanda saçın uzama hızını arttırıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde kafamızdaki açıklıklar kapanır.

4. Herbal Science Boom Butter

sağlıklı saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Kepek ve deri döküntülerini önlemede bir hayli etkili olan Herbal Science Boom Butter, içerisindeki 7 farklı yağ sayesinde saçın kaybettiği nemi geri kazandırıyor. Bu sayede saçlarınız daha canlı ve sağlıklı hale geliyor. Saça koruyucu ve yenileyici bakım yaparak hasar gören bölgelerinin onarımını sağlayan ürün aynı zamanda saçın besin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan sağlıksız görünüm ortadan kalkıyor.

5. Okay Keratin Smooth

sağlıklı saçlar için ürün önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Okay Keratin Smooth ürünüyle bitiriyoruz. Yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen Okay Keratin Smooth, saça koruyucu ve yenileyici bakım yapıyor. Bu sayede saçın nemini koruyor ve içeriğindeki keratin ile kırılan saçların onarımını yapıyor. Saçlarda mükemmel bir yumuşaklık sağlayan bakım yağı aynı zamanda saçın parlaklığını da arttırıyor. Bu sayede saçlarınız daha önce olmadığı kadar güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.


Saç bakımı için en iyi ürünler nelerdir?

Saçın her koşulda sağlıklı olmasını sağlayan en iyi saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Dax Supergro, BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı, Herbal Science Boom Butter ve Okay Keratin Smooth en çok kullanılan saç bakım ürünleri arasında yer alıyor.

Saçların sağlıklı olması için neler tüketilmeli?

Saçın daha sağlıklı olması için; yumurta, meyve, ıspanak, yağlı balık, tatlı patates, yoğurt, ceviz, havuç, mercimek ve yer elması gibi besinler tüketmeniz gerekiyor.

Saç sağlığı nasıl korunur?

Saçın sağlıklı olabilmesi için ilk önce dikkat edilmesi gereken nokta beslenme alışkanlıklarıdır. Sağlıklı, protein ve vitamin ağırlıklı beslendiğiniz zaman saç her zaman canlı görünecektir. Bunun yanı sıra saça fazla ısıl işlem uygulamamak, 2-3 ayda kesmek ve doğru bakım ürünleri kullanarak saçın sağlığını kaybetmemesine yardımcı olabilirsiniz.

Saç nasıl güçlenir?

Isıl işlemlere fazla maruz kalan saç yıpranır ve giderek canlılığını kaybeder bu sebeple saça fazla sıcaklık verilmemelidir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenmek, düzenli olarak saç bakım ürünleri kullanmak, saç yapısına uygun ürünler tercih etmek, saç köklerine masaj yapmak gibi faktörler saçın hem gürleşmesine hem de güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Saçı en çok ne besler?

Saçları gür ve sağlıklı yapmak için yoğurt, havuç, tarçın, yumurta, ıspanak, meyve, patates, mercimek, havuç, ceviz, yulaf, balık ve c vitamini içeren besinler kullanılabilir. Mandalina, portakal gibi besinler de tüketilerek saçların beslenmesi sağlanabilir.

Sağlıklı saçlar için nasıl beslenmeli?

Sağlıklı bir saçınız olsun istiyorsanız pancar, bal, portakal, pekmez, bezelye, zeytin, fındık, ceviz, üzüm, badem, esmer ekmek, arpa, brokoli, mercimek, meyveler, patates, balık, yoğurt gibi besinleri mutlaka tüketmeniz gerekmektedir. Saç köklerinin sağlıklı olabilmesi için biotin içerikli besinler tüketilebilir.

Saçlara en çok ne iyi gelir?

Saçlara en çok iyi gelecek besin fındık, badem, ceviz gibi kuru yemişlerdir. Saçın daha sağlıklı uzamasını sağlayan bu besinler aynı zamanda saçların parlak ve canlı gözükmesine de yardımcı olur.

Saçı ne çoğaltır?

Saçlarınızın çoğalması için saçın gerek duyduğu vitaminleri içeren besinler tüketilebilir. Bu besinleri tüketmek saçın çoğalmasına yardımcı olacaktır. Hızlı bir sonuç elde etmek için ise yumurta maskeleri, yağlı maskeler denenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum