Kalbinizde Kelebekler Uçurtacak En İyi 14 Romantik Anime

Sizler için aşkla dolup taşacağınız animeleri derledik.  Listemizde yer alan animeleri izlerken zor günlerinizde bir sevgili varmış gibi hissedeceksiniz.
Kalbinizde Kelebekler Uçurtacak En İyi 14 Romantik Anime

Hayatın yaratmış olduğu yaraları saracak birisini istemeniz normaldir. Sizler için aşkla dolup taşacağınız animeleri derledik.  Listemizde yer alan animeleri izlerken zor günlerinizde bir dost ya da bir sevgili yanınızda varmış gibi hissedeceksiniz. Her sahnede kalbiniz de kelebekler uçuşacağına emin olabilirsiniz. 

İşte En İyi 14 Romantik anime.... 

1. Clannad

Romantik Animeler
Okulu ve öğrencileri bir gram umarsamayan bir genç, liseyi bitirdikten sonra tüm arkadaşlarının aksine sınıfını yeniden okumak zorunda kalan yalnız bir kızla tanışır. Kız ile aralarında bir bağ oluştururken, onun hayatına girdikçe duyguları farklılaşmaya başlar.

TürRomantikKomediDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2007
OyuncularYuichi
Nakamura
David
Matranga
Mai
Nakahara

2. Toradora!

Romantik Animeler
Ryuji, annesiyle birlikte yıkılmış olan bir evde yaşıyor ve babasının kötü bakışlarıyla lanetlenerek insanların ondan kaçmasına neden oluyordu. Taiga, Ryuji’nin yanındaki yeni bir dairede yaşayan lakin kendine nasıl bakacağı konusunda hiçbir fikri olmayan bir genç kızdır. Ryuji ona bakmaya başlar ve ikisi arasında hızlıca bir aşk doğar.

TürRomantikKomediDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2008
OyuncularRie
Kugimiya
Junji
Majima
Yui
Horie

3. Your Lie in April

Romantik Animeler
Yetenekli bir piyanist olan Arima, birkaç yıl önce ölen annesi için oynadığından bu yana sahne almamıştır. Bir gün Arima, parkta parlak bir kemancı ile tanışır. Görüşmelerinin ardından müzikal dünyaya geri dönmesi için her şey yapılmaya başlar.

TürRomantikKomediDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2014
OyuncularNatsuki
Hanae
Risa
Taneda
Ayane
Sakura

4. Golden Time

Romantik Animeler
Banri, anılarını etkileyen ciddi bir kaza ile şehirde yeni bir hayata başlamıştır. Şehir hayatıyla yapmış olduğu mücadeleler başarılı bir şekilde sonuçlanıyor olsa da sınıf arkadaşı Mitsuo ile tanışır. Banri’nin üniversite hayatı, Mitsuo’nun duygularına karşılık vermemesi ve takıntılı çocukluk arkadaşı Kouko tarafından takip edildiğini öğrenmesi ile alt üst olmaya başlar.

TürRomantikKomediDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2013
OyuncularYuri
Horie
Makoto
Furukawa
Mike
Haimoto

5. Anohana: The Flower We Saw That Day

Romantik Animeler
Altı çocukluk arkadaşlar, içlerinden birisinin ölmesi ile birbirlerinden uzaklaşmışlardır. Arkadaş grubunun lideri olan Jintan şu an hayatta amaçsızdır ve ölen arkadaşının ruhunu hayatının her noktasında görmeye başlar. Yerine getirmek istediği dileklerden dolayı kendisine ne olacağını asla seçemez. Menma’nın Jintan’ı harekete geçirmesi ile işler değişmeye ve ayrılmış oldukları arkadaş gruplarının yeniden birleşmeye başlamıştır.

TürRomantikMaceraDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2011
OyuncularMiyu
Irino
Ai
Kayano
Haruka
Tomatsu

6. The Pet Girl of Sakurasou

Romantik Animeler
Sakura, Suimei Sanat Üniversitesi’ne bağlı bir lise yurdudur ve bünyesinde baş belası bir öğrencileri barındırmaktadır. Bir sokak kedisini beslediği için normal yurttan atılan Sorata, Sakura yurduna taşınmak zorunda kalmıştır. Yurt hayatına alışmaya başlarken ünlü sanatçı Mashiro da bu yurda yerleşir. Sorata, Mashiro’nun bakıcısı olmak zorunda kalmıştır.

TürRomantikKomediDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularYoshitsugu
Matsuoga
Ai
Kayano
Mariko
Nakatsu

7. Nana

Romantik Animeler
Görünüşleri zıt olan iki kadın, Tokyo’da oda arkadaşı olmak zorunda kalırlar. Oda arkadaşlıkları bir gecede büyük bir dostluğa dönüşür ve iki kadın birbirlerinden ayrılamaz hale gelir. Lakin yetişkin yaşamının altındaki acı gerçekler şekillendikçe iki kadının ilişkisi tehlike içerisine girer.

TürRomantikKomediDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
OyuncularRomi
Park
KaoriBrian
Drummond

8. My Little Monster

Romantik Animeler
Sosyalleşmekle ilgilenmeye çalışan Shizuku, okulunda duygusal olarak çok değişen bir çocuk ile tanışır. Çocuğun adı Haru’dur ve ikilinin arasında beklenmedik çekimler ortaya çıkar.

TürRomantikKomedi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularHaruka
Tomatsu
Tatsuhisa
Suzuki
Atsumi
Tanezaki

9. Violet Evergarden

Romantik Animeler
Dört uzun yılın ardından Büyük Savaş nihayet sona ermişti. Savaş alanında ölümcül bir silah olarak yetiştirilen Violet, dökülmüş olan kanların ortasında kalmıştı. Yaralarından kurtulan Violet, CH Posta Hizmetleri’nde çalışarak yeni bir hayat kurmaya çalışır. Orada bulunan insanların duygu ve düşüncelerini kağıda döken Otomatik Hafıza Bebeğinin çalışmasına tanık olduğunda ise işleri değişmeye başlar.

TürRomantikDramFantastik
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2018
OyuncularYui
Ishikawa
Erika
Harlacher
Raissa
Bueno

10. A Silent Voice:  The Movie

Romantik Animeler
İşitme engelli ilkokul öğrencisi Shoko; sınıf arkadaşları tarafından zorbalığa uğrayacak olduğu bir okula transfer olur. Başka bir okula transfer olduğunda tamamen dışlanır ve kendisine bir arkadaş bulamaz. Kendisine edilen zorbalıklara katlanmaya çalışırken bir yandan da var olmayan gelecek planı ile mücadele eder. Lakin yıllar sonra ortaya çıkan arkadaşlık işleri tamamen değiştirir. Okul temalı romantik anime seviyorsanız bu animeye bir şans verin deriz. 

TürDramRomantik
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNaoko
Yamada
OyuncularMiyu
Irıno
Saori
Hayami
Aoı
Yuki

11. Fuufu Ijou, Koibito Miman.

Romantik Animeler
Lise öğrencisi Jiro, Jiro’yu ilk başta itici bulan Akira ile eşleştikleri anda gerçekten sevdikleri kişilerle ortak değiştirebilmek için yeterli puan almayı kabul etmek zorunda kalırlar.

TürRomantikKomediDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularSeiichiro
Yamashita
Saori
Oonishi
Azumi
Waki

12. Kakkou no Iinazuke

Romantik Animeler
Nagi yanlışlık doğumda değiştirilmişti. Bir gün, nişanlısıyla tanışmak için yol çıktığını iddia eden Erika ile karşılaşır. O sırada ikisi de, Nagi’nin doğumda değiştirilmiş olduğu kız Erika için bir önem sağlamaz. Nagi, Erika’nın yakında nişanlısı olacaktı. Yeni romantik anime arıyorsanız bu animeye bir şans vermeniz gerekmektedir. 

TürKomediRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularLidsay
Sheppard
Nicolas
Andrew Louise
Kaito
Ishikawa

13. Koi to Yobu ni wa Kimochi Warui

Romantik Animeler
Kadınlardan hoşlanan yüksek özellikli iş adamı olan Amakusa ile liseli kız kardeşinin arkadaşı Arima’nın karşılaşması garipti. Amakusa genç kıza doğrudan yöntemlerle yaklaşmıştır lakin Arima bu durumu tiksinti içinde karşılamıştır. Amakusa genç kızın sevgisini bu şekilde gösterdiğine inanmaktadır.

TürKomediRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularToshiyuki
Toyonaga
Yurie
Kozakai
Rena
Hasegawa

14. Adachi to Shimamura

Romantik Animeler
Spor salonunun ikinci katı, her zaman buluştuğumuz yerdir. Burası, Shimamura ile arkadaş olduğum yerdir ve birlikte takılır, televizyon programlarını izler, yemek pişirir ve tenis oynarız. Arkadaşlığımızı burada derinleştiririz. Başımı duvara yaslayarak, dün Shimamura ile öpüştüğümü hayal ederken hafifçe iç geçiririm. Bu his neydi? Belki de sadece Shimamura'yla arkadaş olmak istediğim için, "arkadaş" kelimesini duyduğunda, beni herkesten önce düşünmesini istememden kaynaklanıyordu.

TürRomantikDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularAkari
Kito
Miku
Itou
Molly
Zhang

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.